Predaj/kupa bytu prostrednictvom hypoteky

941
9.5.10 10:07

Predaj a sucasne kupa bytu prostrednictvom hypoteky

Ahojte,
neviete nam niekto poradit nejake vych
ytavky, alebo lepsie postup ako zvladnut predaj bytu v os. vlastnictve v Praze, ktory mam na hypoteku a ako kupit iny vacsi rovnako na hypoteku? Zacinam a je to narocne… :think:

Ako je to s danou? Citala som, ze po 2r je clovek od nej oslobodeny…

Viete mi poradit nejaku sikovnu realitku? ozyvaju sa, ale netusim, ktorej doverovat.

DAKUJEM! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
9.5.10 19:52

Realitku neporadím, podle mě jsou všechny hodně nespolehlivé, zkušenosti mám bohaté. Ale v tomto případě bych raději volila s realitkou . přeci je je to složitější a kupující se bude cítit jistě s realitkou v zády.
My jsme prodávali byt s hypotékou, ještě jsme neměli ukončenou prvou fixaci, museli jsme nejprve požádat banku, zda je možné hypo předčasně doplatit, samozřejmě s určitou sankcí. Banka vydala potvrzení. Následně jsme našli kupce. Ti si brali hypotéku, část platili z vlastních zdrojů- tou právě doplatili naší hypotéku. Tím byl byt vyvázán ze zástavy a další prodej byl už normální.
Další variaantou, která byla plánovaná bylo převzetí naší hypotéky s jejím rozšířením - dostali by půjčeny další peníze, ale kupující si vybral jinou banku., Ale tato varianta je jejjednodušší.
Další možnost by byla doplacení naší hypotéky hypotékou kupujících, ale tam už se musí navzájem domluvit obě banky, protože druhá banka se bojí skutečnosti, že uvolňuje peníze v momentě, kdy je ještě zástavní právo na prvou banku.Opravdu doporučuji realitku - lépe to časově zorganizují, mají kontaakty v bankách a jsou pa vstřícnější, jejich právníci vědí jak v těchto případech sepsat smlouvu. A hlavně - jsou to sice všiváci, ale přecijen jako obchodníci dokáží celý problém kupujícím popsat tak, že je to vlastně banalita a je nakonec lepší koupit byt s hypotékou. :-P

• Citovat
  • Upravit
jjelena
9.5.10 22:32

V Praze jsme prodávali byt přes Maxima Reality, byla na doporučení a opravdu supr servis. Není pravda, že všechny jsou nespolehlivé, jen je třeba si nechat smlouvu zkontrolovat svým právníkem. Určitě bych neprodávala na inzerát v novinách, kde je jen tel. č. nebo mail s koncovkou seznam apod.

• Citovat
  • Upravit
941
10.5.10 06:46

Ahojte,
holky moc diky!

Anonym - prave predpokladam, ze kupujuci bude skor chciet svoju banku, svoju hypoteku a to by som asi i najlepsie brala. My by sme si tu svoju hypoteku zobrali potom k novemu bytecku. Z banky mi cosi taketo potvrdil, ze to ide, dokonca bez sankcii, pokial ostaneme u nich. Takto ste to asi nerobili, vsak, vy ste potom nekupovali dalsi byt, dom?

JJelena, o maxime som prave citala, ze teda nic moc, ale zalezi urcite od maklera. No, bude to boj. Prave rozmyslam, ze sa pozerame po bytecku a asi ti, ktory budu predavat bytecek, o ktory by sme potencialne mali zaujem, pripadne ich maju viac, co by nam sedeli, tak tym dam i predaj nasho. Bude to tak u jedneho subjektu a snad to bude lepsie, co poviete?

Krasny den, u nas teda straaasne leje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
10.5.10 21:58

No my jsme tu Maximu měli na doporučení a fakt žádný problém, ale je to jen o konkrétní zkušenosti.
Jinak by to asi bylo nejlepší, kdyby se vám podařilo prodat i koupit přes jednu RK. My se stěhovali z Prahy, takže jsme byt kupovali přes RK jinde. Ted jsme prodávali i druhý byt a barák kupujeme taky přes jinou RK, takže zkušenosti tohohle typu nemám.

Ale rozhodně si dejte pozor na exkluzivitu.

Jen na okraj, náš byt jsme ted (prodali jsme letos v březnu), měli v RK Realitní dům a Home Sweet Home a spolupráce s oběma byla dost tragická, vůbec s námi nekomunikovali a dost tlačili na snížení ceny proti naší vůli, což my jsme nechtěli a nedovedli ani jednoho klienta. Nakonec jsme prodali za námi požadovanou cenu přes Komfort Reality ( to je kladenská RK), sice to trvalo dýl, ale peníze jsme dostali ty, co jsme chtěli a služby byly po všech sránkách perfektní, ale v Praze bohužel znám jen tu Maximu.
Přeju hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
jjelena
11.5.10 09:34

Ještě jsem si vzpomněla na RK Prolux… NEBRAT!!!! Dají ti podepsat smlouvu a miniaturním písmem je tam zmínka o exkluzivitě a ústně tě o tom samozřejmě neinformujou. U nás byl jejich makléř, ozval se nám sá na inzerát, ale byli jsme na ně od známých upozorněni, takže jsme si dali pozor. A fakt to tak probíhalo… nasliboval hory doly, o exkluzivitě ani slovo a ve smlouvě to byla poslední věta pod čarou minipísmem. A ještě byl makléř drzej… Jako že když si myslíme, že bez exkluzivity to prodáme, tak to hraničí s naivitou apod. Měla jsem sto chutí mu poslat kupní smlouvu, když došlo k podpisu :roll:

• Citovat
  • Upravit
941
12.5.10 06:45

Ahoj holky, tak to su sila pripady, to mi je luto. Na exkluzivitu si pozor davame, to uz som o tom i citala. Je to desne. Zatial to predavame sami na webe a ked nejaka vyslovene chce dat i na ich web, nebranim. Ale prevdupovediac vcera ma uz vecer zarazil jeden inzerat od pani, ktora mi sice volala, ale na web dali fotku od cesty - nebolo ani poriadne vidno barak a potom este nejaku splasenu od vonka. Tak som ju zglbala v emaile. Okrem toho uplne si vymysleli informacie, akoze ovela horsie ako je real… strasne!!Toto je cez vyber reality. Takze :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel