Odejít od partnera, nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jako nevidíme do vašeho vztahu, ale to mi připadá škoda to zahodit protože si nějak teď nerozumíte. Na vztahu se musí pracovat, musí chtít samozřejmě oba. Co nějaká manželská poradna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my se s manželem rozvedli po pěti letech manželství. Odešla jsem s dětmi k rodičům a dva roky žila s nimi. Jestli mě to nakolo nevím, ale po čase, mi začal manžel chybět a fakt se snažil mě dostat zpátky. Takže jsme se k sobě vrátili a předloni se znova vzali. Co poradit tobě nevím. Nejdůležitější je komunikace. Říct jak se cítíš a co ti vadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to tezky. Ma to vic stran. Ja osobne nelituju, ulevilo se mi, nemam na krku dalsi dite, jeho vecne problemy, natlaky, rozhazovani atd. Muzu byt i lepsi matkou. Byla jsem v pozadi, na praci, reseni a problemy. On se stavel do role zabavneho a hodneho. Deti ale ted a nim musi travit cas a dost poznaly, jaky je. Kdybychom zustali spolu, byl by dal ten skvely tatka. I kdyz mi nedava ani korunu, neresi nejake lyzaky, ŠVP, znamky, pomucky, bezne starosti, vyklada jim, jak je tezke aby zaplatil inkaso a v zapeti kupuje zajezd k mori a planuje koupi auta a domu. Takze mne osobne se ulevilo, detem moc ne. Nekdy si rikam, jestli jsem nemela zustat kvuli nim a dal do vykryvat a drzet je v bubline. Ale to ze nemuzu byt mama jakou chci byt a ze on je porad ten uzasny a bezstarostny na muj ukor me nicilo. Tezko se to popisuje. Ale ja neresim zadne zazemi, finance, byt jsem mela a utahnu sebe i deti v pohode.
- Citovat
- Upravit
Já bych svoje děti střídavé péči rozhodně nevystavila pokud by nebyl fakt nějaký vážný problém. Místo toho bych se snažila pracovat na vztahu a manželství zachránit.
Nebo bych zvážila, zda nenechat děti manželovi, pokud bych to byla já, kdo rozbíjí rodinu jen kvůli tomu, že „už si nerozumíme tak jako dřív“. Rozhodně bych nechtěla aby kvůli mně měli dva domovy a musely pořád cestovat sem a tam.
A taky si uvědom, že to není o tom, že ty odejdeš s dětmi. Ty odejít můžeš, ale děti jsou i manžela. On je bude chtít a může dostat střídavku.
Takže pokud chceš odcházet, počítej s tím, že budeš půlku času bez dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle toho co píšeš mi to nepřijde, že by byl váš vztah natolik porušený, aby měl vést k rozchodu. Pokud budete oba chtít na vztahu pracovat, máte určitě šanci s tím něco udělat. Mluvte spolu, zkuste klidně i nějakou poradnu. Držím vám palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Páli tě dobře bydlo. Buď sem nepíšeš všechno a nebo řešiš kraviny. Měla jsem podobnou kamarádku. Rozvedla se trikrát a každý nový byl horší a horší. To jsou její slova. Vůbec nevím jak dopadla. Děti po kriminalech a hlavně že lovila manžely. Vím, že i maličkosti mohou být unavné, ale počkala bych, než děti vyrostou a pak bych šla.
- Citovat
- Upravit
- Citovat
- Upravit
Kvuli detem bych nezustavala. Ja jsem sama uz s vetsim ditetem, Bylo dceri 13 let a je nam fakt fajn. Nemusim uz nikoho dotovat, uklizet po nekom, muzu jit kam chci. Nerikam, obcas litam jak hadr na kosteti, ale jsem na sebe hrda, ze nas uzivim a kdyz vidim, jak ex moc nezvlada financne, a to ma uz pritellyni, tak me to docela hreje u srdce.
Vzdycky se to da zvladnout. Ja spis lituji, ze jsem neodesla driv, usetrila bych vic penez a nervu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ste nestastny, mluvite o tom spolu otevrene, tak preco nieco na tom nechcete zmenit? Mluveni je dobry zaklad, ale aby sa to zmenilo treba k tomu nieco urobit.
Ty si neprajes aby bol mazel stastny? Manzel si nepraje aby si ty bola stastna?
Mate jeden druheho radi? Co k tomu stastiu chyba (tebe/jemu)? Dokazete to jeden druhemu poskytnut? Dokazete najst nieco spolocne co chyba obom? Pocuvate jeden druheho? Rozumiete tomu co ten druhy hovori? Mate spolocne nazory, konicky, nieco, cokolvek…? Ak aj (si myslis ze) nic nemate spolocne tak urcite mate vela spolocnych spomienok, zazitkov…
Ako bolo viac krat pisane na vztahu sa neustale pracuje, ak niekto prestane pracovat a bude iba uzivat/prezivat/vyuzivat ten vztah tak ten vztah zakoniete umrie.
Zamysli sa nad tym…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tu zkušenost nemám, ale hodně žen kolem mě ano a co jsem s nimi mluvila, tak se víceméně shodly, že ze začátku to bylo těžší. Že tam byla velká nejistota a musely se smířit s tím, co je na té situaci bolelo. Ale s odstupem času ani jedna nelitovala. Všechny se shodly, že je jim teď lépe a že těch pár nepříjemných měsíců za to stálo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V cem jste oba neytastni presne? Co chybi mu a co tobe? Nemuzete si vyjit vstric? Chybeli byste si? Milujete se jeste? Spite spolu? To jsou otazky na ktere je treba si odpovedet…to ze si zrovna ted nerozumite je sirokej pojem.
Zkuste poradnu…jinak to odnesou vase deti, to je ti asi jasne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
obracím se sem s dotazem spíš na rozvedené ženy nebo na ty, které odešly od partnera i s dětmi. Zajímá mě váš pohled s odstupem času.
Když se ohlédnete zpět – udělaly byste to znovu? Bylo to opravdu správné rozhodnutí, nebo jste později začaly litovat – třeba kvůli ztrátě jistoty, zázemí nebo “klasické” rodiny?
Jak jste to měly po odchodu? Byl první rok/dva hodně náročný, nebo vás to spíš nakoplo a šly jste nahoru?
Ptám se, protože mám doma partnera, který je fajn táta, funguje, není zlý, ale už si nějak nerozumíme, je často dusno a hlavně máme úplně jiné představy o budoucnosti. Nejde teď momentálně o žádné drama (na chvíli se to teď uklidnilo - teď jsme na chvíli na té lepší vlně), spíš takové pomalé vyhasínání… a já přemýšlím, jestli zůstat kvůli dětem a "klidu”, nebo jít.
Budu moc vděčná za vaše zkušenosti. 🙏 🤍