Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ráno, posílám v prvé řadě hodně sil. je to náročná situace, ale ty to zvládneš, co zůstávat s hovadem, co si machýrsky dovolí na ženskou. Holt se prostě přestaň spolíhat na ty chlapy, co si člověk neudělá, to nemá. Milenec má asi nahnáno, že vás má všechny na krku, no co už. Rozkoukej se, snaž se postavit na vlastní nohy, zatím bydlet kde máš, to je důlěžité. ![]()
@Anonymní píše: Více
Kdo může z větší části za rozpad rodiny? Milenec? Kdepak, to ty.
Proč jsi od manžela neodešla už dřív? Čekala si až tě napadne? A proč to udělal?
Vyprdni se na manžela i milence a postav se na vlastní nohy. Kolik mas děti a jakeho věku? Můžeš nekde bydlet? Asi není úplně rozumné sbalit děti, když vlastně nemáš kam..nema cenu řešit, kdo za co může, ale jak to vyresit.
Kdo může za rozpad rodiny? Milenec?..
Napadnul tě manžel opakovaně? Pokud ano, nahlásit na PČR – může to být označeno jako domácí násilí, ale pozor – musí to být opakovaně, dlouhodobě, se stupňující se tendencí útoků a odehrávat se jenom doma „za zavřenými dveřmi“. PČR může manžela vykázat z bytu, nyní je to na dobu 14 dnů – a ty mezitím začneš řešit svou situaci, zejména bydlení. Po této době lze vykázání prodloužit podáním návrhu na soud – nejdříve na 30 dnů (bez vaší přítomnosti – soudce rozhodne do 48 hodin od podání návrhu, musí se to stihnout v těch 14 dnech vykázání, 30 dnů už je relativně dobrá časová rezerva na řešení situace) a poté dalším návrhem až na půl roku (ale o tomto prodloužení už rozhoduje soud na normálním zasedání se všemi zúčastněnými stranami). Ještě napíšu, že pro podání prodloužení na těch prvních 30 dnů musíš doložit minimálně 3 čestná prohlášení svědků (prostě kohokoliv, kdo o vaší situaci věděl – sousedé, sourozenci, kamarádka….) – ale tohle všechno ti poradí v intervenčním centru pro oběti DN, kam PČR automaticky posílá dokumenty ohledně vykázání.
Tohle všechno mám za sebou, tak jenom abys věděla, jaké máš/můžeš mít možnosti ohledně napadnutí manželem…můžeš to jít nahlásit a podat vysvětlení i bez akutního zásahu PČR přímo na místě…
A jinak přesně, jak píší ostatní – vykašlat se na chlapy a postavit se na vlastní nohy, to je jediná cesta, kterou můžu jenom potvrdit
V první řadě je mi líto, co se ti stalo. Muž by za žádných okolností neměl udeřit ženu, natož aby to udělal před dcerou. Zaráží mě ale fakt, že jsi odešla k milenci — to jako žiješ dva životy? ![]()
No, co jsi čekala od milence? Milenec je jen na sex, nečekej, že se o tebe bude starat.
@MartinL45 čekala jsem psychickou podporu a ne že mi řekne, že sem nepojede…od včera mám v hlavě pocit, zda skočit z okna nebo jak jinak přežít a on v podstatě řekne, že on své udělal…koupil pro nás byt…
@MartinL45 nechci aby se o mě někdo staral, chtela jsem mít jen někoho dospělého na blízku, nic víc
Tak aspon tak, ne? máš kde bydlet. Situace doma se vyřešila. Máš milence. Tak můžeš začít od začátku…
tak to jsi neměla podvádět manžela, nebo jsi měla věnovat více pozornosti výběru milence ![]()
Odešla jsem od manžela poté co mě před dcerou fyzicky napadl…odešla jsem k milencovi do bytu, kde nebydlí…neměla jsem kam jít…čekala jsem že milenec aspoň přijede a trochu mě psychicky podrží…nepřijel…řekl, že je nemocný…jsem tu sama s dětmi jen brečím…nevím co dál…z velké části za rozpad rodiny může on…