Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šarlota4 píše:
Pisu sve prakticke zkusenosti z letoska. Ceny jsem mela zasmluvnene a razantni navyseni jsem proste neplatila. Muj dojem - mozna mylny je, ze stavitel neprodelal, ale rozhodne si u me nevydelal. A ja za nim nebudu chodit jestli mu mam doplatit XYZ. Tady jde o tak velke sumy, ze je clovek rad za smlouvu. Moralni odpovednost necitim, to je proste byznys.
A ty v té stavební firmě děláš účetní a rozpočtáře, že víš, za kolik oni nakupují? Nebo se nás opět snažíš přesvědčit o své naivitě?
@inkakřivák píše:
@Šarlota4 A to bych si připadala blbě. Ten člověk dělal nabídku v době, kdy stal metr Polášek třeba stovku, teď je za dvě a já ho nechám, ať to zaplatí? Trošku podivné, ne?
Tak spousta firem nakoupila ještě za původní ceny, a naopak zákazníkovi navýší cenu podle aktuálních cen. Nedávno tu byla diskuze, že manžel nakoupil X kotlů a skladuje je po celém domě, protože razantně zdraží a on při montáži zákazníkovi vydělá ještě rozdíl původní a nové ceny kotle.
Takže u Šarloty4 to mohlo být opravdu tak, že dodavatel dělal ještě z materiálu za původní ceny, nebo půl napůl ![]()
@zrcadlo možné to je. Pak je logické, že stavitel neurčoval vyšší cenu. Pokud by nakupoval za nové, měl by na to právo.
@Zumpa píše:
A ty v té stavební firmě děláš účetní a rozpočtáře, že víš, za kolik oni nakupují? Nebo se nás opět snažíš přesvědčit o své naivitě?
Hele je to jen muj dojem. Mozna meli takovou marzi, ze to bylo ok. Co ja vim. Kazdopadne na jeden konkretni material se cekalo nekolik mesicu, byt tam musel a stavitel z toho byl dost mrzutej, pze zdrazeni toho materialu bylo vyrazne. Hlavni fakt, ktery jsem chtela rict je ten, ze jsem proste vyssi cenu neplatila.
@inkakřivák píše:
@zrcadlo možné to je. Pak je logické, že stavitel neurčoval vyšší cenu. Pokud by nakupoval za nové, měl by na to právo.
Tohle ja nevim. On se vlastne zminil, ze na tom “vytekl”. Ale nikdy nerekl “preplatil jsem tolik a tolik”. A samozrejme se nejedna o maleho zivnostnika.