Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
myslite ze by doktor poznal kdyby tehotenstvi bylo o ´mesic starsi?
tak to by určitě poznal, neboj
![]()
O měsíc starší by poznal, týdenní rozdíl je zcela v normě, přece jen to měření není 100%
Pokud to byl kvalitní ultrazvuk na speciálním pracovišti tak to většinou ví přesně. U mě to určili přesně na den.
Ale na utz se lze spolehnout nejvic v tom 12tt. To me sedel termin podle pm i utz,rozdil nekolik dni. Ale ke konci tehotenstvi syn rostl hrozne rychle(nemela jsem cukrovku) a rozdil mezi pm a utz byl vic nez mesic:-)
x-juliet píše:
Ale na utz se lze spolehnout nejvic v tom 12tt. To me sedel termin podle pm i utz,rozdil nekolik dni. Ale ke konci tehotenstvi syn rostl hrozne rychle(nemela jsem cukrovku) a rozdil mezi pm a utz byl vic nez mesic:-)
Ono taky určovat termín podle UTZ se dá jen do toho 12tt, pak už je to nesmysl.
j.a.n.i1 píše:x-juliet píše:Ono taky určovat termín podle UTZ se dá jen do toho 12tt, pak už je to nesmysl.
vzdyt jsem to psala
já mám termín podle MS 24.7, podle utz v 8tt 11.8. a podle utz ve 13tt 7.8., takže týden rozptylu je určitě v normě. ostatně ms a utz se musí lišít o min.dva týdny, aby ti napsali termín podle utz(prý, asi záleží na názoru gyndr.). takže je určitě možný, že se rozchází i o víc jak dva týdny ![]()
ahojky
mam takovy dotaz,myslite ze je dobre stanovene stari plodu a muzu se na to spolehnout kdyz mi to tak vyslo dle testu clear blue s indikatorem poceti a pote to sedelo i dle utz ve 12tt?podle utz a testu je totiz dite o tyden mladsi nez dle pm,cemu se da vice verit?myslite si ze utz a test se muze mylit o tyden?a jeste jeden dotaz myslite ze by doktor poznal kdyby tehotenstvi bylo o ´mesic starsi?