Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojte tehulky
dneska sem byla na kontrole a delali mi odhad vahy pred porodem,dnes jsem 39+5tt.odhad vysel na 3800g a doktor rikal ze je to dost na to jak jsme s pritelem drobni(ja 160cm,pred tehotenstvim 55kg a pritel 180cm,65kg),no taky se mi to zda moc
doktor rikal ze to muze byt i tim ze jsem do 7 mesice brala vitaminy,co si o tom myslite?jake jsou vase zkusenosti a je tu nekdo kdo mel taky vetsi dite i kdyz jste s partnerem oba drobni?moc dekuji za odpovedi ![]()
blbost…brala jsem cele tehu vitaminy a malej mel 3310g a nejme drobci,to by pak po vitaminech a dedicne po nas musel mit aspon 8kilo
![]()
jinak diskuzi nastejne tema je tu mraky,tak muzes pocist…
jinak i vaha co ti odhadl nemusi sedet…je tam +- reseva pul kila…
Ahoj,
manžel 180 cm, já 168 cm. Dítě 53 cm, 4060 g… Vitamíny jsem nebrala.
ahojec,my jsme sice měli celkem normální mimčo při našich normálních výškách, ale s těmi vitamíny mě taky na to upozorňovala porodní asistentka při návštěvě na kurzu… že prý pak po nich děti víc vyrostou (nevím jeslti je to pravda či ne) asi do 6,5 měsíce jsem je brala každý den, potom jen jednou za týden.
Takže by mě zajímalo jeslti to o těch vitamínech a velikosti miminka je fakt 100% pravda ![]()
Odhad váhy je +-autobus, četla jsem tu někdy i v diskuzích, že se odhad lišil o kilo
A jinak na poměru velikosti dítěte a matky zas až tak nezáleží, kolikrát jde větší dítě jak po másle a s prtětem se ženská nadře ![]()
Ono totiž až zas tak nezáleží na váze, jako na velikosti hlavičky a na tom, jak se tam mimčo natočí…
Ten odhad váhy není moc přesný, mně tvrdili těsně před porodem, že syn bude mít max. 2,5 kg a měl rovné 3 kg ![]()
Vůbec bych na odhad váhy nekoukala…V mé v porodnici ho ani nedělají, právě proto, aby cituji :" Nestresovali zbytečně mě ani sebe"…
Jako to že vitamíny můžou mít vliv na velikost dítěte jsem slyšela, mimo jiné i od mé mámy - říkala, že do sebe obě těhu tlačila ovoce jak pominutá, já 4010kg, bratr necelých 5 kilo.Ale jestli je to pravda, opravdu netuším.. ![]()
MUFICE píše:přesně tak mě tvrdili odhad 3,5 a malá se narodila a měla 2,88,takže to bejvá hóóódně hrubej odhad,jinak vitamíny jsem nebrala
Ten odhad váhy není moc přesný, mně tvrdili těsně před porodem, že syn bude mít max. 2,5 kg a měl rovné 3 kg
Z vlastní zkušenosti, můžu říct, že to jejich měření vůbec neodpovídá. U syna mi doktor řekl, že bude mít hooodně přes 4 kila a 4 neměl a u dcerky mi řekli, že bude mít 3600 den před porodem a dcera měla 4300 g. A jak už tu někdo psal, nejde o to, jak je miminko velké, ale jak má velkou hlavičku, dcerka byla více než o půl kila těžší a vylodila se na druhé zatlačení. Syn si hrál z doktorem na schovku.
ahoj, tak u mě se teda kupodivu s váhovým odhadem strefili..Rodila jsem 41+6 váhový odhad byl 3600g a malá měla 3540g..ale může to být o půl kila víc nebo míň, tak vlastně nevím, proč to dělaj
jinak vitamíny jsem nebrala, já mám 173, přítel stěží 180..
u nás váhový odhad těsně před porodem 3400g, nakonec měla malá 3710g
A já mám 170cm, manžel 199cm ![]()
Ja zase jedla vitaminy po kilech cely tehu. A syn se narodil jen 3.4kg, my oba s partnerem jsme hodne vysoci. Syn to teda pak rychle dohnal, momentalne je 98. percentil dle vysky ![]()
mi řekli odhad váhy správně. U dcerky tvrdili 3500 a měla 3450g, u kluka 3700 a přesně tolik měl
Jinak já jsem taky celkem drobek, 160cm a 48kg, u obou porodů říkali že na své tělo mám velké dítě,placentu i hodně plodovky, a porody jsem měla jako po másle, první 4h, druhý necelou hoďku
Vitamíny v tabletách jsem nebrala ani v jednom těhotenství.
oni se ty váhový odhady můžou zmýlit i o celý kilo, jak už je mimčo velký, tak to kolikrát nezměří přesně a pak ty odhady hodně haprujou, takže bych to nebrala jako bernou minci ![]()
týden před porodem mi odhadli 3,7 a malej měl 3,46 ![]()