Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hm, záleží, co dělá manžel za práci, jestli manuální nebo spíš v kanceláři. CO se Slovenska týče, myslim, že nic extra oproti tomu co máte tu by jste nenašli. Kdyby bylo na mne, odstěhovala bych se k hranicím (Břeclav nebo tam někde) a když tak dojížděla. V Sk zaplatíš za stejné tovary a služby (některé) více než tu.
My bydleli několik let v zahraničí, ale to jsme nebyli manželé, chtěli jsme si jen vydělat na byt. Teď už bych se stěhovat nechtěla, mám pocit, že se na nás v cizině koukali jak na lidi druhé kategorie.
Muž je vyučen stavařem.. Práci se věnoval cca 5let (?), teď už 8.rokem je státním zaměstnancem…
Zakladatelka
No tak v Břeclavi štěstí hledat nedoporučuju. Žila jsem tam 22 let. Práci tam hledá kde kdo a třeba i spoustu let nenachází. Navíc je tam strašně moc nepřizpůsobivých spoluobčanů. Už bych se tam nevrátila, ani kdyby mi za to zaplatili. Teď žiju 5× větším městě a konečně nemám strach vyjít po 18. hodině z domu. A svoje dítě bych tam rozhodně vyrůstat vidět nechtěla.
Takže za mě: doporučuju hledat jinde.
PetiteFillette píše:
No tak v Břeclavi štěstí hledat nedoporučuju. Žila jsem tam 22 let. Práci tam hledá kde kdo a třeba i spoustu let nenachází. Navíc je tam strašně moc nepřizpůsobivých spoluobčanů. Už bych se tam nevrátila, ani kdyby mi za to zaplatili. Teď žiju 5× větším městě a konečně nemám strach vyjít po 18. hodině z domu. A svoje dítě bych tam rozhodně vyrůstat vidět nechtěla.Takže za mě: doporučuju hledat jinde.
je to možný že je to tam děs, jen nevim kde jinde na hranicích ze SK by to měla lepší ![]()
Bohužel nikde. Aspoň podle toho, co jsem já viděla. Břeclav, Znojmo, Mikulov, všude je to stejné. Možná zkusit víc východ.. Uh. Hradiště nebo ještě vejš.
Osobně teda nejsem příznivcem vysvěhovávání do jiných států, mě se u nás v ČR líbí, tak bych nikam nešla. Ale pokud vás tu nic nedrží, tak nevidím důvod, proč nejít rovnou do Německa, Anglie, či podobně. Jazyk nebude takovou překážkou, do toho se dostanete rychle.. Jen takové velké kroky se podnikají snadněji bez dětí, s nima je to možná moc velký stres pro rodiče.. Nejde jen tak jet tam bez připravených možností, bydlení a práce ![]()
PetiteFillette, právě že JM známe, tak bychom chtěli pryč… Bčeclav nepřipadá v úvahu. Chlap tam vozí do Poštorný „parchanty“ a stačí mu to. Znojmo známe velice dobře. Mikulov je krásný, ale pochybuji, že tam něco je…
My bychom třeba chtěli Český Krumlov, České Budějovice, ještě blíž je Jindřichův Hradec…
Musím se podívat muži po práci a uvážit to. Já jsem našla jednu práci, která by byla pro mě, ale nevím jak to udělat s malou. Začátek by totiž byl těžší a chtěla bych pomoct i finančně partnerovi…
JE to s náma složité…
A máš pravdu s těma dětma.. Kdybychom neměli malou, už máme sbaleno…
Ahoj všem, sice bude téma diskuze jiné, ale název je výstižný.
Potřebuji znát Vaše názory.
S manželem máme 10 let výročí svatby. Celých 10 let jsme spolu nebyli na žádné dovolené (nebyl čas ani finance). Už před loni jsme si slíbili, že se na toto výročí vrátíme na místo svadební cesty sami dva (je to v ČR). Ubytování máme zajištěné, nějaký program také. Je zajištěné hlídání pro naše čtyři děti (rozdělí si je babičky). Máme jet zítra a být tam do neděle.
A teď ten problém. Dcera (6let) včera měla ve školce celkem náročný den - dopoledne dlouhá procházka, odpoledne 2× vystupovala na radnici. Večer měla teplotu, v noci horečku (38,5). Ráno byla bez teploty, teď už má zase teplotu zvýšenou a vypadá, že se rozjíždí rýma - huhňá a slzí jí oči.
Odpoledne ji má se starší sestrou manžel vézt k babičce, abychom mohli zítra vyrazit.
Takže teď ta otázka: Troufli by jste si odjet nebo ne?
Pokud věříš babičce že se postará, klidně bych jela. Je to v čr, můžete se kdykoliv vrátit.
Já osobně bych jela, protože vím, že kdyby se klukům rozjela horečka tak mamka ví, co a jak. Ale byla bych nonstop na mobilu a chtěla, aby mi dávala vědět, jak to vypadá. Jedete daleko?
Osobně bych asi odjela. Navíc je to v ČR, pokud by se zdravotní stav zhoršil, není problém přijet. Bude u babičky, která se o ni postará… Nejspíš to je jenom viróza.
Jestli si babička troufne, tak bych jela. Babičku vybavila teploměrem, nurofenem a pokyny. Vrátit se můžete vždycky.
Když je jí 6 a babička si troufne, tak bych jela. ted´sice hodně řádí nemoce, ale jsou to obyč nachlazení, teplota kašel. takže podle babičky:)
Děkuji za reakce.
Vidím to podobně. Babičku vybavit instrukcemi, Nurofenem, kapkami do nosu atd… Také si říkám, že rýmyčku zvládnou. No ale - pořád je tam to ale ![]()
Nevýhoda je, že je to poměrně daleko - bydlíme v JČ, holky pojedou k babičce do Varů a my do Jeseníků. Zase ale to není taková dálka, aby se v případě potřeby nedalo skočit do auta a jet pro ně.
Jde hlavně o to, jestli TY si to dokážeš užít
…Pokud budeš každou minutu přemýšlet, co se děje(což bych byla já
)tak to asi nemá vůbec smysl…Ale mě by tam můj chlao dotáhl stůj co stůj, takže bych stejně jela ![]()
Zdravím
S přítelem jsme začali uvažovat, že bychom chtěli změnit bydliště. Jsem na RD s 2letým dítětem, chlap má práci. Poslední dobou se to se*e. Přišel o spoustu peněz z výplaty, vozí se po nich, apod. Chtěl by změnit i zaměstnání, jenže u nás nenajde nic extra.

Tak nás napadlo, že bychom někam odešli. Máme tu sice byt, ale to by až tak nevadilo.
Přemýšleli jsme nad cizinou. Jenže já už 4roky nemluvila žádným jazykem (občas co zaslechnu v TV), takže nepípnu skoro ani slovo. ožná bych se do toho dostala, ale chvilku by to trvalo. Chlap umí německy, ale nepoužívá ji v práci až tak často, tak taky spoustu pozapomněl, ovšem domluvil by se. Takže je to takové na nic…
Mě třeba napadlo, zda je „výhodné“ odjet za prací jen třeba na Slovensko…?
S tou cizinou to vidíme bledě. Tak třeba jen se přestěhovat na druhou stranu republiky, koupit si baráček a začít uplně nový život. Mohli byste poradit nějaký kraj?
Nejdříve samozřejmě musíme pozjišťovat práci a začít uvažovat nad bydlením…
Tahle změna je hlavně proto, že s partnerem jsme měli velkou krizi, do toho se stalo velké neštěstí (nechci se rozepisovat) a tak bychom chtěli začít nový život, jinde. A chceme být šťastní, tady víme, že to nejde, už třeba jen kvůli rodině..
Zajímal by mne Váš názor a třeba i nějaké rady, typy…
Mnohokrát děkuji
P.S.:Raději jako anonym, chodí sem i blízcí…