Odkdy čtete dětem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
259
26.9.22 20:13

Odkdy čtete dětem?

Zdravím všechny :mavam:
Odkdy jste, prosím, četli vašim dětem před spaním? ;)
Děkuji všem za odpověď. 🌸

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3878
26.9.22 20:16

Že to má smysl jsem měla asi od roku a půl (i když jsem to nedočkavě zkoušela dřív). Ale to bylo čtení jako „Jéje! Co je to? To je kolo! A co dělá kolo? Kolo jede, héle… A kam jede? Jede domů, domů… A kdo je doma? Je tam táta?“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
26.9.22 20:16

Asi od 10-12 měsíců. Nejdřív říkanky, pak krátké pohádky. Ukazatelem asi bylo, ze je začal knihy zajímat přes den. Dcera (2,5) vyžaduje ještě po pohádce zazpívat (to už je zhasnuto).

• Citovat
  • Upravit
3016
26.9.22 20:19

Od narození :)
Byla to jedna z mála věcí, které malou na chvilku uklidnili. Četla jsem jí normálně svoji knihu.
Vyloženě „pohádky na dobrou noc“ jako rituál, frčí tak od tří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
26.9.22 20:19

Já se se čtením fakt snažila, ale dceru to vůbec nebavilo :(
Až když začala chodit do školy a naučila se pismenka, tak jsme začaly číst spolu - kousek ona a kousek já - a to jí baví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9676
26.9.22 20:21

Od narození. Staršímu jsem předčítala materiály k dizertaci a kuchařky, protože miloval, když na něj někdo mluvil. Asi od 8 měsíců pak dětské knížky. Mladší poslouchala taky od narození - když jsem ji kojila, tak jsem četla tomu staršímu, aby nedemoloval byt a neměl sebevražedné úmysly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21253
26.9.22 20:22

@tulka123 kolem roku dceru zacinaly zajimat knizky a hlavne obrazky. Jak pise nekdo vyse, nejdriv to bylo hlavne ukazovani obrazku a povidani o nich, pak rikanky.
Ctu pres den. Cteni pred spanim zavadet nechci. Dcera vetsinou usina do dvou minut. Nechci ji rozptylovat zajimavou cinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3878
26.9.22 20:24
@malákráličice píše:
@tulka123 kolem roku dceru zacinaly zajimat knizky a hlavne obrazky. Jak pise nekdo vyse, nejdriv to bylo hlavne ukazovani obrazku a povidani o nich, pak rikanky.
Ctu pres den. Cteni pred spanim zavadet nechci. Dcera vetsinou usina do dvou minut. Nechci ji rozptylovat zajimavou cinnosti.

Jo, já teda taky. Četla jsem roky po obědě, teď čtu po příchodu z institucí. Večer už nemůžu, navíc děti usínaji rychle a snadno a čtení by tam překáželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30755
26.9.22 20:27

Text opravdu poslouchali od 2r3m prvorozena, ti dalsi dva az tak od 4r, driv ne. Pred spanim cteme spis az ted, kdyz jsou vetsi, ruzne sagy na pokracovani :mrgreen:. Rikanky jsme jeli tak od 8m, ale fakt ne pred spanim, u toho se vzdy rozjeli. Pred spanim se zamlada zpivalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1680
26.9.22 20:30

Syn knihy miluje, ale obrazkove, co ctu ho nezajima :lol: Spis chce zpivat. Je mu 20 mesicu. Snad brzy zacne poslouchat i to cteni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
26.9.22 20:31

Asi od půl roku. Co začala vnímat knížky, otáčet strany… Spíš čtu pro sebe. Znovu jsem si oživila básničky od Hrubína. Sedmero pohádek, Martínek a tři klubíčka pohádek, Špalicek, mám přečtené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
26.9.22 20:34

Dceru knihy do 3,5 let nezajimaly vubec, nedalo se cist ani prohlizet nic.
Syna knizky zaujaly od roka, s nim se dalo prohlizet, cist az ted od 3 let, aby vnimal text a byl v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
26.9.22 20:34

Od narození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
26.9.22 20:41

My už v těhotenství :). Resp. manžel čte mně před spaním a mimčo je jaksi pasivně přítomno. :lol: Jinak za mě to má smysl už hodně brzy, i kdyby se počítaly jen tišivé účinky hlasu, který je předčítáním upraven do uklidňujících intonací - tedy klidně od narození. (Pro ty, kdo nezvládají ukolébavky :P ). Já sama mám první útržkovité vzpomínky na dětství právě ze čtení pohádek, a to už někdy okolo 2 let věku, takže tuším, že aktuální požitek jsem z toho měla ještě dříve, jen si to nepamatuji. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
26.9.22 20:55

Čtu ji prakticky od narození..nejdřív to co jsem zrovna četla já, občas nějakou pohádku…říkanky, apod…před spaním ale ne…většinou usíná celkem rychle ale musí být tma…nějakou dobu hlavně manžel pouštěl audiopohadky na telefonu a usínali při nich spolu 🤭…teď stačí pustit zvonkohru nad postýlkou..ona leží, poslouchá a do 5 minut je tuhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí