Odkdy dávat MED?

574
24.10.06 10:04

Odkdy dávat MED?

Zdravím. Řeším teď jeden problém. Náš malý (22,5 měsíce) má strašně rád med. Kupuju čerstvý, pastový, přímo od včelaře. Vyžaduje ho k snídani prakticky každý den. Vím, že by se neměl dávat miminkům do jednoho roku (to jsme nedávali), ale nevíte, jestli se může dávat batolatům (dávka je tak lžička, někdy lžíce denně; samozřejmě s chlebem a máslem)? A pokud ano, nevadí, že ho jí tak často? Dík moc za odpovědi. Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
24.10.06 10:13

Take davame med od roku. Je to vlastne jedine sladidlo, ktere pouzivame.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
24.10.06 11:53

Jéé 8O ,to nám řekla doktorka do 3 let vůbec ne a i potom spíš vyjímečně.Že je v něm strašná spousta alergenů.
Tak koukám,že zase co člověk ,to názor :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.10.06 12:54

U nás taky med „jede“ už asi 2 měsíce.A taky ho používáme jako sladidlo do čaje.Myslím si,že pokud na něj není nějaká alergická reakce,tak bych se nebála ho jíst.
Já jsem alergik,docela těžký,ale med mi nevadí.

• Citovat
  • Upravit
879
24.10.06 12:56

Anonym jsem já!Nepodívala jsem,že mě to odhlásilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
24.10.06 13:00

Med jsem začala taky používat coby sladidlo do čaje(půl lžičky) v synových 27 měsích, zpočátku opatrně, ale zatím žádná reakce… Máme taky med přímo od dobrého včelaře.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
24.10.06 13:02

Ahoj.

Teď skoro ve dvou letech bych to nehrotila. Pokud se neprojevovaly problémy - med je rizikový pro alergiky (hlavně ty pylové) a pro zoubky taky ne ideální (ale když si člověk po snídani vyčistí zuby, snad by to zase tolik vadit nemělo) - jen bych omezila třeba na obden. Myslíš, že by k snídani pohrdl chlebem se šunkou, Lučinou, Gervais nebo nějakou pomazánkou? Radim med nedostává, ale u nás je na vině AE a alergie na bílkovinu kravského mléka. Jinak bych mu ho určitě občas pro spestření dala (na chleba s máslem nebo do čaje) - domácí. :D

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
24.10.06 14:01

Jo,já zapomněla,Anetka má taky AE ,tak asi proto :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
24.10.06 16:31

Dík za názory. Beruško, Míša nepohrdne téměř ničím, jenže on, když mu dám vybrat, tak chce vždycky „obe dvoje“ :) , takže je vymalováno. Navíc všechno i sní, takže těžko mu říkat, nesnědls, příště nedostaneš :D . Ale snad by to nějak omezit šlo (na ten obden), spíš mi šlo o to, jestli je to opravdu nutné, se s ním „dohadovat“ nebo jestli mu tu lžičku denně můžu dopřát (jinak nesladíme vůbec, pije čaj a vodu)… On tedy alergik není určitě (já taky na nic), protože to bychom už asi poznali, že… Tak se mějte a ještě jednou dík. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
24.10.06 20:59

Ahojky, já slišela, že pokud je med z „místa bydliště“- (tedy včely mají úly v okolý vašeho města, vesnice :wink: ) tak to neni takový alergen- dokonce prý slouží jako „prevence“ 8O - no ,já nevím ,asi bych tomu moc nevěřila :roll: , kdo ví jestli tuto informaci nevypustil nějáký včelař,že :idea: :?: :! :lol: :lol: , neměl by se dávat do dvou let a potom opatrně, ale pokud nemáte žádné problémy, asi bych to moc neřešila- možná bych to medování maličko omezila :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
24.10.06 21:13

Jůva, to my med dáváme už asi od 8 měsíců. Nechtěl mi moc papat, tak jsem zkoušela všechno možné. Myslím, že pokud není alergik, tak je med v pohodě. Ono se to teď s těma alergiema strašně hrotí. Myslím, že je med lepší než cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
24.10.06 21:53

Tinuvien , my medem sladili už asi od 6m… tenkrát jsem si někde přečetla že je med plný minerálů a dětem dělá dobře… žádná alergická reakce nebyla. Cukr na zoubky taky nebude to pravé Ořechové.
Nedávno mi nějaká maminka napsala SZ " jak si to představuju dávat med tak brzy, že prý až od roku :twisted: a že její známé miminku zčernaly zoubky :roll: po medu" My na alergie v rodině netrpíme, já med taky ráda tak je malá asi po mě :wink:
maky, neřeš - věřím že je med v pořádku a tvýmu chlapečkovi určitě dělá dobře, když mu tak chutná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
26.10.06 20:34

Problém je, že většina alergických reakcí organismu na alergen není projevu kožního či snadno poznatelného…

Takže to, že dítě vypadá normálně, ještě neznamená, že mu med vyloženě nedělá dobře…

Takže bych s tím medem byla opatrná…

Jo a k tomu slazení výhradně medem… dost se lepí na zuby, je v tomhle horší než cukr… známá sladila jen medem.. a děti mají děsně zničené zuby.. nyní si to vyčítá.. před pár lety byl ale takový ten boom - med místo cukru… moc ji mrzí, že zničené zuby zavinila ona tímhle extrémním využíváním medu…

Takže med ano, ale vyčistit pak vždy zuby…

Medu zdar, :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
31.10.06 14:25

ahoj!
linde taky moc chutna med,davam ji ho od 1roku,asi lzicku denne, ale ne kazdy den,podle me je to dobre sladidlo,100× lepsi nez cukr…
Sladim ji i trtinovym cukrem,ale jen malicko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí