odkdy dávat pečivo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Muzu se, Elisko, zeptat z jakeho cerpas zdroje, ze se ma davat miminum tmavsi pecivo? A co to podle tebe je, kdyz celozrnne by nemela? Ja ziju v tom, ze celozrnne rozhodne ne, obsahuje ve velkem mnozstvi vlakninu, ktera neni v te siri pro male deti vhodna (viz Mudr. Honzik v poradne), vhodne je bile pecivo. Betyho, je jedno jestli davas malemu bile nebo tmave, co se tyce vyzivove hodnoty, kalorii, jsou na tom stejne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A poradí si i s kůrkou, má 6 zubů. A můžu mazat margarínem nebo taveným sýrem nebo čím?Co je nejvhodnější?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
ja jsem zacale pecivo davat kolem 7. mesice a to nemela zuby, davala jsem ji jen prostredek rohliku a chleba a moc ji to chutnalo i kdyz to nemela cim kousat. Oni si poradi ![]()
mazu ji to bud: lucinou, kiry, maslem a moc ji vsechno chutna.
a koukam ze je nehubenejsi, v roce mela 8700 g a 80 cm … je hubena a dlouha jak tyden pred vyplatou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Margarín ani taveňák bych nemazala. V taveňáku jsou tavící soli, což je brutální na ledviny, margarín je taky umělý. Co takhle máslo? Pokud možno co nejkvalitnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No s rohlíkem se popasuje…spíš ho ale jenom žužlá…
zkusím tzen chlebík…s lučinou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mazala bych máslem, případně žervé, lučinu, cottage a podobně, určitě ne umělotiny typu taveňák ani margarín…
Ondra dostává pečivo cca od 8 měsíců, většinou suché, občas s máslem nebo maliličkou vrstvou lučiny, Čím víc mazání, tím je upatlanější
.
Kůrku má z chleba úplně nejradši, teď už má zubů 8, ale i dokud měl jen dva dole, stejně si s ní docela vyhrál
.
PS. A ve váze nesoutěžím, má 8 kilo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
tak to s tmavym pecivem je pravda, snad do 1 roku by se moc davat nemelo, nebo jen malinko, ma hodne vlakniny. Ale pokud je to jen tmavy, obarveny karamelem, jako vetsina tohohle peciva, je to fuk
Ja to zjistovala kvuli prostrednacce a tusim, ze kolem 2-3 let je denni davka vlakniny v jednom celozrnnym rohliku. Ale radsi se na to jeste nekde podivejte. Nezacinala bych s tim… A kdyz nejsou zuby a rohlik nechces dat, jsou super i kukuricny a jiny krupky bez soli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj pečivo od ukončeného 7 měsíce z důvodu lepku , jinak třeba děti uýž kolem 6 měsíců mohu kukuřičné křupky po dobné věci dostaneš je ve zdravé výživě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U Daníka jsem měla lepek dávat až od ukončeného 8 měsíce, takže dostal rohlík v 9ti měsících. U Vendulky už byla jiná studie, lepek se měl zavádět už od ukončeného 6 měsíce, takže dostala rohlík o ty dva měsíce dřív. Chleba jsem zavedla asi v 8 měsících a mazala jsem buď máslem, žervé nebo lučinou. Šunku jsem přidala až nedávno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Celozrnné pečivo se nedoporučuje.
Já začla dávat teprve nedávno,mažu Lučinou nebo Gervais.
A spíš chlebík než rohlíky.Chlebík líp rozžvejká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
souhlasím s chocholkou, celozrnné pečivo se doporučuje dětem až po 6tém roce věku a to z důvodu, že je špatně stravitelné a dětem mlže dělat potíže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste k tomu lepku, od kamaradky alergolozky s alergickym synem jsem se dovedela, ze podle novych studii se opravdu doporucuje dat lepek mezi 6.-8. mesicem, ale je to z toho duvodu, ze v tyhle dobe se nejlip pozna pripadna alergie. Taky je lepsi ho zavadet, dokud je dite kojeny.
Pokud je dite alergik, je uplne jedno, jestli ho dostane v 6ti nebo 10ti mesicich, proste se ta alergie projevi. Jen se pozdeji hur rozpozna. U deti, u kterych neni predpoklad alergie, je to taky vicemene jedno, to pak zalezi na uvaze. Ja se ho rozhodla davat pozdeji, kolem 11. mesice, ale je to spis i proto, ze zaciname s prikrmy kolem 8. mesice a nechci davat hned neco s takovou zatezi.
Myslim, ze co doktor, to nazor, tenhle pristup ma pro mne aspon logiku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
také jsem přemýšlela, že po 8m zkusím nějaké pečino, ale vůbec si to nedokážu přestavit. Má 3 zuby, ale při jakémkoliv kousíčku ve stravě se hned dáví.když se snaží rozmělnit sušenku nebo je větší kousek při obědě, tak hned slzí a dáví..´Jak to děláte, že vám děti sní chlebík.
Příjde mi že neví co je žvýkání. Prostě jen polyká.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Liz, ja davala kus chleba vzdycky k snidani, prte jsem mela v zidlicce u stolu a jedli jsme vsichni. Ucili se napodobou, ze zacatku to proste rozzuzlali. Ale je fakt, ze ja zvlast prostrednacce prikrmy nikdy nemixovala, hned od zacatku jsem to jen rozmackala, takze kousky nebyly problem.
Proste dej kousek chleba do ruky a nech tomu volnej prubeh, do roka se stejne vsechno jen uci, neni to jeste tolik o vyzive samotny. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste neco k tomu zavedeni lepku - tak casne proto, ze dite ve veku 6. mesice + 2 az 3 mesice mozna doba reakce stale chodi na preventivni kontroly a soudny lekar hlida percentilove grafy a vidi se reakce na lepek jako propad v grafu ve vaze apod. tudiz se muze zacit resit. Pokud podavm lepek v roce, na kontrolu jdu az za pul roku a pak az ve trech letech. Malokdo si dela percentilove grafy sam doma a neveri vetam typu: ona nepribira, protoze to vybeha apod. nesmysly, hubne protoze roste atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit