Co dávat k pití 8m mimi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co dávat k pití 8m mimi
Ahojky. Mám dotaz, co dáváte pít miminkům. Malého pořád kojím, od 6. měsíce dáváme příkrmy a nic kromě mlíka mi nechtěl až do sedmého měsíce pít. Bohužel s příkrmy měl i zácpu, tak jsem se na rady ostatních snažila zvýšit i příjem tekutin. Ze začátku bezúspěšně, taď jakž takž
Takž pár dotazů
1. Co pije vaše mimi? Já dávám prozatím hodně ředěnou ovocnou štávu např. Hipp (naleju do lahve Avent cca 40 a doleju kojeneckou vodou do 200) Nechci mu dávat nic přislazovaného
2. Z čeho pije?Zkoušela jsem hned od začátku dát to pítko od Aventu, ale chvilku to měl jako ohromnou zábávu, pak chvilku sál a pak se začal ohromně vztekat, zkoušela jsem tedy dudlík a zatím ho vzal na milost, ale mám takový blbý pocit, že kojené dítě učím na lahev s dudlíkem
Od kdy by měl pít z hrnečku? ****
**3. Kolik toho vypije a kolik by toho mělo vypít 8měsíční mimčo? **Adam ze začátku vypil stěží 40 denně, teď už jsme se dostali na cca 200 (samozřejmě myslím štávy - kolik vypije ale mlíka netuším, páč ho nevážím - kojím či dokojuju ho cca 6× denně)****
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, měla jsem stejný problém, lahvičku malá nechtěla vůbec, cumel kousala, nevěděla si s ním rady.
Nakonec mi dala kamarádka učící hrníček, značku nevím, a z toho to Vikči šlo (asi v 8 měsících). Pije jen vodu, nic jiného nechce.
Pořád ji kojím, dám jí potahat po každém jídle MM a vodu už se naučila pít z normálního hrníčku. A když jí trošku uteče, tak to nevadí, protože to uschne a nejsou fleky. Teď už se napije i z Petky, ze sklenice,…
Tak snad to půjde, držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem na tom úplně stejně.. Tedy až na to , že pitný režim je stále jen kojení. Mám hrneček Nuby, ale vůbec nám to nejde. Nejdřív jsem zkoušela vodu, a nyní vařím čaj leros ( nějaké bylinky od 4m věku). Myslím, že stále ještě nepochopila princip a uvažuji o jiném více tekoucím hrníčku..
Jinak ovocnou štávičku bych nedávala. I když je naředěná, tak už malá jí přesnídávky a ovoce ( i když bez přidaného cukru) a tam je kalorií dost..
Jste dobý když dáte 200ml.. závidíme.
S tím dudlíkem mě to také napadlo, ale co když tím fakt pokakám to kojení, co mi potom zbyde???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojy,
my měli stejný problém tak kolem 5. měsíce, kdy jsem malému musela začít dávat příkrmy. nechtěl nic pít. nakonec se naučil pít vodu z flaštičky s dudlíkem. nyn už pije čaje - leros nebo dr. váňa - ty mu opravdu chutnají. vůbec mu je nepřislazuji.
jinak jsem si koupila v DM drogerii flaštičku s násadou, který je dobrý k přechodu z dudlíku na savičku. jinak občas zkoušíme pití z klasického hrníčku a celkem to jde, i když občas jsme celí mokří, ale to k tomu asi patří.
jinak malého ještě kojím večer a ráno a rozhodně se nezkazil, když pije z dudlíku.
rozhodně bych moc nedávala ty ovocné šťávy - jsou to zbytečné kalorie, jak už bylo napsáno.
tak přejeme hodně štěstí snad jsme trochu poradili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
u nás je absolutně odmítána jakákoliv láhev s dudlíkem. momentálně pijeme hodně z NUBY hrníčku, ale největší oblibu máme v pítku z Tesca. Konec to má jako Avent Magic Cup (takové měkké).
Malý vypije cca 200ml denně, ale kojím cca 6× denně. Když mu hrnek nechám, tak to klidně vypije sám. Občas taky spíš kouše než pije.
Vařím dětské čaje od Hippu nebo ředěnou šťávu (nastrouhám mrkev a jablíčko a scedím).
První syn mi nepil vůbec a bojujeme s tím ještě teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mala pije vyhradne ovocne stavy a to asi od peti mesicu..vsemozne caje,natoz cistou vodu,mi odmitala..takze davame stavy,dostatecne naredene,cca 30 ml stavy a 200 ml vody,nejakej cukr navic uz neresim,neco proste pit musi a takto naredene to snad smrtelne neni,dr je stejneho nazoru..ja to mela v detstvi stejne a zuby mam vicemene v pohode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ad ovocné příkrmy - ještě je nedávám, zatím jsme u zeleniny s masem, tak proto jsem alespoň svolila k těm ovocným šťávám
Ještě dotaz - vodu mi vážně odmítá, ty čaje - poraďte jaké
- nejsou přislazované??? Přišlo mi, že v nich nějaké sacharoza stejně je.
Jinak to zkoušíte dávat pít vážně s normálního hrnečku
to mě nenapadlo
Nějak jsem měla pocit, že je na to prcek ještě strašně malinkej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, malá (8m) měsíců pije už tak 5 měsíců z flašky s dudlíkem do Aventu, na kojení to nemá žádný vliv. Kojím večer a v noci. Před den vypije někdy až 200 ml. Dávám pytlíkové čaje (Babio - ty jsi dobré!, Leros, granulované-Hipp). Prostě střídáme to dle jejích nálad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj malá je nekojená, ale pije na střídačku - vodu, čaj od Lerosu bylinkový - je sáčkový takže není přislazovaný a někdy i Hipp ten je přislazovaný ale dělám ho málo. Teď mi vypije tak 200 ml zásně jen z dudlíku, zkoušela jsem pítko od aventu a to kouše, mám ještě nějakou levnou lahvičku z tesca tak zkouším i tu ale taky nemá valný úspěch. Prostě zkouším a doufám, že se někdy chytne. ![]()
Myslím, že těch 200 ml je dobrých jsou děti co nepijí vůbec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martice- to je v poho že ty ovocné štávy - hlavně když nic jiného nepije , tak co ti zbývá, že???
Jinak jakékoli sáčkové bylinkové čaje nebudou přislazované - Leros, teekanne..( kupuji ve schleckeru, ale budou mít výběr určitě i v lékárně)
Ty granulované jedině přes mou mrtvolu - slazené!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lisbeth - s tím "pokakáním
" kojení jsem se bála také. Mamina mě vyhoržovala, že jakmile dám flašku malý mě prso začne určitě odmítat. No, bála jsem se dlouho, ale pak jsem jednou zkusila dát Nutrilon z flašky (malý se jednu dobu budil po dvou hodinách, tak mi doktorka doporučila zkusit přikrmovat, buď Nutrilon nebo kaše), a ejhle malý flašku nechtěl ani vidět
(tak jsem přešli na kaše a dokojení - ne sice s úplným úspěchem, ale jisté zlepšení bylo
- a zůstali u toho dodnes).
No, paradoxně na flašku jsem ho musela dlouho učit a na kojení to už nemělo vliv žádný. Saje pořád skvěle a moooc rád
. Myslím, že v tomhle věku si kojení jen tak vzít nenechají
, tímto ale rozhodně nechci flašku propagovat, jen přidávám zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ono to s tím flaška x kojení to hodně záleží na dítěti. U staršího nebyl vůbec problém, tomu bylo jedno z čeho pije ale mladší dostal flašku poprvé tak ve třech měsících (dávali jsme zahuštěné MM kvůli refluxu) a pak trvalo pomalu celý den než se pořádně přisál na kojení. Od půl roku zkoušíme pomalu čaje od HIPPu, vodu nebo šťávičky z hrnečku s „cucátkem“, ale bez většího úspěchu, ne teda že by mu nechutnali, ale vyzvrací vše co snědl, takže k pití má prakticky jen MM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Včera jsem si doma stěžovala, jak ta Bára bojkoruje ten krásný vymakaný hrneček a že budu muset koupit nějaký více tekoucí.. Tak tatínek vzal lžičku a půlku hrnečku čaje do ní nalil po lžičkách..A jak se kasal
. Dobrý.. ale né moc praktický teda..šlo mi o to aby se sama už trochu napila a né jí jakoby zase krmila čajem.. no ale lepší než nic..Už jste mě tu taky nahlodaly na tu flašku, nevím nevím..Vlastně včera na plavání hnedle dvě maminky vytáhly flašky s čajem a pak hned dokojily
Asi to nebude tak od věci.. ale zase to nepomůže tomu, naučit dítě normálně pít.
První dcera ( před 10 lety) žádný vymakaný netekoucí hrneček neměla hned se to naučila..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej mi vodu odmítá, odmítá i veškerý pytlíkový bylinkový čaje, od Hippu neslazený Maminčino pohlazení ho dovádí k šílenství ![]()
pije naředěný šťávy (Hipp a Babylove), který už jsou mj. také naředěný samy o sobě.
Hipp teda obecně moc nemusím, rvou skoro do všeho cukr nebo sůl, dávám mu od nich akorát švestkovou šťávu proti zácpě.
Babylove je „lepší“, tam údajně přidaný cukr není žádný, ředím mu ten jejich čaj jablko/fenykl.
A mj. jsem zjistila, že chuť pro Vojtu nic z toho pak nemá sladkou, ale spíš nakyslou, všecko, takže o tom, že by si zvykl na sladký to není.
Z granulovaných čajů mi pije Babio, a to i ten bylinkový.
Jsou slazený mléčným cukrem, který nekazí zoubky.
Po ochutnání není vůbec sladkej a je dokonce docela hnusnej ![]()
Ale hlavně že je pije…
Jo a ještě mu dělám od Megafytu Bio jablko s inulínem, ten je pytlíkový. Ten mi taky ale vypije, jen když mu do něj cvrnknu trochu švestkový šťávy.
Moje zubařka má ročního kluka a na tyhle na několikrát naředěný šťávy a dokonce i granulovaný čaje od Hippu má jasnej názor - pokud to dítě nemá v puse celej den, tak se mu z toho zuby nezkazej. Ale jak jsou zoubky, tak aspoň 1× denně čistit.
A kalorie z toho? To je jak prd.
Neměl by vypít denně víc jak 150ml šťáv.
Což s naším ředěním nedáme ani omylem ![]()
Snažím se štávy ubírat a ubírat, tak snad se na léto dopracujeme k čistý vodě… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit