Odkdy nechat sedět

Delphi
22.10.11 09:02

Odkdy nechat sedět

Ahoj,

moje dcera - 8 měsíců - se sama posadí. Ještě neleze.. zatím jen couvá. Jde mi o to, jestli jí v tom sedu můžu chvíli nechat. Jí se to hrozně líbí, doktor říká, ať jí moc nenechávám, že je ještě malá. Jak to máte vy?
Od syna to neznám, ten nejdřív lezl a posadil se až v 10 měsících :nevim:
Moc díky D.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
FloraBolger
22.10.11 09:05

Dcera si taky dřív sedla než lezla (první „boční sed“ byl 9 dní před tím, než jí bylo 8 měsíců)…a pokud si dítko sedne samo (z pozice na čtyřech), tak bych mu nebránila :think: :nevim: . Syn si taky sedl později - až kolem těch 10ti měsíců.

Příspěvek upraven 22.10.11 v 09:06

• Citovat
  • Upravit
31594
22.10.11 09:06

Když si sedne sama, tak ať si sedí, to už je v pořádku, posazovat by se neměli jen děti, které to samy neumí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
22.10.11 10:33

Když už umí sama sedět tak nevidím důvod proč ji nenechat.Malá si taky sama sedla brzy,a nevím ani jak bych ji v tom bránila :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
22.10.11 10:45

Ono je taky otázkou jak si sedne… pokud z pozice na čtyřech, tak je vše v pořádku a může sedět jak dlouho a často chce. Ale pokud se přitáhne z leže o něco, tak je to špatně a je dobré minimalizovat místa a příležitosti k takovému sedání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
4.11.11 17:03

já bych to tak strašně nehrotila… pokud si teda nesedne samo tak ho nenechat dlouho sedět to je fakt ale pokud dokáže samo sedět, vyrovnat si tu rovnováhu tak že dokáže samo vzpřímeně sedět nebo se třeba o špricle přitáhne do sedu… Tak už prostě ty svaly a to jak kolem páteře tak břišní a na zadečku musí mít vyvynutý… není to rozhodně na dlouhodobé sezení to netvrdím ale na jednu stranu ty potřebné svaly cvičí i tím…a na druhou stranu mají pak i motivaci a víc se snaží posadit, páč se jim v sedě líbí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí