Odkdy pantofle do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5730
23.6.15 13:36

@Loll Když tě tady čtu, úplně se děsím toho, co mě za rok čeká. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
23.6.15 13:36

Dcera měla od čtvrté pantofle, hlavně z důvodu, že v té velikosti moc jiných možností nebylo. Jedině baleríny s rovnou podrážkou a to mi přijdou pantofle lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.6.15 13:37

Vůbec si nemůžu vzpomenout od kdy jsme se segrou nosily supaky/pantofle ve škole ale nejspíš brzo, že ty uzavřené plátěné skolkovske si na základce nepamatuji.
Budeme mít prvnacku a kupovat se mi ji ty barevne platene nechcou, supaky už by mohla mít doma je ma, ale asi ji koupim taky ty sandály si vybere nějaké.
Ctvrtacka už mi přijde dost velká slečna, aby supaky zvládla. Hlavně ty znas své dítě tak musíš zhodnotit jestli to zvládne nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
23.6.15 13:40

Tak u nas ve skolnim radu maji, ze se prezouvat nemusi. Obe deti se mi prezouvaji, mladsi prvnak ma klasicke backory a bude je mit i do druhe tridy, sestak original Crocsy baleriny. Jak je teplo, tak nosi sandale, baleriny nebo Conversky originaly a neprezouva se. Prvnak se poctive prezouva ac taky nemusi.

• Citovat
  • Upravit
23081
23.6.15 13:44

Já bych je určo koupila… Co si matně pamatuju za dob mé základky, tak jsem ty bačkory bytostně nesnášela a víc jak polovina třídy je pak „frajersky“ nosila stejně sešlápnutý vzadu „jako“ pantofle. Učitelé se čertili, že na noze narovnat a jak to šlo, tak šup, zase zadupnout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
23.6.15 13:46
@Loll píše:
@Bersaba Tak ano, ale třeba čtvrťačka už za prvé nechce pevné plátěné bačkůrky 8) a za druhé velikost 35 už je krapet problém ;-)

Proč problém? Textilní baleríny s pevnou patou seženeš v pohodě i v pětatřicítce.
Ale je fakt, že třeba za pár let změním názor na pantofle na školních chodbách. Zatím jsem přesvědčená, že pevná obuv je u takhle malých dětí vhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
23.6.15 13:46

Prvnak dostane klasicke papuce, u tretaka uz uvazuji o nazouvacich. V klasickych je mu teplo a pak se mu poti noha. Navic jak uz tu nekdo psal s vetsimi velikostmi byva problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
23.6.15 13:49

A jak to tady tak čtu, možná to ani těch pár let trvat nebude. Možná mi to slečna dcera vysvětlí už napřesrok. :lol:
Počkám si. Naivních ideálů se člověk má vzdávat až po čelní srážce s realitou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
23.6.15 13:52
@Bersaba píše:
Proč problém? Textilní baleríny s pevnou patou seženeš v pohodě i v pětatřicítce.
Ale je fakt, že třeba za pár let změním názor na pantofle na školních chodbách. Zatím jsem přesvědčená, že pevná obuv je u takhle malých dětí vhodnější.

Tak baleríny bych určitě nekupovala, ty řadím do stejné kategorie jako crocsy. Jako občas proč ne, ale aby to děti měly deset měsíců pět hodin denně na nohách, to bych nerada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
23.6.15 14:16

@Loll Moje čtvrťačka měla na začátku školního roku vyčištěné zdravotní sandálky Santé. Někdy kolem vánoc, když jí poskočila noha, jsem jí koupila pantofle. Ale jsou z lékárny, kožené. Dost drahé. Normální pantofle bylo totiž docela zoufalství sehnat. Jediní, kdo pantofle měli byli samozřejmě Vietnamci, v těch obchodech se najde snad všechno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
23.6.15 14:29

@Loll No ja mam zatim ideu, ze v balerinkach tohoto typu: http://boticka.cz/…robnosti.php?… vydrzi pul zakladky. Ale taky jeste cekam na stret s realitou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
23.6.15 14:32

@Aliik Nevydrží půl základky, pokud tvoje dítko bude mít místo nohou ploutve, jako to moje… čtvrtá třída… velikost 38 až 39 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
23.6.15 15:46

Nečetla jsem diskuzi, u nás to školní řád připouští na vlastní riziko až na druhém stupni.
Jde o to, že kdyby se dítěti něco stalo - např. upadlo na schodech a zlomilo si nohu a mělo na sobě nevhodnou obuv, nedostane žádné peníze z pojistky, škola je pojištěná.

U nás to tak není, crosky nesmí být, můžou být jen klasické papuče nebo zdravotní sandály s páskem přes patu. Nevím, co kupujete, že je tak dořídila. Syn měl Santé a vydržely mu celý rok. Jediná malá vada byla trochu ošoupnuté ve špici a patě, ale jinak, kdyby z nich nevyrostl, mohl by je klidně mít i dál. Pásky byly v pořádku.
Nic jiného školní řád nepřipouští a učitelé na to tvrdě dbají. I oni se přezouvají ve škole do zdravotní obuvi, nikdo nemá boty, ve kterých přišel, jak to někde funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
23.6.15 15:53

Ve velikosti 35 se normálně dají sehnat papuče s pevnou patou Fare, syn je taky měl a nekecá, že je nechce. Půjde do 4. třídy. Je ale fakt, že u nás je školní řád v tomto směru nekompromisní, děti se musí přezouvat a musí mít na noze předepsanou obuv. Takže půlka jeho třídy(3.třída),má na nohách papuče Fare nebo Befado a druhá půlka má sandály s páskem přes patu(Protetika, Santé).Někdo má ještě klasické levnější „bačkůrky“ se žirafou(např. Jonap),ale ty už je právě v této velikosti problém sehnat.Taky jsou přípustné.
Syn má momentálně nohu 36.
Přezouvat se musí i v létě, nikoho nezajímá, že deváťačce nejdou zdravotní boty k sukni. Musí se přezouvat i na besídky, které jsou uvnitř školy, jediná vyjímka je právě to focení, které je většinou venku a tam mají děti dovoleno obout si svoje boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
23.6.15 17:09

Nevím, co je špatného na crosskách. Jinak pantofle bych ji klidně koupila, nevidím na tom nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková