Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
otázka jasná, od jaké třídy cca kupujete dětem do školy klasické pantofle? Doteď jsem kupovala vždy sandály, aby to měly na noze hlavně pevné a neškobrtly někde na schodech. Po donesení školní společné fotky jsem ztratila iluze, sandály přešlápnuté, pásky rozepnuté, takže stejně tipnu tak od listopadu chodí jakoby v pantoflích, jen je ještě větší riziko, že jí někdo přišlápne ten pásek, který měl být zapnutý ![]()
Tak jsem se rozhodla, že koupím od září už pantofle. Jedno dítě mi jde do první třídy, to dostane sandály, druhé bude čerstvě devítileté a půjde do čtvrté. Koupili byste sandály s tím, že si je možná i někdy zapne nebo rovnou pantofle? Crocsy nechci, nesnesla bych to v práci na nohách hodinu, natož půl dne…
Díky ![]()
Dovolí to školní řád? I když to zjevně moc nekontrolujou…
Ale jinak neporadím, mám teprve budoucího prvňáčka, bude mít Befada s perforovanou podrážkou.
Nekoupila bych ani jedno, upřímně řečeno. I do školy plánuju pevné plátěné přezůvky Befado, stejný typ, ve kterém odchodila školku.
Edit: Jenom s těma crocskama souhlasím, to je pro mě bota tak maximálně k bazénu, ale ne na běžné nošení.
Příspěvek upraven 23.06.15 v 13:18
Ahoj, já bych řekla že tak od 3 třídy, do 3tí třídy jsme kupovali bačkorky, a pak už pantofle ![]()
@Bersaba Tak ano, ale třeba čtvrťačka už za prvé nechce pevné plátěné bačkůrky
a za druhé velikost 35 už je krapet problém ![]()
@Loll osobně bych dětem dala pantofle nejdřív na 2. stupeň. Tam už tolik neběhají. Do páté třídy jsou ty děti furt v pohybu. A teda divím se, že to nevadí učitelce, že dítě nemá zapnuté boty. Já jsem psala kvůli přezůvkám i vzkazy rodičům do žákovské.
@Loll rozhodni dle toho jak máš klidné dítě. Já mám kluka co se nezastaví a pokud bude takový i ve škole tak bude mít sandály a budu ho kontrolovat zda si je zapíná. Pokud máš klidné dítě, co umí i chodit pomalu tak klidně pantofle.
Podle fotky má půlka dětí crocsy, zbytek sandály+pantofle+bačkory, vše po pár kusech
A pak moje dítě, které má krásné růžové přešlápnuté sandálky, na jednom pásku jí stojí vedlesedící soused a na druhém pásku si stojí sama ![]()
@Loll Tak to je teda prekérní situace…
Asi bych možná nechala výběr na dceři.
@malinika píše:
@Loll Tak to je teda prekérní situace…Asi bych možná nechala výběr na dceři.
To radši ne. To bych musela koupit lesklé lodičky na vysokým podpadku ![]()
Tak uvidím, mám dva měsíce na přemýšlení ![]()