Odkdy uměly vaše děti...

Anonymní
9.8.21 14:22

Odkdy uměly vaše děti...

Zdravím milé dámy, prosím anonym nebo smazat, neb se tím trápím… Kdy umělo vaše dítě :
1.Pít z hrnečku
2. Stáhnout si kalhoty u nočníku
3. Nazout si boty
4. Komplet obléct třeba pyžamo
5. Jíst samo lžící

Já to teda beru nenásilne, jednou za den zkusíme třeba ten hrnek, tričko dám přes hlavu a ruce oblékne sám, nechám ho rozepnout ZIP… Ale ty třetí narozeniny už jsou na spadnutí a já nevím :oops: Trošku tam vidím období vzdoru, zároveň je období „já sám“, ale jaksi ne u věcí, který by sám dělat měl. Uklidni mě někdo? Kamarádky to mají různě, dvě říkají, že ve školce, ale syn chodí do Dětské skupiny dvakrát týdně na pár hodin a učitelky prostě pomáhají, jako já doma.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5913
9.8.21 14:28

Dcera za tři měsíce tři.

1. cca před půl rokem
  2. stáhne, ale nenatáhne, protože chodit nahá je větší zábava… :D
  3. neumí, jen vyzout
  4. vůbec, to bych čuměla jak p. ero na vrata :lol:
  5. už asi rok, protože sežere na co přijde a miluje polívky, tak ji to donutilo.

Buď v klidu. Já počítám, že školka od září ji něco naučí a zbytek budeme pilovat. Celou dobu je se mnou doma a nikam do dětské skupiny nechodí. Nekladu na ni přehnané nároky, snažím se motivovat hrou, chci aby zkoušela, ale ona má prostě svůj rytmus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
9.8.21 14:32

Kromě pití z hrnečku všechno cca od dvou let, z hrnečku pila s pomocí v deseti měsících (neuměla z flašky ani z jakýhokoliv pítka, takže rovnou sklínka/hrnek), sama kolem roka a půl (jakože vzala, napila se, položila aniž by půlku vyžbrndala). Zato plín se zbavila definitivně v 2,5 letech. Dřív se uměla kompletně oblíct než si vzpomenout včas na záchod :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276

Synovi je dva a ctvrt a ze seznamu umi jen pit z hrnecku :mrgreen: sam si kalhoty stahne, ale vzhledem k tomu, ze zatim neni odplenkovany, protoze to bojkotuje, tak k cemu mi to je :mrgreen: lzici jist sam nechce, je linej jak lenochod, obcas zkusi vidlicku a lzici by i sam neco dopravil do pusy, ale vetsina skonci nekde pod stolem nebo na triku, takze mame pred sebou hodne prace :mrgreen: pyzami ani nekomentuju a zadne dalsi obleceni si taky sam dat neumi, sam si umi rozepnout mikinu na zip a sundat, ale nandat nic, krade teda tatovi trenky ve skrini a ty si nevim proc nandat umi, ale co je nam to platny, ze :mrgreen: byla bych v klidu, zaklad je podle ten nocnik, ze je bez plenek a vse ostatni ze zacatku urcite pomuzou ve skolce kdyztak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131

1. Kolem roku a půl
2. Taky tak rok a půl, ale těžko říct, dřív sem nočník ani nezkoušela.
3. Před druhým rokem, je mu 26 měsíců a obouvání bot je největší zábava, už zvládá i sandály :D
4. Ve 2 letech ještě neumí, aspoň ne úplně dokonale, je snaha, ale kolikrát se zamotá do nohavic nebo rve ruku do díry na hlavu
5. Od 10 měsíců cca, co sem začla dávat normálnější jídlo, tak nechce krmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519

Nepamatuji si od kdy, ale moje teď už triapulleta určitě ve třech letech výše uvedené věci uměla. Pít z hrnečku snad před druhými narozeninami. Jenom s botama jí musím občas pomoct ještě teď, ale to jen proto aby je neměla naopak. Ve třech letech se určitě uměla sama obléknout, dnes už si i sama vybírá co chce na sebe :roll: Ráno si pyžamo sundá a uklidí na postel. Sundat kalhoty na nočník ve třech taky uměla, neumí se ale vycurat sama venku - vždycky trefí tepláky :roll: Nicméně si myslím, že to přichází tak kolem toho třetího roku ta sebeobsluha, nelamala bych to přes koleno, ale taky bych ho nechala občas potrápit :wink: jakože - připravuji svačinu, zatím si běž obout botičky.

Příspěvek upraven 09.08.21 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.8.21 14:33

No, asi neuklidním… Obě děti umí pít z hrnku ca od roka a půl, kalhoty si umí stáhnout i natáhnout moje čerstvě dvouletá dcera, stejně tak obout boty. Syn to uměl v obdobném věku. Komplet obléct pyžamo si syn uměl kousek před 3.rokem, ale bojuje s knoflíky. Samy lžící jedí také zhruba od roka a půl oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.21 14:38
@Lily Evans píše:
Kromě pití z hrnečku všechno cca od dvou let, z hrnečku pila s pomocí v deseti měsících (neuměla z flašky ani z jakýhokoliv pítka, takže rovnou sklínka/hrnek), sama kolem roka a půl (jakože vzala, napila se, položila aniž by půlku vyžbrndala). Zato plín se zbavila definitivně v 2,5 letech. Dřív se uměla kompletně oblíct než si vzpomenout včas na záchod :mrgreen:

Ty jo, hodně šikovná. A to si třeba s ní sedneš a denně půl hodiny trénuješ nebo jen zkouší a pak najednou to přijde…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.21 14:40
@Kriss Tina píše:
1. Kolem roku a půl
2. Taky tak rok a půl, ale těžko říct, dřív sem nočník ani nezkoušela.
3. Před druhým rokem, je mu 26 měsíců a obouvání bot je největší zábava, už zvládá i sandály :D
4. Ve 2 letech ještě neumí, aspoň ne úplně dokonale, je snaha, ale kolikrát se zamotá do nohavic nebo rve ruku do díry na hlavu
5. Od 10 měsíců cca, co sem začla dávat normálnější jídlo, tak nechce krmit.

Wow taky šikula! :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
37131
9.8.21 14:43
@Anonymní píše:
Wow taky šikula! :potlesk:

Na takové běžné činnosti co odkoukal od staršího jo, zas nevydrží u něčeho sedět, kreslit nebo něco skládat :D ale hodně napodobuje okolí, cíleně ho nikdo nic z toho neučil. U staršího si to už nepamatuju přesně, ten tak rychlý nebyl, neměl se od koho učit, ale kolem druhého roku taky většinu zvládal, akorát u krmení byl líný a nechal se krmit snad do 3 let :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.21 14:44

@krukynka syn umí jist vidličkou, lžičkou si nedávno snědl celý pudink, protože jsem neměla čas :D ale teď jen volá mami, mami pomoct. Tak třeba se snažím, že já dvě lžičky a on jednu a to už taky nechce dělat. Jako nechat ho řvát ve stylu, sněz si to sám jinak nic nebude nebo obleč si sám kalhoty jinak nejdeme ven, to se mi úplně nechce a nebudu to zkoušet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.21 14:46
@Aduš8 píše:
No, asi neuklidním… Obě děti umí pít z hrnku ca od roka a půl, kalhoty si umí stáhnout i natáhnout moje čerstvě dvouletá dcera, stejně tak obout boty. Syn to uměl v obdobném věku. Komplet obléct pyžamo si syn uměl kousek před 3.rokem, ale bojuje s knoflíky. Samy lžící jedí také zhruba od roka a půl oba.

Super. Ježíš knoflíky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
33005
9.8.21 14:47

Z hrnku pili asi od dvou let, ale občas se polili. Jíst lžíci od 13 mesicu, mladší se komplet oblékla včetně ponožek v roce s půl (období já sama), ale trvalo to. Starší asi okolo toho třetího roku (s nástupem do státní školky zvládal, ale samozřejmě velmi často zvládat nechtel).
Boty asi jak ktere.
Stáhnout kalhoty tak od dvou, dvou a půl. Holka byla celkove na nočník a oblíkání šikovnější a snazivejsi.

Ale třeba se lžící, hrnkem a stažením kalhot bych se nes.rala. Zádná láhev, žádné krmení, tady je jídlo, lžíce, hrnek s vodou s snaž se, jestli máš hlad a žízeň. To samé stažení kalhot. Nejsem žádný sluha, abych je obskakovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.21 14:48
@Kriss Tina píše:
Na takové běžné činnosti co odkoukal od staršího jo, zas nevydrží u něčeho sedět, kreslit nebo něco skládat :D ale hodně napodobuje okolí, cíleně ho nikdo nic z toho neučil. U staršího si to už nepamatuju přesně, ten tak rychlý nebyl, neměl se od koho učit, ale kolem druhého roku taky většinu zvládal, akorát u krmení byl líný a nechal se krmit snad do 3 let :roll:

Cíleně ho nikdo neučil? To snad není ani možný :cert:

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
9.8.21 14:49
  1. záleží z jakého hrnečku ale určitě hodně před druhým rokem.
  2. po druhém roce. V 2.5 letech si už našla nočník vyčůrala se když byl poblíž toaleťák i se uzřela a oblékla se
  3. zase záleží jaké boty… Po druhém roce… Levou a pravou neumí ještě teď.
  4. komplet do obléct pyžamu jsme začaly po druhém roce kdy přesně to uměla asi kolem 2.5 roku teď 2 měsíce před 3 rokem už se snažím aby se oblékla ráno sama někdy jo někdy ji obléknu já umí to ale spíše jde o to že se jí nechce. Neřeším když nemá den obléknu já.
  5. jíst sama začala hrozně brzo faktem ale je ze když chci aby se pořádně najedla nakrmí ji i teď.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML