Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Nicol-8 najdi si na webu pribalovy letak vakciny. Je tam schéma, které se ma dodrzet. A jsou tam rozmezi, ve kterych lze ockovat další dávky.
My meli druhou dávku po 3 měsících, nejdříve se dává po 2 měsíce, kdy nejpozději netuším. A třetí dávka se dává tuším 6- 12 měsíců po 2.davce
A proč chceš odkládat pokud není nemocný? Právě, tím že teď nikam nechodíš je daleko lepší nechat naockovat než riziko, že někde k ockovani chytne ještě další bacil.
@JancaS84 píše:
A proč chceš odkládat pokud není nemocný? Právě, tím že teď nikam nechodíš je daleko lepší nechat naockovat než riziko, že někde k ockovani chytne ještě další bacil.
Nechci do nej teď dávat nic.Jsem celkem proti očko i proto jsem odložila první až na 4 měsíce a měla hsem možná počkat ještě dele,
@Nicol-8 píše:
Nechci do nej teď dávat nic.Jsem celkem proti očko i proto jsem odložila první až na 4 měsíce a měla hsem možná počkat ještě dele,
Já dávala první v necelých 7 m, druhou v 10 m a třetí bude v 18 m..
@Nicol-8 píše:
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, zda je možné odložit druhou Jexu. A na jak dlouho?
Syn měl doloženou už první, dostal ve čtyřech měsících a teď v půl roce by měl jít na další.
Já vzhledem k tomu, ze teď se stejně nikam nechodí atd.Bych očkovat nechtěla a další dávku odložila, co to půjde.
Lékařky se neptam, protože vím, ze odpověď by byla, ze přijít musíme a asi by se mnou dal moc nediskutovala.
Deluji za odpovědi
Dívala jsem se na to, rozestup mezi 1.a 2.davkou by měl být 2-6 měsíců, na účinnost by nemělo mít vliv, kdyby byl ještě rozestup větší, ale max 12 měsíců. Mezi 2. a 3. dávkou pak 6-12 měsíců.
@Nicol-8 píše:
To jsem ráda, že to jde, mě bylo totiž naznačeno, ze se musí do dvou měsícu, jinak se prý musí zase od znovu 🙈
Moc děkuji 😊
mezi první a druhou a rozestup až rok.