Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn měl první hexu někdy po roce, odkládala sama doktorka. Ale bylo to ještě v době očkování tbc v porodnici, tak než se to zahojilo pořádně..
@Anonymní píše:
Je tu někdo kdo odložil hexu cca o půl roku až 10 měsíců? Jak se na to lékaři tváří???
Rekla jsem lekarce, zda nema problem s tim, ze bych dite nechala ockovat v pul roce. Rekla, ze je to v pohode. Usmala se na me i dite a sli jsme.
@Lil Kitkatt píše:
Syn měl první hexu někdy po roce, odkládala sama doktorka. Ale bylo to ještě v době očkování tbc v porodnici, tak než se to zahojilo pořádně..
Syn mel horsi reakci na ockovani? Bezne se po tbc neockuje 3 mesice a pak uz je to ok.
Ja obě děti očkovala poprvé až v roce, u doktora jsem jen podepsala odklad a bylo.
@Anonymní píše:
Je tu někdo kdo odložil hexu cca o půl roku až 10 měsíců? Jak se na to lékaři tváří???
@luci.no píše:
Syn mel horsi reakci na ockovani? Bezne se po tbc neockuje 3 mesice a pak uz je to ok.
Neměl, jen to jakoby nebylo úplně zahojené. A dr. říkala, že by nespěchala, s čímž jsem souhlasila. U druhého syna to bylo stejné. Myslím, že každá jiná doktorka by je naočkovala klidně..
První hexu jsme dali až v roce a půl (důvodem byla velmi špatná reakce na hexu v rámci rodiny), paní doktorka byla úplně super. Bohuzel, před tím jsme byli u jiné paní doktorky a její zastupující kolegyně byla velmi nepříjemná. Jinak, doporučuji před hexou naočkovat TBC - nejenom s ohledem na covid, ale také jako ochranu před negativními účinky hexy
@uživatel2 píše:
První hexu jsme dali až v roce a půl (důvodem byla velmi špatná reakce na hexu v rámci rodiny), paní doktorka byla úplně super. Bohuzel, před tím jsme byli u jiné paní doktorky a její zastupující kolegyně byla velmi nepříjemná. Jinak, doporučuji před hexou naočkovat TBC - nejenom s ohledem na covid, ale také jako ochranu před negativními účinky hexy
@Anonymní píše:
A proč to chcete odkládat, aby jste měla problém?
@uživatel2 píše:
Není nijak dokázáno, že covid má lepší průběh pokud je dítě očkované proti TBC stejně tak není pravda že toto očkování chrání proti nežádoucím účinkům jiných očkování.
Očkování proti TBC není špatné, ale důvodem proč toto očkování chtít je jeho ochrana proti TBC.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je možné odložit druhou Jexu. A na jak dlouho?
Syn měl doloženou už první, dostal ve čtyřech měsících a teď v půl roce by měl jít na další.
Já vzhledem k tomu, ze teď se stejně nikam nechodí atd.Bych očkovat nechtěla a další dávku odložila, co to půjde.
Lékařky se neptam, protože vím, ze odpověď by byla, ze přijít musíme a asi by se mnou dal moc nediskutovala.
Deluji za odpovědi
@Nicol-8 dcerka měla mezi první a druhou dávkou půl roku, mezi druhou a třetí rok. Chtěla sem co největší rozestupy.
@Blikhop píše:
@Nicol-8 dcerka měla mezi první a druhou dávkou půl roku, mezi druhou a třetí rok. Chtěla sem co největší rozestupy.
To jsem ráda, že to jde, mě bylo totiž naznačeno, ze se musí do dvou měsícu, jinak se prý musí zase od znovu 🙈
Moc děkuji 😊
Řekla bych, že když už jednu dávku má, tak by se mezi jednotlivými davkami měly dodržet určité intervaly. Určitě tam bude tolerance, ale jak velká nevím. Syn měl už před lety schéma 2+1, ještě když se běžně dávaly čtyři dávky, ale kvůli neurologickým obtížím. Tehdy mi náš pediatr říkal, že ze své praxe (bylo mu skoro 80) má zkušenost, že při odkládání to očkování děti hůř snáší. A rozhodně to nebyl očkovací maniak.