Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak z toho blbý pocit neměj, ty za to nemůžeš a nebudeš ani první ani poslední, komu se to stane. Manžel měl v prosinci naplánovanou mnohahodinovou velice složitou operaci, shodou okolností na ORL. Taky byl před tím nemocný a ještě ráno v den operace jeho stav kontrolovali a kdyby měli pochybnosti, tak operaci odkládali.
@Anonymní píše: Čeká mě operace na orl a jako naschvál se necítím dobře. mám přeléčený zánět dutiny čelistní a ted me začala bolet hlava a oči, vodovou rýmu mám pořád…zajímalo by mě, zda je pro nemocnici velká komplikace přesunutí termínu operace? je tu někdo, kdo v nemocnici pracuje?
budu se s nimi muset domluvit, ale už ted z toho mám blbý pocit
neměl blbý pocit, oni sami vyžadují, aby byl člověk zdravý. Normálně tam zavolej, vysvětli. neboj, na ten termín se klepe 10 dalších lidí, takže problém s tim opravdu nebude.
@ivašot. @martina.se díky holky za uklidnění
samotnou me to neuvěřitelně štve, že to budu muset přeobjednat, termín mi vyhovuje po všech stránkách. a jak jsem snad v životě neměla zánět dutin, musím ho dostat zrovna ted ![]()
@Anonymní píše:
@ivašot. @martina.se díky holky za uklidněnísamotnou me to neuvěřitelně štve, že to budu muset přeobjednat, termín mi vyhovuje po všech stránkách. a jak jsem snad v životě neměla zánět dutin, musím ho dostat zrovna ted
Chápu Tě. My jsem se před těma vánocema taky klepali, aby to klaplo a bylo to za námi. Tak třeba náhradní termín nebude tak hrozný
.
@Anonymní píše:
@ivašot. @martina.se díky holky za uklidněnísamotnou me to neuvěřitelně štve, že to budu muset přeobjednat, termín mi vyhovuje po všech stránkách. a jak jsem snad v životě neměla zánět dutin, musím ho dostat zrovna ted
jo, je to pech… ale lepší odložit, než aby byly případné komplikace. Strach ani špatný pocit fakt neměj, oni jsou rádi, že přiznáš barvu, než pak řešit průšvih ![]()
Domluv se přímo na ORL, pokud máš stále vodnatou rýmu, tak to není k odkladu operace, asi proto jdeš na operaci.
Před operací se cítí každý divně. Pokud má nemocnice klimatizaci, doporučuji jít co nejdříve na operaci, tak to budeš před sebou stále tlačit a myslet na zákrok.
Pokud se jedná o menší nemocnici bez klimatizace, odlož na září, v létě se plánované zákroky téměř nedělají, jen ty akutní.
@bmimino jdu se štítnou žlázou. na předoperačním mi dnes našli velké množství bakterií v moči, takže když pominu tu rýmu, tak toto je asi špatný ![]()
a jedná se o velkou FN, kde se podle mých informací operuje i přes léto, což by mi vyhovalo, v září nastupuje muž do nové práce a nemohl by si vzít očr a starší dítě jde do první třídy…achjo, když se se. e tak pořádně ![]()
Ja pracuji na Orl ve velke FN a pacientem nahlaseny odklad operace z duvodu nemoci ci jakehokoliv jineho duvodu nikdo neresi, bere se to automaticky nejsme stroje a nemoc je lidska.. Nikdo se na tebe zlobit nebude. Za dalsi, v den prijmu k operaci pacient prochazi pres prijmove vysetreni a pokud se dr cokoliv nezda jeste tyz den dovysetri (krev, rtg…) a posoudi dle vysledku celkovy stav pacienta. Zvlaste anesteziologove si nevezmou na triko narkozu u nemocneho pacienta.
K.
Anonymní z 20:39 mpc děkuji za tvoji odpověď. doktor mi řekl, at se přijedu ukázat 3 dny před operací, že se na mě podívají, tak jsem zvědavá.
doufam jen, že se brzy vyléčím, jsem na hromadě už měsíc ![]()
@Anonymní píše:
Anonymní z 20:39 mpc děkuji za tvoji odpověď. doktor mi řekl, at se přijedu ukázat 3 dny před operací, že se na mě podívají, tak jsem zvědavá.
doufam jen, že se brzy vyléčím, jsem na hromadě už měsíc
A na jakou konkretni operaci jdes?
@Anonymní píše:
A na jakou konkretni operaci jdes?
odstranění štítné žlázy.
dr mi dala atb na ty bakterie v moči, to mě asi nevezmou určitě k výkonu, že? ![]()
@Anonymní píše:
odstranění štítné žlázy.dr mi dala atb na ty bakterie v moči, to mě asi nevezmou určitě k výkonu, že?
Atb by jsi nemela mit 3t pred operaci. Operace strumy je jedna z nejvetsich v oblasti pusobnosti orl. Vsak uvidis, ale na triko si prip komplikace nikdo nevezme. A do jake Fn jdes? K.
@Anonymní píše:
Atb by jsi nemela mit 3t pred operaci. Operace strumy je jedna z nejvetsich v oblasti pusobnosti orl. Vsak uvidis, ale na triko si prip komplikace nikdo nevezme. A do jake Fn jdes? K.
3 tydny'?
ja mela atb na zanet celistni dutiny - 2 tydny před terminem operace, volala jsem do nemocnice, jestli mi to odlozi a dr. rikal, ze se to preleci a uvidi se ze by neodkladal, v tom pripade bych sla na operaci tyden po dobrani atb…o 3 týdnech mi nic nerikal ![]()
ted mam teda další atb na tu moč ![]()
jdu do FNOL
@Anonymní píše:
3 tydny'?ja mela atb na zanet celistni dutiny - 2 tydny před terminem operace, volala jsem do nemocnice, jestli mi to odlozi a dr. rikal, ze se to preleci a uvidi se ze by neodkladal, v tom pripade bych sla na operaci tyden po dobrani atb…o 3 týdnech mi nic nerikal
ted mam teda další atb na tu močjdu do FNOL
Můj manžel dobral atb. Týden před operací nezhoubného nádoru ve spodině lebeční, na orl v Motole. Nebylo to ideální ale šli do toho.
Čeká mě operace na orl a jako naschvál se necítím dobře. mám přeléčený zánět dutiny čelistní a ted me začala bolet hlava a oči, vodovou rýmu mám pořád…
zajímalo by mě, zda je pro nemocnici velká komplikace přesunutí termínu operace? je tu někdo, kdo v nemocnici pracuje?
budu se s nimi muset domluvit, ale už ted z toho mám blbý pocit