Lichen v ústech

178
17.6.15 20:37

Lichen v ústech

Ahoj nemáte někdo zkušenost s lichenem v puse?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
145
17.6.15 21:19

Ahoj, osobní zkušenosti s tímto nemám, ale zajdi si určitě na ORL. Moji tetě se udělalo taky něco takového na to jí trošku pomohl zázvor, ale jen někdy. Byla na ORL a tam jí předepsali různé léky, tak si určitě zajdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
17.6.15 21:27

@chima 8o co to je 8o??To slyším poprvé :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
18.6.15 20:57
@VerunC píše:
Ahoj, osobní zkušenosti s tímto nemám, ale zajdi si určitě na ORL. Moji tetě se udělalo taky něco takového na to jí trošku pomohl zázvor, ale jen někdy. Byla na ORL a tam jí předepsali různé léky, tak si určitě zajdi.

VerunC díky za tip, ale tam už jsem byla a taky na kožním, na zubní chirurgii, imunologii a parodontologii, ale pouze mi předpsali kortikoidovou mast a tím to haslo. Ta mi sice trochu pomůže od bolesti, ale neřeší příčinu a rvát do sebe takové jedy se mi moc ani nechce. Ještě mám teda jít na měření galvanických proudů (což jsem slyšela poprvé v životě) jestli mi to nemůže dělat amalgám v zubech. Jenže já potřebuju zjistit příčinu a tu léčit, odstranit. Jenže bohužel mi to nikdo není schopen říct, akorát mi furt říkají co se píše v literatuře :pocitac: pacoši. Na příští týden jsem objednaná k lékaři, který se zabývá biologickou celostní medicínou tak do něj vkládám naděje. Držte mi palce prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
18.6.15 21:04
@Miša.F píše:
@chima 8o co to je 8o??To slyším poprvé :think: ;)

Ahoj Míšo ani se neptej je to pěknej hnus. Já mám tu smůlu, že to mám v puse. Jinak se to dělá kdekoli na kůži na těle, může i na genitálu :roll: což musí být mazec. Nevím jak to vypadá na kůži, ale já to mám na sliznici uvnitř pusy na vnitří straně tváře a taky zboku na jakzy. Je to taková bílá mapka, okolo zarudlá a čas od času se v tom udělá takový jako puchýř (představ si veliký aft) a bolí to jak čert. Trvá třeba 2 týdny než se to zahojí a vždycky mě z toho bolí i zuby, jazyk a jde to i do krku. Prostě hnus a takto bych někdy mlátila hlavou i já :zed:. Nejhorší je, že vůbec nevím z čeho to vzniklo a jak se toho zbavit. Prostě se mi to tam zničeho nic objevilo. Ale jinak - život je krásnej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.6.15 13:36

@chima ahoj. :mavam:
Já mám zřejmě taky Lichen planus, ale ne v puse, ale nad kotníkem. Mám to víc jak 3 roky, byla jsem s tím u kožního a ta mi předepsala beloderm mast, která nezabrala - jen to už tolik nesvědí :roll:. Jinak mě čeká výškrab a histologie to buď potvrdí či vyloučí. Určitě to musí být nepříjemný v puse :? Slyšela jsem, že se to léčí ambulantně injekcemi, ale nevím :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
22.6.15 14:07

@vuittonka Ahoj v pátek jedu do Brna k tomu lékaři co se zabývá celost.med. jak jsem tady psala tak uvidím :). Jinak díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
26.1.17 13:29

Dobrý den, obnovuji diskusi, bohužel mi bylo také toto onemocnění zjištěno. Máte někdo vlastní zkušenost? Zakladatelko, jak jste na tom vy? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
14.2.17 14:07

@BZ89 Ahoj já už teď po dlouhé době řekla bych dobře. Asi po pěti šesti letech mě to přestalo otravovat život. Nevím jestli zmizel úplně (ani po tom nepátrám) ale každopádně se mi v puse už nedělají ty boláky ze kterýcj jsem šílela. Zkusila jsem toho hodně ani nejsem schopna říct kdy a jak se to uklidnilo.
Přeji hodně sil! Klidně písni (něte:-) SZ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.23 09:43

Ahoj, já to mam rok, doktorka neví, co s tím, příští měsíc mě čeká zase řezání do jazyka jako minulý rok v září, aby to nebyla rakovina. jak jste na tom děvčata teď? Mě už z toho fakt asi švihne. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.24 22:47

Řezání do jazyka se taky bojim. NEjvíc mě ovlivňuje suchost v puse, která se mi k tomu přidala. Musím pořád pít, jinak mám úplně sucho a dře to a není co polykat :zed:
Jinak kousání do tváří, pupínky, bolavé dásně, pálení jazyka - je to super. A jako bonus bude asi biopsie, že? toho se docela děsím!
Abych si to užila pořádně, mám to i tam dole :palec:

Uznejte, že je to choulostivé a důvod pro anonym tu je.

• Citovat
  • Upravit
18.5.24 14:58

Orální lichen planus

Ahoj, obracím se tady na vás všechny, které máte zkušenosti s oralním formou lichen planus. Bohužel i mě se toto postižení týká, a to od loňského listopadu. Nyní mám za sebou biopsii, která diagnózu potvrdila. Každopádně bych se ráda zeptala, jak to zvládáte a co Vám pomáhá? Mám předepsaný gel s kortikoidy a i když jej používám a dodržuji rady lékařky, tak mám pocit, že si to stejně dělá co chce a bílé skvrny se dále zvětšují a sliznice hrubne. Budu ráda za jakoukoli informaci či radu. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
5.9.24 13:12

Ahoj, zkusím obnovit diskuzi, pomohlo Vám něco? Dekuji za veškeré rady🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.24 16:15

Oralní lichen planus

Ahoj, bohužel mi nic extra zatím nepomáhá. Opět jsem si vyzvedla lokální kortikoidy, ale léze se rozlezaji a navíc se při reakci na některé potraviny dělají takové kuličky s tekutinou uvnitř. Nakonec praskou a zahojí se. A do toho mě střídavě pálí jazyk. V říjnu mám kontrolu na slizničním a taky u imunologa ( jsem zvědavá, co mi poví, ještě jsem tam s tím nebyla, takže neví, že se mi přidal další problém). Nemám s kým se poradit a podělit o případné zkušenosti. Neznám nikoho s tímto problémem a moc diskuzi na netu není, bohužel.
Budu ráda, když se někdo přidá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
5.9.24 16:49

@Veronika355 ahoj, já to mám 2 měsíce, nejdříve na vnitřní straně tváře 2×3cm a teď už i na boku jazyka, kde mě to začíná bolet.
Zkoušela si prednison léky klasické? Nemyslim mast. Já je teď na 2 týdny dostala, ale nadšena z toho nejsem. Biopsii ti dělaly nebo ne? A bolí te to? A u koho se s tím lecis? Já teď na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí