Odklízení sněhu

Anonymní
26.12.14 22:03

Odklízení sněhu

Dobrý večer,
právě tu byl na mne ťukat soused, že venku sněží. Aha 8o Máme totiž před barákem službu. Ráda uklízím sníh, nemám s tím problém, ale přes den, nyní už mám umytou hlavu a ležím na gauči pod peřinou, rozhodně se nepohrnu oblékat a odmetat. Jak to vůbec je? Je stále povinnost odklízet sníh? Bydlíme v bytovce 2×2 byty, takže komorní prostředí a v baráku tři rodiny důchodců :)

Sousedovi jsem řekla, ať jde v klidu spát, že odklidím zítra dopoledne. Jestli tu bude v osm ráno vyzvánět, tak mu nametu všechen sníh ke garáži :mrgreen:

Posílám anonymně, prosím o respektování, ať tu nepomlouvám souseda veřejně :hug:

Veronika

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10185
26.12.14 22:10

Nevím, jak teď, ale dřív musel být sníh odklizený do sedmi hodin ráno. Teď v noci bych rozhodně ale odklízet nešla, zvlášť, jestli ještě pořád sněží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
26.12.14 22:12

U nás to má na starost obec. Takže my vždycky počkáme až projede traktůrek a douklízíme pak jen to ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
26.12.14 22:15

8o 8o ááá nešla bych ani náhodou, kdo jako teď bude potřebovat odklizený chodníček??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
26.12.14 22:17

My uz tri roky neodklizime, pac tady na Morave asi uz snih nikdy nebude :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.12.14 22:19

Obecně vzato je to povinnost majitele/uživatele/nájemce konkrétního pozemku. Na lámání chleba dochází, když si někdo na náledí zlomí nohu atd.
Pokud je např. chodník na pozemku, který je v majetku města, já ho uklízím a jednou zapomenu/nestihnu, tak za to holt nemůžu být postihovaný. Měl si to zařídit majitel pozemku. (Nota bene když jsem se k úklidu nezavázal žádnou písemnou smlouvou.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614

Šla bych až ráno, dejme tomu před sedmou, jak třo má být nevím, ale pokud stále padá sníh je to na houno… ráno bych ale šla i přes sněžení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989

Tak urcite by to chtelo odklidit driv nez dopoledne. Treba
V 7 rano. Ted bych asi taky nesla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
@kaspluc píše:
My uz tri roky neodklizime, pac tady na Morave asi uz snih nikdy nebude :mrgreen:.

No nekřič. Už to k nám letí. Mrkni na METEOPRESS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.12.14 22:26

U nas ma chodniky a obecni prostor nastarost obec. Pry tady jezdi traktorek z radlici.
My jsme tady 4 mes.tak teprve zjistime.
Dneska tady padalo trosku a hned to mizlo. Ani jsme nestihli vytahnout smetak.
Ale i kdyz vse od vchodu je obecni a napadne snih tak odhrabovat budeme.
Stejne jsme to delali i ve meste.
Mi se nechce, ale manzel je schopny vstat j v noci a jit odhrabovat snih.
Jak je neco pred vchodem je s toho nervozni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
26.12.14 22:32

Já mám za to, že je to jak píše Jura. Odklízet sníh je povinnost majitele pozemku. Pokud s vámi nemá tedy sepsanou smlouvu, kde se zavazujete sníh shrabávat…u nás v baráku tedy hrabeme jen chodníček od domu k chodníku v ulici a ten hrabe ten, kdo k němu přijde jako první :mrgreen:. Ale je fakt, že i kdybyste tu smlouvu měli, tak by byl nesmysl jít teď shrabávat sníh, když by tam zítra byl stejný nános sněhu jako je tam teď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
26.12.14 22:57

Teď bych fakt nikam nešla, s mokrou hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
26.12.14 23:16

No mám za to, že to dělá obec a bytovky/paneláky si odklízejí sami jen schody a max takovej ten chodníček k hlavnímu chodníku. Ale bydlela jsem v Praze, kde byl východ z baráku hned na ten hlavní chodník, takže to uklízela městská část a teď zase bydlím na vesnici v baráku, kde si max odklidím svůj chodník k brance (ale spíše ne :mrgreen: ) a za brankou je silnice a ta už na mě není. Ale vím, že ta část, co je na pozemku bytovky a schody si odklízí nájemníci a zbytek má dělat obec/město

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
27.12.14 02:28

My ometame schody od vchodu + cestu k chodniku. Dal pak uklizi mesto. V ramci zachovani dobrych sousedskych vztahu bych se ale premohla a uklidila rozhodne drive nez „dopoledne“, my o vikendu vymetame kolem 7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
27.12.14 03:13

U nas odklizelo mesto a my jen jednou za cas schody (jak se komu chtelo a navic schody byly podstrechou tak tam jen trochu nsfoukalo). V dome jsou, ale doktori tak je to asi neco jineho :think: Jo a taky sme si museli odklizet misto na porkovani, protoze samozrejme ho pri odklizeni silnice cele zavalili hromadama snehu :roll:ale ted jsme ve vlastnim tak si makneme (kdyz teda nasnezi, zatim nic) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová