Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím, jak teď, ale dřív musel být sníh odklizený do sedmi hodin ráno. Teď v noci bych rozhodně ale odklízet nešla, zvlášť, jestli ještě pořád sněží.
U nás to má na starost obec. Takže my vždycky počkáme až projede traktůrek a douklízíme pak jen to ostatní.
ááá nešla bych ani náhodou, kdo jako teď bude potřebovat odklizený chodníček??? ![]()
My uz tri roky neodklizime, pac tady na Morave asi uz snih nikdy nebude
.
Obecně vzato je to povinnost majitele/uživatele/nájemce konkrétního pozemku. Na lámání chleba dochází, když si někdo na náledí zlomí nohu atd.
Pokud je např. chodník na pozemku, který je v majetku města, já ho uklízím a jednou zapomenu/nestihnu, tak za to holt nemůžu být postihovaný. Měl si to zařídit majitel pozemku. (Nota bene když jsem se k úklidu nezavázal žádnou písemnou smlouvou.)
Šla bych až ráno, dejme tomu před sedmou, jak třo má být nevím, ale pokud stále padá sníh je to na houno… ráno bych ale šla i přes sněžení ![]()
Tak urcite by to chtelo odklidit driv nez dopoledne. Treba
V 7 rano. Ted bych asi taky nesla..
@kaspluc píše:
My uz tri roky neodklizime, pac tady na Morave asi uz snih nikdy nebude.
No nekřič. Už to k nám letí. Mrkni na METEOPRESS.
U nas ma chodniky a obecni prostor nastarost obec. Pry tady jezdi traktorek z radlici.
My jsme tady 4 mes.tak teprve zjistime.
Dneska tady padalo trosku a hned to mizlo. Ani jsme nestihli vytahnout smetak.
Ale i kdyz vse od vchodu je obecni a napadne snih tak odhrabovat budeme.
Stejne jsme to delali i ve meste.
Mi se nechce, ale manzel je schopny vstat j v noci a jit odhrabovat snih.
Jak je neco pred vchodem je s toho nervozni.
Já mám za to, že je to jak píše Jura. Odklízet sníh je povinnost majitele pozemku. Pokud s vámi nemá tedy sepsanou smlouvu, kde se zavazujete sníh shrabávat…u nás v baráku tedy hrabeme jen chodníček od domu k chodníku v ulici a ten hrabe ten, kdo k němu přijde jako první
. Ale je fakt, že i kdybyste tu smlouvu měli, tak by byl nesmysl jít teď shrabávat sníh, když by tam zítra byl stejný nános sněhu jako je tam teď ![]()
No mám za to, že to dělá obec a bytovky/paneláky si odklízejí sami jen schody a max takovej ten chodníček k hlavnímu chodníku. Ale bydlela jsem v Praze, kde byl východ z baráku hned na ten hlavní chodník, takže to uklízela městská část a teď zase bydlím na vesnici v baráku, kde si max odklidím svůj chodník k brance (ale spíše ne
) a za brankou je silnice a ta už na mě není. Ale vím, že ta část, co je na pozemku bytovky a schody si odklízí nájemníci a zbytek má dělat obec/město
My ometame schody od vchodu + cestu k chodniku. Dal pak uklizi mesto. V ramci zachovani dobrych sousedskych vztahu bych se ale premohla a uklidila rozhodne drive nez „dopoledne“, my o vikendu vymetame kolem 7.
U nas odklizelo mesto a my jen jednou za cas schody (jak se komu chtelo a navic schody byly podstrechou tak tam jen trochu nsfoukalo). V dome jsou, ale doktori tak je to asi neco jineho
Jo a taky sme si museli odklizet misto na porkovani, protoze samozrejme ho pri odklizeni silnice cele zavalili hromadama snehu
ale ted jsme ve vlastnim tak si makneme (kdyz teda nasnezi, zatim nic) ![]()
Dobrý večer,
Máme totiž před barákem službu. Ráda uklízím sníh, nemám s tím problém, ale přes den, nyní už mám umytou hlavu a ležím na gauči pod peřinou, rozhodně se nepohrnu oblékat a odmetat. Jak to vůbec je? Je stále povinnost odklízet sníh? Bydlíme v bytovce 2×2 byty, takže komorní prostředí a v baráku tři rodiny důchodců 
právě tu byl na mne ťukat soused, že venku sněží. Aha
Sousedovi jsem řekla, ať jde v klidu spát, že odklidím zítra dopoledne. Jestli tu bude v osm ráno vyzvánět, tak mu nametu všechen sníh ke garáži
Posílám anonymně, prosím o respektování, ať tu nepomlouvám souseda veřejně
Veronika