Odležené perníky..recept

12947
24.11.10 18:47

odležené perníky..recept

HOLKY PROSÍM, chtela bych recepty..odskoušené na perníčky které se m usí nechat odležet…a taky na tu polevu ..co ji pak budu na ty perníky malovat…receptu je mraky…loni sem delala ty co sou hned mekký..a na vánoce byly jako šutr

dekujííí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
24.11.10 19:09

Peťo, nezkoušelas ty Metelčiny? Já je dělám každý rok a nemůžu si stěžovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.11.10 19:12

Já používám recept z formiček a jsem spokojená. Já ale nechávám perníky na balkoně (schválně), protože tam krásně ztvrdnou a já to tak mám ráda :lol: . Když je nechám doma, tak jsou měkké. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
24.11.10 19:21

Ahoj, už 5 let dělám tyto:

650 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
2 lžičky sody
2 lžičky perníkového koření
50 g rozpuštěného másla
150 g medu
4 žloutky
7 lžic mléka

Perníky po nazdobení nechávám na balkone v papírové krabici, aby změkly. Trvá to většidou do 10 dnů. My jich tak polovinu věšíme na stromeček a ty jsou pak samozřejmě zase tvrdé :mrgreen: , nicméně ty na jídlo nechávám v krabici na balkoně a jsou pořád krásně vláčné.

A tady je recept na polevu:

2 bílky
350 g moučkového prosátého cukru
lžička citronové šťávy

Většinou mi to stačí na celou várku perníků. A pokud mi zbývají ještě nějaké bílky, tak z nich dělám kolečka - pusinky a taky věšíme na stromeček,vypadá to moc pěkně :mrgreen:

Jojo, už se pečení perníků blíží, :mrgreen: dělám většinou na začátku prosince :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
24.11.10 19:26

nedelala sem nikdy perníky,,,krom lonských tech hned mekkých

paraplicko..dekuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.11.10 20:02

Já dělám
95 dkg hladké mouky, 25dkg mletého cukru, 2,5dkg jedlé sody, lžička perníkového koření, 30dkg tekutého medu, 4 vejce.
Těsto nechat 12 i více (už ho tam mám třetí den…) hodin odležet v lednici, vyvált placku, vykrájet, péct ve vyhřáté troubě na 210°C - pěkně se nafouknou, jsou upečené rychle.

Jsou takové, jaké chceš, když je máš v suchu, jsou tvrdé, když ve vlhku, nasáknou a jsou měkké…

Polevu - bílek a moučkový cukr, poměr nevím, míchat a přidávat, až je akorát=) Opadává mi, když je moc hustá. Zdobím nejdřív týden po upečení… Ale kdysi jsme zdobili hned ten den a taky to drželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
24.11.10 20:11

Jojo, těsto nechat odležet, min. 1 den. Taky nechávám déle, krásně pak voní medem a kořením :-D Zdobím, až když mám čas. V den pečení ne, ale tak do 3 dnů a pak perníky šupajdí na balkon. Loni jsem si na zdobení koupila zdobící tubu - a byla jsem nadšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí