Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, všechny vás zdravím a mám takový dotaz. Zajímalo by mě kdy začínáte s pečením cukroví a kolik tak druhů pečete? Koukala jsem do kalendáře a teď v neděli začíná advent a úplně jsem se zhrozila
A jak to máte s vánočním úklidem? Opravdu vyklízíte a rovnáte skříně a totálně všechno vysmejčíte
Mě se teda do toho moc nechce, ale asi budu muset pomalu začít, protože naše Lucinka toho přes den už moc nenaspí takže toho volnýho času moc není ![]()
Ahojky,
já už jste před týdne začala s perníčky, to je moje vášeň. Jinak peču tak 3 druhy, ty nejžranější. S ostatním se nedělám, stejně to nikdo nechce. No a úklid - moc neuklízim. Dřív jsem chtěla mít všechno perfektní, načančaný, teď si raději s dětma sednu k pohádkám, a je mi úplně jedno, jestli se všude možně něco válí atd. Prostě vypnu a fakt se věnuju jen rodině. Odmítám bejt otrokem. A je to opravdu fajn, užívat si rozsvícených světýlek, vánoční romatiky a nedřít se furt jako kůň ![]()
já uklízím průběžně, letos jen umyju ke všemu jen okna a vyperu záclony, takže s úklidem si nelámu hlavu. Pečení, peču jen ty druhy cukroví, co ostatní opravdu sní, jinak to nemá cenu, je to asi 6 druhů, jinak by jsme jedli až do velikonoc
, takže žádný fofr ![]()
S úklidem to nepřeháním (skříně nevyndavám, to se snažím udělat jednou za čas během roku, když nemám holky, ale už jsem to dlouho nedělala
)
Pečení začínám po Mikuláši (tedy už jsme upekly Mikulášské perníky a adventní kalendáře) a peču tak 5-6 druhů, holky hojně pomáhají, což je na zešílení
.
Halka
Ahoj, když jsem chodila do práce, tak jsem si vždy v polovině prosince vzala dovolenou na 5 dní (víc nešlo) a lítala jsem jak pošuk, abych vše vydrbala, nazdobila, upekla a to jsem nestihla ani koupit dárky
. Letos budu na Vánoce poprvé doma (jinak vždy na šichtě
) a navíc už jsem na neschopence, takže jsem už s pečením začala(taky proto, že se moje tempo čím dál tím víc zpomaluje
). Mám teprve 4 druhy a vysloveně si to užívám. Poprvé nebudu dělat maxi úklid, protože mám prostě uklizeno pořád, jen ty okna ještě jednou přetřu
, udělám výzdobu a dopeču zbytek. Jinak přeju pěkné a klidné svátky.
cukroví peču tak 3druhy-my toho moc nesníme.
ALe nejlepší je, když vám cukroví zbyde, dát ho do mražáku a v létě vám příjde vhod. Je to strašně nezvyklé, když se opalujete a k tomu baštíte vanilkové rohlíčky
SUPER! Tato chuť mi vždycky připomene vánoce- komu by ne. ![]()
Tak já nepeču. Zkoušela jsem to dvakrát a pokaždé to stálo za ho..o. naštěstí přítelova maminka peče, takže si dáme. A úklid? Od té doby, co jsem myla před svátky okna, nastydla a vánoce proležela s hroznou chřipkou - NEUKLÍZÍM nad rámec běžného úklidu. Letos ale chystáme v prosinci vymalovat a udělat plovoučku, takže mne úklid asi nemine ![]()
Úklid letos je opravdu hloubkový, protože nám před týdnem vyměnili okna
.
Perníčky budu péct tento týden, včetně chaloupky (a pak určitě ještě jednou, protože mi to snědí), cukroví nám napečou babičky, ale velmi málo druhů, že by se to na prstech jedné ruky dalo spočítat. Já peču strašně ráda, ale prvak jim to udělá radost, a druhak my cukroví prakticky nejíme.
Já to s úklidem nepřeháním. Dětem jsem přeházela skříně už napodzim abych zjistila co už je jim malé a co musím dokoupit a při jednom řádění jsem přehodila skříně i nám. Jinak uklízím průběžně, takže žádné maxi gruntování nebude. Možná přehrabu kuchyň a otřu lustry.
S pečením začínám už teď o víkendu. Děti si přejí perníčky a ty musí mít čas na odležení. Linecké udělám později, děti ho různě ozdobí čokoládou, nebo jen slepíme marmoškou, pak ještě stvoříme nějaké vanilkové rohlíčky a tím končím. Žádných dvacet druhů nepeču. Chodíme pak po babičkách a prababičkách a nikdo to už nechce. Nebudu to přece mrazit na velikonoce. Jsem taky zvědavá jak to u vás chodí.
Ja se teda s uklidem stresovat nebudu, asi vypustim i myti oken,kdyz uz nebude tepleji. Ono uprime, stejne to nikdo neoceni a s malym ditetem to ani nema moc smysl. Proste uklidim,tak jako obycelne.
Na peceni se tesim, ale i to musim osidit, zijeme v Anglii a neobjevila jsem tu piskoty,takze vosi hnizda nebudou. Muj manzel na sladke moc neni, tak to nebudu prehanet. Pernicky, linecke s marmoskou a kremem a vanilkove rohlicky.
Ahoj, tak cukroví mám v plánu začít až ten další víkend - tak 4 druhy, doufám že to při malý zvládnu. ![]()
Vánoční úklid- k běžnému úklidu přidám setření prachu z vysokých míst kam běžně nelezu a okna, obojí za pomoci přítele.
Dřív jsem také rovnala skříně a umývala skleničky z obývací stěny, ale teď si budu užívat s malou.
![]()
Tak u nás se pečivo „sežere“ i kdybych pekla 50 druhů
. U manžela v práci dělaj jenom chlapi a prostě se s ostatníma manželkama střídáme a jeden za druhým nosí sladké do práce a to během celého roku.
úklid neřeším, prostě běžný úklid jako jindy, stejně by to nikdo neocenil a já se nechci ztrhat
(a navíc mě to děsně neba, to se radši půjdu mrknout někam na jesličky) ![]()
dřív - když jsem bydlela s našima, tak se začínalo měsíc předem vždycky perníčkama, pak jsme dělali kolem 20druhů (ale byly jsme na to 4 kuchařky).
Teď dělám jen nepečený (kolem 6druhů) a měním se sestrou, nebo jdu upéct k ní a děláme cukroví o víkendech společně. Ona teda obvykle udělá těsto a já jdu pomoc vykrajovat lepit apod ![]()
Vždycky máme tak 11 druhů vč. perníčků ale žádný extra velký množství
jo a okna meju jen v období jaro až podzim, když je teplo ![]()
do práce nenesu nic, mám tu kolegyni vášnivou pekařku, takže ta vždycky něco donese