Vánoční úklid a pečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1175
24.11.10 10:36
aaya píše:
jasně, a pokud je to ještě opravdu pěkné, dá se to za menší peníz i prodat…

Právě, já prodávám, protože počítáme s kažkou kačkou teď když máme druhé dítko se každá korunka hodí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
24.11.10 10:38

Perníčky

Holky vy skoro všechny pečete perníčky, já je nikdy nepekla, je stím hopdně práce? Máte ňákej recept kterej bych zvládla? Já je mám ráda, ale u nás je nikdo nepeče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
24.11.10 10:47

Já se na velký úklid také nechystám, uklízím průběžně, max. jen umeju okna, utřu prach a vyzdobím byt, to je vše, ono se třemi dětmi se nijak extra smejčit nedá, luxuju a vytírám stejnak každý den. Péct se chystám tenhle víkend, tak 5 druhů, to co se určitě sní, jinak to nemá cenu. Něco napeču s mámou, je po operaci kyčle, tak jí aspoň pomůžu no a zbytek upatlám s dětmi, ty se už na to klepou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
24.11.10 10:49

Já pekla perníčky jednou, loni, měsíc před vánocemi, v receptu bylo napsáno, že jsou měkké hned po upečení…no nevím co jsem dělala špatně, ale byly betonové ještě na nový rok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
24.11.10 10:56

Jo, a co se týče výzdoby. Děti nemáme, takže jí nedělám. Zkusila jsem před pár lety stromeček. Ozdobila jsem ho 24 ráno, a 25.12. po půlnoci jsem sbírala to, co z toho zbylo. kočkám se to děsně líbilo.
Po přestěhování do nového bytu jsem si udělala na dveře adventní věnec, do druhého dne mi ho někdo ukradl. Takže NIC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
24.11.10 10:58

Ahoj, vzhledem k tomu, že nám dnes a zítra mění okna, tak po letech budu muset absolvovat opravdu důkladný vánoční úklid. :zed: Jinak uklízím normálně, gruntování před vánocemi mě už dávno opustilo.
Cukroví peču cca 6 druhů a taky zbytky dávám do mrazáku a likvidujeme je v létě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
24.11.10 11:08

Tak u nas je to spis taky jen takovy obyc velky uklid - prevlect postele, umyt okna a dvere (to uz jsem minuly tyden zdarne zvladla :pankac: ), a pak hlavne poutirat prach (i na tech nejvetsich skrinich :lol: ) a zem.
Na peceni se pomalu chystam, nejak se mi do toho letos nechce, delam tak max 5 druhu (driv toho bylo aspon jednou tolik - ted to nehrozi), s pernickama uz teda musim pomalu ale jiste zacit. :-?

• Citovat
  • Upravit
myšanda26
24.11.10 11:14

Sarynama - některé hračky si přebere sestra (má o chlup mladší děti), něco jsem poslala do školky, ale do popelnice se mi to taky dávat nechce zatím to kupím v krabicích.

aaya - oblečení taky dávám na charitu u nás je v kostele trvalá sbírka, ale hračky tam nechtějí, tak nevím, možná zkusím ten červený kříž. :think:

• Citovat
  • Upravit
5173
24.11.10 11:18

tak já co mi malej dovolí,ale počítám s měga u
klidem,jako vyčistit koberce,okna,vyprat záclony,uklidit v kuchyňský lince,umejt dveře ,odsunout nábytek a uklidit za ním :wink: dělám takový uklid každý 3 měsíce :wink: naposledy jsem ho dělala před porodem a to už budou v prosinci 3 měsíce :wink: ..
jinak cukroví klasika perníčky ( tak 4 druhy) linecký a vanilkový rohlíčky víc mi malej asi nedovolí..
zdobení bytu nechám 14 dní před vánocemi,ale holky NEMÁ NĚKDO NA TENHLE ROK NĚJAKOU INPIRACI,! VŠE SI DOMA VĚTŠINOU VYRÁBÍM,ALE NIC MĚ TENHLE ROK NENAPADÁ :zed: 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
24.11.10 12:24

Úklid nepřeháním, píct začnu příští víkend. Před malou jsem dělávala svých 20 druhů, s malou tak těch 10 až 12. Letos už jsem jí koupila malé prkýnko a váleček, tož jí tam plesknu kousek lineckého těsta a může se patlat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
24.11.10 12:58
sarynama píše:
Holky vy skoro všechny pečete perníčky, já je nikdy nepekla, je stím hopdně práce? Máte ňákej recept kterej bych zvládla? Já je mám ráda, ale u nás je nikdo nepeče :nevim:

mrkni sem - je tu o perníčcích plodná diskuse ;)
 https://www.emimino.cz/…ny/pernicky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3042
24.11.10 15:04
sarynama píše:
Holky vy skoro všechny pečete perníčky, já je nikdy nepekla, je stím hopdně práce? Máte ňákej recept kterej bych zvládla? Já je mám ráda, ale u nás je nikdo nepeče :nevim:
¨
Zítra Ti sem hodím recept, je osvědčený pečeme ho již léta. Ze začátku jsou perníčky tvrdší a pak změknou a vydrží měkké strašně dlouho. Ty co se nesní do jara, usušíme a používáme místo perníku na strouhání.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
24.11.10 15:27

Já v adventní době dělám jen to, co chci. Cukroví peču tolik, dokud mě to baví.

Úklid neřeším nijak víc než obvykle, nevidím důvod, proč zrovna před Vánoci bych měla něco přerovnávat (na to je čas během celého roku) nebo mýt okna. Okna myju zásadně na jaře.

Pokud nechceš stres, ber to taky tak.

Hodně štěstí a klidný advent!
Jiřina

Příspěvek upraven 24.11.10 v 15:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
24.11.10 15:39

Úklid udělám jen takový běžný, jen koupím klasickou Diavu a přeleštím nábytek, nic jiného mi tak nevoní. Okna jen přetřu zevnitř a cukroví nepeču, něco mi doveze mamka a kamarádka, ale nabídly se mi samy.
Mamka peče vánočky, mně i ségře, baví jí to, tak jí nechci kazit radost :hug: . Jíme ji ještě na jaře, vždycky ji zamrazím. Na Štědrý den si dáme každý plátek k snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
24.11.10 16:58
Elleník píše:
sarynama píše:
¨
Zítra Ti sem hodím recept, je osvědčený pečeme ho již léta. Ze začátku jsou perníčky tvrdší a pak změknou a vydrží měkké strašně dlouho. Ty co se nesní do jara, usušíme a používáme místo perníku na strouhání.

Jééé to budeš hodná, chtěla bych je letos zkusit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport