Svíčková omáčka – recept

11502
21.11.10 12:16

svíčková omáčka

Ahoj, chci se zeptat, jak děláte svíčkovou a hlavně jaký poměr zeleniny? 1:1:1? Já ji už jednou dělala, ale byl tam výrazněji cítit celer. Prosím recept jen na klasiku, na netu jsem našla i nějakou luxusní, ale s tou se mi dělat nechce, ale hlavně jsem nikde nenašla ten poměr. Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
21.11.10 12:20

Dávám cca mrkev: petržel: celer---4: 4: 1. Ale opravdu jenom cca a spíš větší kusy, jako že pořádnou mrkev :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
21.11.10 12:24

Já koupím přímo zeleninu na svíčkovou mzařenou, cca okolo 15kč, myslím půl kila :nevim: Chodíme do obchodu jedno za 14 dní, takže kupuju vše na mrazák :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
21.11.10 12:25

Ahoj!

Já maso nakládám do syrové zeleniny 1 mrkev, 1 menší petržel a kousek celeru a celé to zaliju konzervovanou zeleninovou směsí na svíčkovou. Nechám přes noc odležet, pak upeču do měkka a zeleninu rozmixuju. Atd....... Takže pak je chuť rovnoměrná zeleninová. Mňam. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.10 12:26

Do papináku naleju olej osmahnu jednu cibulku dozlatova,přidám mraženou zeleninu na svíčkovou a hovězí maso vcelku,orestuji to aby maso bylo ze všech stran a pustilo štávu,přidám bobkový list,nový koření a pepř,zaleju vodou a dám puklici a tak cca hodinu to tam nechám

• Citovat
  • Upravit
11502
21.11.10 12:30
Tejchi píše:
Já koupím přímo zeleninu na svíčkovou mzařenou, cca okolo 15kč, myslím půl kila :nevim: Chodíme do obchodu jedno za 14 dní, takže kupuju vše na mrazák :nevim:

Kde ji prosím kupuješ? Já jsem se teda po ni nikdy nepídila, takže jsem ji nejspíš přehlížela.

Jinak do toho mrazáku cpu taky vše, teda skoro a pak se divim, že ho mam pořád nacpanej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
21.11.10 12:49

Já jsem zrovna včera dělala svíčkovou. Taky kupuju mraženou, dávám 2 pytlíky. Já myslím, že jí mají snad všude,kupovala jsem jí v Penny. Já dám nejdřív tu mraženou na máslo, až trošku povolí, tak přidám cibuli, restuju dlouho podle toho, jak tmavou chci svíčkovou mít. Pak taky přidám bobkový list, nové koření, pepř celý, a trošku citronu i se šlupkou (pořádně umytý) přidám maso, orestuju, v papiňáku se dělá asi 30 minut. Pak vyndám maso, CITRON! a bobkový list… zbytek rozmixuju, někdy musím přidat ještě trošku vody, zahustím smetanou, dám lžíci octa, lžíci cukru. Osolím a je to mňam svíčková :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
21.11.10 13:20

já dělala svíčkovou včera a dávám pytlík mražené kupované a k tomu skleničku sterilované a nebo si dělám svojí mraženou a to dávám pak mrekev a petržel 1:1 a celer tak 1/3.....jinak přidám pepř,nové koření,bobkový list,sůl a naložím na 4 dny a pak peču chvilku v troubě a pak vařím na plotně do změknutí a pak rozmixuji a přidám smetanu,cukr nebo karamel a zahustím moukou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
21.11.10 13:46

davam zeleninu zivou :-) stejne mrkve stejne petrzele a trochu celeru. k tomu davam dve sklinky halali (doda to tu bajecnou nakyslou svickovou chut - ale nekdo dela svickajdu sladkou - to me nechutna) zavru do papinaku s masem pak rozmixuju a je to. jo jeste koreni: bobk. list, nove koreni, sul pepr. jo hazim do toho jeden masox jeste.
jooo a nakonec smetanu jeste jsem zapomela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
21.11.10 13:55

Ahoj, já maso naložím den předem a kupuji zeleninu Halali, je krásně ochucená, pak maso jen upeču, zeleninu rozmixuju dodělám kolik chci omáčky přidám smetanu, zahustim a dosladim, Je rychlá a výborná :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
21.11.10 13:57

Můžu se vecpat s dotazem jaké maso na svíčkovou kupujete ( předpodkládám že ne každý pravdou svíčkovou), jak ho pečete ( v pekáči, přikryté atd.), na kolik stupnů a jak dlouho??? díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
21.11.10 14:22

já peču v troubě na 180 odkryté asi hoďku a pak dovařím na plotně do změknutí a dělám z vepřové pečeně nebo kýty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
21.11.10 15:49
Lizbeth píše:
Můžu se vecpat s dotazem jaké maso na svíčkovou kupujete ( předpodkládám že ne každý pravdou svíčkovou), jak ho pečete ( v pekáči, přikryté atd.), na kolik stupnů a jak dlouho??? díky.

Ahoj, já většinou kupuji vepřovou kýtu a peču jí tak hodinu a půl, musíš to zkusit jestli je maso krásně měkoučké, já peču tak na těch 200 a v pekáči zakrytém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
21.11.10 18:22

Tak svíčkovou dělám buď z vepřový kýty a nebo z nějakýho libovýho hovězího, většinou z plece. Když maso koupim, tak si ho naporcuju a pak jen vyndám z mrazáku, takže nepeču, strčim do papiňáku a uvařim do změknutí i se zeleninou a kořením, pak rozmixuju a přidam smetanu, nezahušťuju, tou zeleninou je to hustý dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
21.11.10 20:07

Z hovězího zadního, když je hezký, tak i přední.
Petule- vepřový si tam naprosto nedokážu představit, ale třeba je to dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí