Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, chci se zeptat, jak děláte svíčkovou a hlavně jaký poměr zeleniny? 1:1:1? Já ji už jednou dělala, ale byl tam výrazněji cítit celer. Prosím recept jen na klasiku, na netu jsem našla i nějakou luxusní, ale s tou se mi dělat nechce, ale hlavně jsem nikde nenašla ten poměr. Předem díky.
Dávám cca mrkev: petržel: celer---4: 4: 1. Ale opravdu jenom cca a spíš větší kusy, jako že pořádnou mrkev ![]()
Já koupím přímo zeleninu na svíčkovou mzařenou, cca okolo 15kč, myslím půl kila
Chodíme do obchodu jedno za 14 dní, takže kupuju vše na mrazák ![]()
Ahoj!
Já maso nakládám do syrové zeleniny 1 mrkev, 1 menší petržel a kousek celeru a celé to zaliju konzervovanou zeleninovou směsí na svíčkovou. Nechám přes noc odležet, pak upeču do měkka a zeleninu rozmixuju. Atd....... Takže pak je chuť rovnoměrná zeleninová. Mňam. ![]()
Do papináku naleju olej osmahnu jednu cibulku dozlatova,přidám mraženou zeleninu na svíčkovou a hovězí maso vcelku,orestuji to aby maso bylo ze všech stran a pustilo štávu,přidám bobkový list,nový koření a pepř,zaleju vodou a dám puklici a tak cca hodinu to tam nechám
Tejchi píše:
Já koupím přímo zeleninu na svíčkovou mzařenou, cca okolo 15kč, myslím půl kilaChodíme do obchodu jedno za 14 dní, takže kupuju vše na mrazák
Kde ji prosím kupuješ? Já jsem se teda po ni nikdy nepídila, takže jsem ji nejspíš přehlížela.
Jinak do toho mrazáku cpu taky vše, teda skoro a pak se divim, že ho mam pořád nacpanej!
Já jsem zrovna včera dělala svíčkovou. Taky kupuju mraženou, dávám 2 pytlíky. Já myslím, že jí mají snad všude,kupovala jsem jí v Penny. Já dám nejdřív tu mraženou na máslo, až trošku povolí, tak přidám cibuli, restuju dlouho podle toho, jak tmavou chci svíčkovou mít. Pak taky přidám bobkový list, nové koření, pepř celý, a trošku citronu i se šlupkou (pořádně umytý) přidám maso, orestuju, v papiňáku se dělá asi 30 minut. Pak vyndám maso, CITRON! a bobkový list… zbytek rozmixuju, někdy musím přidat ještě trošku vody, zahustím smetanou, dám lžíci octa, lžíci cukru. Osolím a je to mňam svíčková ![]()
já dělala svíčkovou včera a dávám pytlík mražené kupované a k tomu skleničku sterilované a nebo si dělám svojí mraženou a to dávám pak mrekev a petržel 1:1 a celer tak 1/3.....jinak přidám pepř,nové koření,bobkový list,sůl a naložím na 4 dny a pak peču chvilku v troubě a pak vařím na plotně do změknutí a pak rozmixuji a přidám smetanu,cukr nebo karamel a zahustím moukou
davam zeleninu zivou
stejne mrkve stejne petrzele a trochu celeru. k tomu davam dve sklinky halali (doda to tu bajecnou nakyslou svickovou chut - ale nekdo dela svickajdu sladkou - to me nechutna) zavru do papinaku s masem pak rozmixuju a je to. jo jeste koreni: bobk. list, nove koreni, sul pepr. jo hazim do toho jeden masox jeste.
jooo a nakonec smetanu jeste jsem zapomela ![]()
Ahoj, já maso naložím den předem a kupuji zeleninu Halali, je krásně ochucená, pak maso jen upeču, zeleninu rozmixuju dodělám kolik chci omáčky přidám smetanu, zahustim a dosladim, Je rychlá a výborná ![]()
Můžu se vecpat s dotazem jaké maso na svíčkovou kupujete ( předpodkládám že ne každý pravdou svíčkovou), jak ho pečete ( v pekáči, přikryté atd.), na kolik stupnů a jak dlouho??? díky.
já peču v troubě na 180 odkryté asi hoďku a pak dovařím na plotně do změknutí a dělám z vepřové pečeně nebo kýty
Lizbeth píše:
Můžu se vecpat s dotazem jaké maso na svíčkovou kupujete ( předpodkládám že ne každý pravdou svíčkovou), jak ho pečete ( v pekáči, přikryté atd.), na kolik stupnů a jak dlouho??? díky.
Ahoj, já většinou kupuji vepřovou kýtu a peču jí tak hodinu a půl, musíš to zkusit jestli je maso krásně měkoučké, já peču tak na těch 200 a v pekáči zakrytém.
Tak svíčkovou dělám buď z vepřový kýty a nebo z nějakýho libovýho hovězího, většinou z plece. Když maso koupim, tak si ho naporcuju a pak jen vyndám z mrazáku, takže nepeču, strčim do papiňáku a uvařim do změknutí i se zeleninou a kořením, pak rozmixuju a přidam smetanu, nezahušťuju, tou zeleninou je to hustý dost.
Z hovězího zadního, když je hezký, tak i přední.
Petule- vepřový si tam naprosto nedokážu představit, ale třeba je to dobrý ![]()