Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pettulle píše:Tejchi píše:
Já koupím přímo zeleninu na svíčkovou mzařenou, cca okolo 15kč, myslím půl kilaChodíme do obchodu jedno za 14 dní, takže kupuju vše na mrazák
Kde ji prosím kupuješ? Já jsem se teda po ni nikdy nepídila, takže jsem ji nejspíš přehlížela.
Jinak do toho mrazáku cpu taky vše, teda skoro a pak se divim, že ho mam pořád nacpanej!
Normál v tescu, je jich tam víc druhů. Je to zelenina pod svíčkovou ![]()
ahoj - no aspoň pro pobavení -když jsem pracovala a dělala 2 školy najednou k tomu, tak mi můj nynější manžel - tehdy přítel nadhodil něco o teplé večeři -tak jsem mu nachystala na talíř knedlíky a k tomu zaplálila svíčky a už od dveří jsem hulákala, že má teplou večeři, že jsem mu uvařila svíčkovou
(no já jsem se bavila náramně.- celý den, protože jsem to vymyslela v práci
, manžel méně
)
Boriska píše:
ahoj - no aspoň pro pobavení -když jsem pracovala a dělala 2 školy najednou k tomu, tak mi můj nynější manžel - tehdy přítel nadhodil něco o teplé večeři -tak jsem mu nachystala na talíř knedlíky a k tomu zaplálila svíčky a už od dveří jsem hulákala, že má teplou večeři, že jsem mu uvařila svíčkovou![]()
(no já jsem se bavila náramně.- celý den, protože jsem to vymyslela v práci
, manžel méně
)
jj, tak přesně tohle jsem viděla v časopisu, docela výstižný!!!v
![]()
zuzouš píše:
Z hovězího zadního, když je hezký, tak i přední.
Petule- vepřový si tam naprosto nedokážu představit, ale třeba je to dobrý
já nevim, ale někdy mezi hovězim a vepřovym nevidim rozdíl. Přijde mi jedno jako druhý, akorát, že hovězí je tmavší.
Ja delam svickovou z falesne svickove z hoveziho. Jedla jsem ji i s veprovym, ale sama ji delam jen z hoveziho ![]()
Jinak delam jen z cerstve zeleniny, pecu snad dve a vice hodin
A nakonec do omacky pridavam horcici a merunkovou marmeladu. Mame radsi sladsi omacku ![]()
zuzouš píše:
Manžel má rád k tomu sekanou! ![]()
A to i k rajský ![]()
To je vlastně taky pravda, vždyť v restauracích mají taky sekanou svíčkovou, ale doma jsem jí ještě nedělala
Asi brzy jí udělám a je raz dva, nemusím čekat až se maso upeče ![]()
barbarbucha píše:zuzouš píše:Manžel má rád k tomu sekanou!
A to i k rajský
Ten můj je schopnej jíst tatarku ke všemu, pomalu i k piškotům…nojo chlapi jsou z Marsu ![]()
http://www.toprecepty.cz/…-na-smetane/
já dělám tuto, nejlepší ze všech, co jsem vyzkoušela…jen ten špek nepoužívám a peču celé v remosce cca 2 hod. pokud není remoska, tak pořádně přiklopit druhým pekáčem, nebo zajistit alobalem…maso nepoléhám, ani nepodlévám, jen obracím, když se mi zdá oschlé na povrchu..necedím, ale mixuji, samo až po té, co vyndám kuličky a listy. Pak už ani mouku nepotřebuješ, no skoro dieta ![]()
joo a ještě k tomu poměru, nejméně potřebná je tam petržel a nejvíce mrkev ( kvůli sladkosti ) takže, až budeš krouhat to poznáš
misa.m píše:
joo a ještě k tomu poměru, nejméně potřebná je tam petržel a nejvíce mrkev ( kvůli sladkosti ) takže, až budeš krouhat to poznáš
já zeleninu nekrouhám, bych na tom ruce nechala, takže nakrájim na větší kostky a dam do tlakáče, maso pak vyndam a zeleninu rozmixuju ponornym mixérem. No s tou petrželí, řekla bych, že je tam nejmíń potřebný celer, protože přítel ho tam prý pořád cítí, asi ho tam dávam moc, i když si myslim, že málo.
Tak jsem dnes sebrala odvahu a jdu na svíčkovou. Sice na ní nemám správné maso, ale co, důležitý je, aby se mi povedla hlavně ta omáčka, která je prý těžká, což mi dle receptů moc nepřijde, tak jsem zvědavá, jaká bude praxe ![]()
Ale mám dotaz, nakládáte to maso vždy? Já vyndala z mrazáku hovězí krk (zrovna né moc ideální maso, ale je to hovězí)a chtěla bych svíčkovou udělat už dnes. Než to rozmrzne…
Bude velký rozdíl, když to nebude naložený?
I moje mamka to nakládala…ale já si to prostě vymyslela dnes a dostala na ní děsnou chuť…
Svíčková se ti určitě povede, fakt je lehká, já jí teda nakládám do halali a mám to naložený aspon přes noc, ono to maso nasákne tu chut a je potom vláčnější ale když to nenaložíš tak nevim ![]()
Nevím, my nakládáme aspon 4-5 dní dopředu, aby se chutě krásně spojily.