Nahnilé a plesnivé potraviny

238
19.11.10 22:28

nahnilé a plesnivé

Když je nějaká potraviny nahnilá či plesnivá, může se nakažená část okráajet a zbytek spotřebovat? když se třeba zbylá zdravá část uvaří, tak se plíseň zničí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JVP
568
19.11.10 22:35

No myslím, že ne :roll: Když pominu, že bych na to už asi neměla chuť, ani kdyby se ta plíseň i s hnilobou dohromady třeba nakrásně ztratily 8-o
Já jím jen plísně ušlechtilky :mrgreen: - hermelíny a spol :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
19.11.10 22:35

Já vyhazuju všechno napadené. Plísně vylučují velice nebezpečné látky (mmj. aflatoxiny), které mají silně škodlivý vliv na zdraví (jsou rakovinotvorné, neurotoxické atd.). Neuškodí to třeba hned, ale postupem času. Taky záleží na vnímavosti organismu.
Takže šetřím raději tím, že nakupuju takové množství potravin, které stihneme spotřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aki
1280
19.11.10 22:36

Pozn. - ty škodlivé látky se varem nezničí.
Proti ušlechtilé plísni nic nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
19.11.10 22:38

nahnilé ani plesnivé nejíst.. ta hniloba a plísen je prolezlá všude.. takže kdo toto jí je docela čuně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
19.11.10 22:41

Ahoj, přesně tak, plíseň rozhodně nestačí odkrojit, sice není vidět nákaza, ale plíseň je mrcha a prolezlý a nakažený je i zbytek… OSobně vyhazuju plesnivé i nahnilé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
19.11.10 22:42

Přesně tak, vyhodit celé… a to jsem jinak celkem „čuňátko“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
19.11.10 22:54

Sice s vámi všemi souhlasím, ale třeba když mi upadne jablko a udělá se na něm hnědý flíček 1×1cm a chci ho za 3 hodiny sníst, tak ho prostě nevyhodím, ale flek vykrojím..
Asi záleží na potravině..
Nebo vy vyhodíte i takové jablko??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
19.11.10 22:57
Lizbeth píše:
Sice s vámi všemi souhlasím, ale třeba když mi upadne jablko a udělá se na něm hnědý flíček 1×1cm a chci ho za 3 hodiny sníst, tak ho prostě nevyhodím, ale flek vykrojím..
Asi záleží na potravině..
Nebo vy vyhodíte i takové jablko??

Počkej, ale když upadne a má hnědý flek, tak to není nahnilé, to klidně sním i to hnědé místo, to je jen mechanicky poškozené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.11.10 23:10

Otlučené je něco jiného než nahnilé :lol:

Nahnilá by se neměla jíst.Nedávno v tv jsem viděla jak v nahnilé potravině rychle bují rakovinotvorné bunky :poblion: a taky vše vyhazuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
20.11.10 09:27

To ano, ale třeba když si ten hnědý flíček přinesu už domů..Nevím jak rozpoznat otlučené a nahnilé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
20.11.10 10:37

Myslím, že i záleží o co se jedná. Např. když je rajče někde zmáčklé a nejspíš by tam cca do dne/dvou něco vyrostlo, tak odkrojím pořádný kus a zbytek povařím - např. když ho dávám do guláše, ale pokud už vidím plísen, tak vždy vyhazuju.Ale to se stává vyjímečně, většinou se u nás jí hodně zeleniny i ovoce, tak to nahnít ani nestihne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.11.10 10:42
alena23 píše:
Když je nějaká potraviny nahnilá či plesnivá, může se nakažená část okráajet a zbytek spotřebovat? když se třeba zbylá zdravá část uvaří, tak se plíseň zničí?

Já nekompromisně vyhazuju vše. Je mi to vždycky líto, ale nestojí mi to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
20.11.10 10:44
Kamča.dalmatinka píše:
Otlučené je něco jiného než nahnilé :lol:

JE to sice něco jiného, ale to potlučené bývá často zdrojem hniloby. Samozřejmě ne hned, ale kazí se to dřív. Takže pokud mi něco upadne a je natlučené, tak se snažím sníst co nejdřív. Jinak nepoznám, co je nahnilé a co jen natlučené, takže se snažím nic natlučeného nekupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.11.10 13:32
hkac píše:
Kamča.dalmatinka píše:
Otlučené je něco jiného než nahnilé :lol:
JE to sice něco jiného, ale to potlučené bývá často zdrojem hniloby. Samozřejmě ne hned, ale kazí se to dřív. Takže pokud mi něco upadne a je natlučené, tak se snažím sníst co nejdřív. Jinak nepoznám, co je nahnilé a co jen natlučené, takže se snažím nic natlučeného nekupovat.

To je samozřejmě pravda,ale Lizbeth se ptala co s jabkem 3 hodiny po pádu.
Otlučeniny bych si domu nepřinesla,když upadne odříznu a snim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí