Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vaňka mám moc ráda a hlavně jeho pořad o kvalitě potravin
Kuchařky neznám, ale až budu v knihkupectví kouknu a pokud zaujmou koupím i když mám zákaz:-)) Mám tolik různých kuchařek a když nevím co vařit nebo potřebuji nějakou radu, tak stejně lovím na internetu, protože listovat v kuchařkám v tu chvíli většinou nemám čas. Ale jinak v nich pročítám ráda…jen si rady zapamatovat ![]()
Jak jsi zmínila utopence a čekání na jejich rozležení, tak na to je fígl:-) Ještě před naložením mírně propíchat vidličkou a to hlavní…naložit je do horkého láku. Dělám si podobný jako, když nakládám okurky a utopence horkým zaleju, takto jsou ke konzumaci hned druhý či třetí den ![]()
Dneska po našich debatách musím k večeři udělat něco hoooodně dobrého, abych ukojila chutě
Zatím jsem, ale ve fázi, že nemám ani nakoupeno
Takže se jdu vydat na nákup, ale jak jsem hladová tak to zase bude plnej košík, což jsem původně neměla v plánu
Ne nadarmo se říká chodit nakupovat s plným žaludkem ![]()
@abc123 píše:
@hanula23Zapečená cuketa je dobrý nápad
Manžel je šikula, když zvládne uvařit alespoň něco. Já svého do kuchyně moc nepouštím, jednak se tam tedy ani moc nehrne, ale když ano, tak po vaření je na lince hotová zkázaBudeš ji plnit mletým masem nebo jak ji děláš?
Úklid mi pak zabere spoustu času
jj, normálně plním mletým masem, které nejdřív osmahnu s cibulkou, pak přidám pasírovaná rajčata - chvilku povařím, okořením a těsně před plněním přidám zakysanou smetanu, pak zapeču v troubě - někdy přidám sýr nebo ještě nějakou jinou zeleninu či bylinky- dle aktuálních chutí.. ![]()
dnes sem, ale musela improvizovat, lednice, jak u snědeného krámu a nakoupit se mi jít nechtělo, přecijen jsem teprve 34.tt, potřebuju vydržet aspoň ještě 2 týdny, tak to nesmím přehánět…
cuketu jsem oloupala, nakrájela na kolečka, byla mladá tak jadýrka byli malinký, netřeba dlabat
proložila rajčaty, cibulí, anglickou slaninou, zalila vajíčkem a okořenila, k tomu vařené brambory žádný gurmánský zážitek, jako vaří @Glumi
ale bylo to docela dobré a hlavně rychlé… ![]()
@hanula23
Ale prd, my vaříme pro radost. To není žádný gurmánský zážitek. Když čtu, jak připravuješ cuketu, tak bych na ni měla hned chuť ![]()
I když… já jsem měla včera termín porodu a zatím vůbec nic, takže se teď moje starosti upínají k jiným myšlenkám, než k vaření
.
Některé recepty (na bábovku, škvarkovou pomazánku, atd.) mám naskenované v e-mailu, tak mohu přeposlat.
@Glumi píše:
@hanula23
Ale prd, my vaříme pro radost. To není žádný gurmánský zážitek. Když čtu, jak připravuješ cuketu, tak bych na ni měla hned chuť![]()
I když… já jsem měla včera termín porodu a zatím vůbec nic, takže se teď moje starosti upínají k jiným myšlenkám, než k vaření
Některé recepty (na bábovku, škvarkovou pomazánku, atd.) mám naskenované v e-mailu, tak mohu přeposlat..
ne vážně, hlavně podle fotek vše i moc pěkně vypadá ![]()
termín porodu?
tak to přeju rychlý, bezproblémový porod, hlavně ať jste ty i miminko zdraví ![]()
recepty pošli, ráda se inspiruju, pošlu ti e-mail
@hanula23
Díky za krásné přání
Já doufám, že se malá konečně rozhoupe na svět a že mě nebude čekat přenášení a vyvolávání ![]()
Recepty jsem poslala - zkoušeli jsme všechny. Zapomněla jsem na vynikající Vaňkovu domácí paštiku s kapkou portského vína a kachním sádlem. Vkládá se klasicky do formy, v níž je vyskládaná anglická slanina. Zkoušeli jsme společně s receptem na domácí mini-pečivo a mělo to obrovský úspěch - manžel vzal výrobky do práce ![]()
Je fakt, že s některými recepty se musí člověk patlat. Zkus zatím třeba jen tu bábovku (s tou může manžel pomoct), ať se nevysiluješ. Musíš na sebe dávat pozor ![]()
@abc123 píše:
@GlumiVaňka mám moc ráda a hlavně jeho pořad o kvalitě potravin
Kuchařky neznám, ale až budu v knihkupectví kouknu a pokud zaujmou koupím i když mám zákaz:-)) Mám tolik různých kuchařek a když nevím co vařit nebo potřebuji nějakou radu, tak stejně lovím na internetu, protože listovat v kuchařkám v tu chvíli většinou nemám čas. Ale jinak v nich pročítám ráda…jen si rady zapamatovat
Jak jsi zmínila utopence a čekání na jejich rozležení, tak na to je fígl:-) Ještě před naložením mírně propíchat vidličkou a to hlavní…naložit je do horkého láku. Dělám si podobný jako, když nakládám okurky a utopence horkým zaleju, takto jsou ke konzumaci hned druhý či třetí den
Dneska po našich debatách musím k večeři udělat něco hoooodně dobrého, abych ukojila chutěZatím jsem, ale ve fázi, že nemám ani nakoupeno
Takže se jdu vydat na nákup, ale jak jsem hladová tak to zase bude plnej košík, což jsem původně neměla v plánu
Ne nadarmo se říká chodit nakupovat s plným žaludkem
Já mám Vaňka taky ráda. V dílu o cereáliích hodnotil výrobky společně s paní doktorkou Kunovou (naše přední odbornice v oblasti výživy). Občasně mi na jejím webu vyjde nějaký článek. Jde o web s informacemi o potravinách, hubnutí a dalších tématech ohledně výživy člověka.
Díky za typ na to, jak vyzrát na utopence ![]()
@Glumi píše:
@hanula23
Díky za krásné přáníJá doufám, že se malá konečně rozhoupe na svět a že mě nebude čekat přenášení a vyvolávání
Recepty jsem poslala - zkoušeli jsme všechny. Zapomněla jsem na vynikající Vaňkovu domácí paštiku s kapkou portského vína a kachním sádlem. Vkládá se klasicky do formy, v níž je vyskládaná anglická slanina. Zkoušeli jsme společně s receptem na domácí mini-pečivo a mělo to obrovský úspěch - manžel vzal výrobky do práce
Je fakt, že s některými recepty se musí člověk patlat. Zkus zatím třeba jen tu bábovku (s tou může manžel pomoct), ať se nevysiluješ. Musíš na sebe dávat pozor
díky za recepty
tak přeju, ať se rozhoupe co nejdříve ![]()
já se nepřepínám, ale něco malinko už dělat musím… klidový režim, mám cca od 20.tt a už ze mě byl uzlíček nervů… po 32. sem se začala malinko víc hýbat a i se trochu zapojovat do domácích prací a paradoxně je mi líp, přestala sem se tak hrozně sledovat… samo o nepřehánim, stále polehávám… ![]()
@hanula23
Není zač ![]()
Máš pravdu. Když mi bylo v prvních měsících špatně (nevolnosti, únava), tak jsem byla ráda, že jsem se doplazila z práce domů a víceméně polehávala. Z toho mě bolel celý člověk - hlavně kostrč, trošku i záda. Jakmile tento nepříjemný stav polevil (zrovna se venku udělalo jarní počasí), tak jsem se věnovala zahrádce, úpravám dvora, úklidu a bylo mi daleko lépe. Odešly i bolesti zad. Pohyb mi pomohl.
U tebe je to samozřejmě jiné, musíš se daleko více hlídat a odpočívat ![]()
Tak se drž ![]()
Plesnívý sýr: prosím o radu včera jsem si namazala na pečivo tavený sýr který měl na sobě hnusnou zelenou plíseň, jenže to jsem zjistila až dnes při denním světle. Nejsem čuně jen jsem měla špatný osvětlení a v domění že jsou v sýru bylinky mě to nedocvaklo a dnes se děsím. Dá se to nějak neutralizovat? Děkuji za rady ![]()
No hlavně, že ti chutnalo, plíseň je snad dost cítit! Jinak nenaděláš nic.
Nic jako plesnivej oder jsem necítila nevím jestli to nemohlo být tím že jsem k tomu jedla salátovou okurku a její vůně to nepřehltila
@avoh píše:
Nic jako plesnivej oder jsem necítila nevím jestli to nemohlo být tím že jsem k tomu jedla salátovou okurku a její vůně to nepřehltila
no tak pro jednou se ti jistě nic nestane.. spíš to ber jako poučení pro příště - rozsvítit si
Plíseň na taveňáku zas až tak cítit není teda ![]()
Pro jednou se určitě nic nestane. A navíc, ta plíseň tam mohla naskočit až přes noc, on je to docela rychlý proces..
Salam typu polican v plast obalu s plisni na salamu.. sloupnout obal a salam jist ci vyhodit? ![]()