Nahnilé a plesnivé potraviny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
483
15.8.13 20:58

@K-Black :lol: no pokud jí nemáš ráda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
15.8.13 21:10

@Deniel no manžel se asi zblázní až to vyleju, jeho šetřivý duch… :lol: :lol:

fakt mislíš, že by se nám mohlo reálně něco stát? běžně se mi to nestává, snažím se na tyhle věci fakt dávat pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
15.8.13 21:14
@hanula23 píše:
@Deniel no manžel se asi zblázní až to vyleju, jeho šetřivý duch… :lol: :lol:fakt mislíš, že by se nám mohlo reálně něco stát? běžně se mi to nestává, snažím se na tyhle věci fakt dávat pozor

omlouvám se - myslíš - taková hrubka, bože :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
15.8.13 21:14
@hanula23 píše:
Ahoj :mavam:
prosím o názor, před chvílí jsem dovařila kopkovku do které jsem dala plesnivý sušený kopr.
Divím se, že ta koprovka nějak nevoní, tak jdu kouknout na ten kopr a zjistím, že má jakoby zatuchlý, plesnivý čuch, plus několik kousků je zčernalých - což si myslím, že je plíseň… sem blbá, měla sem to zkontrolovat před tím… :-D

samozřejmě, že to prošlo varem, bez ohledu na to, že ta chuť prostě není ono…snědli by jste? trochu se mi příčí vyhodit celý hrnec omáčky…

omlouvám se všem, komu toto přijde úsměvné, ale od té doby co jsem těhotná, řeším vše co jím na 200% :andel: :mavam:

Vylila bych, nesnědla.

Ale já bych nesnědla ani hodobóžovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
15.8.13 21:15

@hanula23 já ti věřím, ale já jsem si vzpomněla na jste to co jíte, jak tam povídali, že dřív když byl plesnivej chleba, že se to plesnivý odřízlo a jedlo dál a tam říkali, že i když je plesnivej jenom kousek, tak že nějak nakažený je to celý..jako jak chceš..já jsem taková cimprdla, že kdybych to věděla, tak to nejím :mrgreen: :mrgreen: můj chlap by to asi snědl a bylo by mu to jedno :mrgreen: kdyžtak se z toho doma jenom pose..te :mrgreen: :mrgreen: :kytka: ale zase když vidím co dělaj v restauracích a dávají to hostům…ten kopr je proti tomu prkotina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
15.8.13 21:17
@hanula23 píše:
Ahoj :mavam:
prosím o názor, před chvílí jsem dovařila kopkovku do které jsem dala plesnivý sušený kopr.
Divím se, že ta koprovka nějak nevoní, tak jdu kouknout na ten kopr a zjistím, že má jakoby zatuchlý, plesnivý čuch, plus několik kousků je zčernalých - což si myslím, že je plíseň… sem blbá, měla sem to zkontrolovat před tím… :-D

samozřejmě, že to prošlo varem, bez ohledu na to, že ta chuť prostě není ono…snědli by jste? trochu se mi příčí vyhodit celý hrnec omáčky…

omlouvám se všem, komu toto přijde úsměvné, ale od té doby co jsem těhotná, řeším vše co jím na 200% :andel: :mavam:

Jé já teda asi neporadím, ale můj chlap mi v pondělí na snídani udělal tousty s gervaisem a vejcem. Furt mi to divně chutnalo jako zatuchle a až u posledního sousta jsem si všimla, že ten toust byl zespod plesnivý. budiž mu omluvou, že jen z té jedné strany a tak to neviděl Pointou je že já žiju a ani jsem neměla jiné potíže, Ty chleby jsem snědla tři :roll:
Ale vědomě bych teda do toho nešla.. takže tak!

• Citovat
  • Upravit
Glumi
15.8.13 21:21

Pokud jablko spadne a otluče se, jde o projev enzymatického hnědnutí za působení kyslíku (vzduchu). Je to stejný proces jako když se jablko nastrouhá - prostě ihned zhnědne. Tento nevratný proces může částečně ovlivnit vitamin C, tedy např. zakapání jablka citronem. Pokud si nenechám otlučené jablko shnít, tak ho můžu klidně pozřít i otlučené :mrgreen:
U takových hroznů může být plíseň (Botrytis cinerea) přímo žádoucí viz pojem Francouzský paradox ;)

A co se týče kopru v koprovce. Plíseň produkuje toxiny, které jsou nebezpečné a ty podle mého názoru var nezlikviduje. Hrnce omáčky by mi líto bylo ;), svého zdraví však daleko více :idea:

• Citovat
  • Upravit
2415
15.8.13 21:23

Ani by mě nenapadlo to sníst, takže za mě - všechno vylít ;)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25086
15.8.13 21:26

@hanula23 Vylej to! Jednak plíseň omáčku už kontaminovala bohužel celou a jednak jestli jsi těhotná, asi Ti nemusím říkat, co riskuješ. Navíc plísně jsou rakovinotvorné
Moje zkušenost: Jednou jedinkrát jsem na těstoviny se smetanovou omáčkou a kuřecím masem nasypala parmezán, aniž jsem koukla do sáčku. Rup, plesnivej. I když jsem to hned z omáčky sebrala, stejně tam malinkej kousíček asi zůstal. A takový křeče do břicha, jaký jsem měla celý týden, bych fakt nikomu nepřála!
Takže za mě, nikdy víc. I kdybych měla vyhodit celý prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
15.8.13 21:51
@K-Black píše:
@hanula23 vylít koprovku není nikdy na škodu :mrgreen:

Hlasuj, toto je kvalitní názor. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
15.8.13 21:55

Vylila bych jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

Tak to byhc určitě nejedla, kor v těhotenství. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
@Fjodorka píše:
Hlasuj, toto je kvalitní názor. :palec:
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
746
15.8.13 21:59

@hanula23

Já jsem taky pro vylití :palec: Zdraví máte jen jedno, nehledě, že když víte o plísni kopru, nebudete ani omáčku jíst s chutí a nepochutnáte si.

Nevím jestli jsi někdy zkoušela místo sušení kopr zamrazit. Já to dělám a pochvaluji si. Aroma zůstává zachované a v mrazáku kopr plíseň nechytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
16.8.13 01:06

Taky myslím, že bude rozumější to vylít..stejně kdyby jsi to vařila a dítě už by bylo na světě taky by jsi mu to přeci nechtěla dát a cokoliv jako těhotná sníš tak přejde k miminku..a navíc jsi psala, že to divně chutná..vid, že si nedáš?? :) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí