Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
No já jen tak teoretizovala..
Hele, když třeba jako budu vybírat jablka na trhu, hezky se je prohlédnu a přinesu bez fleků domů, tak stejně to jablko mohlo před chvílí ještě v krámě upadnout a doma mi zhnědne.. jak poznám, že je to " jen" otlučené a musím to rychle sníst či je špatné a vyhodit..
Prosím berte to s rezervou - mě jen zaskočilo, jak všichni hned vyhazujete..Plísen a hnilobu vyhazuji, ale nějaký ten flek či dolík prostě vykrojím..
Lizbeth píše:
No já jen tak teoretizovala..
Hele, když třeba jako budu vybírat jablka na trhu, hezky se je prohlédnu a přinesu bez fleků domů, tak stejně to jablko mohlo před chvílí ještě v krámě upadnout a doma mi zhnědne.. jak poznám, že je to " jen" otlučené a musím to rychle sníst či je špatné a vyhodit..
Prosím berte to s rezervou - mě jen zaskočilo, jak všichni hned vyhazujete..Plísen a hnilobu vyhazuji, ale nějaký ten flek či dolík prostě vykrojím..
Já to tedy většinou očuchám… přijde mi že člověk pozná co hnije a co je jen otlučené… a třeba věci chycené plísní mi smrdí ještě dříve, než je ta plíseň na nich vidět.
ja myslim ze zalezi na potravine…treba zdravou brmboru dneska malokdy sezenete…taky vykrojite…jinak by bylo dat si brambory hodne drahy ![]()
no a treba maso je jasna vec ze jak je skaredy tak se neji.
ale treba plisne…ty potrebuji k zivotu vzduch…treba syr…kdyz se udela plisen na povrchu tak se da okrajet. uvnitr plisen byt nemuze…syry co sou plesnivy uvnitr (uslechtila plisen) se musi propichovat aby se dostal dovnitr vzduch a mohla tam plisen rust…takze tvrdy syr se da plisne zbavit okrajenim.
to jsou jen priklady…treba jabka taky neresim..vykrojim a snim. ono treba kousek nahnity jabko muze byt teoreticky min zdravy skodlivy pac neni tak peclive strikany ![]()
alena23 píše:
Když je nějaká potraviny nahnilá či plesnivá, může se nakažená část okráajet a zbytek spotřebovat? když se třeba zbylá zdravá část uvaří, tak se plíseň zničí?
Vyhazuju bez milosti. Nejíme to ani my dospělí
Málokdy se to u nás stane, nakupuju tolik, co sníme.
z toho co jsem si tu přečetla mám ted trochu strach, protože se mi před chvílí omylem „podařilo“ sníst asi 10g pomazánky žervé, a až když jsem ji na housce snědla jsem si všimla, že v kelímku se začíná dělat plíseň. snažila jsem se to vyzvracet, ale všechno to nešlo. doufám, že tam nebylo až tolik rakovinotvorných buněk, když jsem toho snědla jen málo.. nevím ![]()
V posledním díle Jste to, co jíte, to doktorka vysvětlila jasně. Pokud je na potravině plíseń, nemilosrdně vyhodit, jedy prostupují celým plodem, potravinou, pečivem… Ženská tam jedla prošlé a občas i plesnivé potraviny, byl to docela mazec ![]()
Plesnivé vyhazuju, když je nahnilé, občas sním, dnes jsem např. vykrojila kousek jablka, nevím zda bylo natlučené enbo ne, ale bylo mi líto vyhodit. Malýmu bych to ale nedala ![]()
@terezkaa02 píše:
z toho co jsem si tu přečetla mám ted trochu strach, protože se mi před chvílí omylem „podařilo“ sníst asi 10g pomazánky žervé, a až když jsem ji na housce snědla jsem si všimla, že v kelímku se začíná dělat plíseň. snažila jsem se to vyzvracet, ale všechno to nešlo. doufám, že tam nebylo až tolik rakovinotvorných buněk, když jsem toho snědla jen málo.. nevím
Klid, myslím, že pro jednou nezemřeš ![]()
Mám ještě jeden takový hloupý dotaz, když mám třeba mrkev nebo brambory, a tyto potraviny jsou měkké, jakoby asi zvadlé, není to nijak závadné?
Nene, to závadné není, to prostě ztratili vodu… jen je potřeba je pečlivěji zkouknout, jestli někde nezačínají hnít či plesnivět.
Ahoj ![]()
prosím o názor, před chvílí jsem dovařila kopkovku do které jsem dala plesnivý sušený kopr.
Divím se, že ta koprovka nějak nevoní, tak jdu kouknout na ten kopr a zjistím, že má jakoby zatuchlý, plesnivý čuch, plus několik kousků je zčernalých - což si myslím, že je plíseň… sem blbá, měla sem to zkontrolovat před tím… ![]()
samozřejmě, že to prošlo varem, bez ohledu na to, že ta chuť prostě není ono…snědli by jste? trochu se mi příčí vyhodit celý hrnec omáčky…
omlouvám se všem, komu toto přijde úsměvné, ale od té doby co jsem těhotná, řeším vše co jím na 200%
![]()
@hanula23 třeba příjde nezvaná návštěva
![]()
no jinak já bych ji asi vyhodila..přeci jenom zdraví je jen jedno
![]()