Kdy péct perníčky?

210
18.11.10 19:59

Kdy péct perníčky?

Poraďte, kdy mám začít péct perníčky? Např. kdybych použila recept od metelky, který tady už několik let koluje? Jak je pak do vánoc skladujete? Loni jsem pekla asi 3 týd před vánoci (podle jiného receptu), hned po upečení byly ok, pak ztvrdly, zkusila jsem přihodit do krabice pomeranč.kůru na změknutí, ale tak akorát zgumovatěly, no… moc dobrý nebyly… :mrgreen: děkuju:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
18.11.10 20:08

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: kdyby si je chtěla skladovat u nás doma, po dvou dnech by jsi zjistila, že ti je někdo tajně vyžral :D :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
sophinka
18.11.10 20:10
:mrgreen:
Michaelakkk píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: kdyby si je chtěla skladovat u nás doma, po dvou dnech by jsi zjistila, že ti je někdo tajně vyžral :D :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
sophinka
18.11.10 20:11

mi perníčky nejíme,jen je pečeme pro tu vůni :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13256
18.11.10 20:16

Pekla jsem perníčky dneska, dají se jíst hned po upečení a … do Vánoc rozhodně nevydrží :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
18.11.10 20:17
sophinka píše:
mi perníčky nejíme,jen je pečeme pro tu vůni :mrgreen:

Dělala jsem už před týdnem perníkovou chaloupku, máme ji v obýváku na okně a krásně to voní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
18.11.10 20:21

Ja minuly rok taky pekla docela brzy, myslim, ze zrovna ty od metelky, pulka byla sice snezena, ale byly i mekke, dala jsem tam ctvrtky jablka a po tydnu menila (aby nezplesnively), fakt vydrzely mekke. :wink:

• Citovat
  • Upravit
9511
18.11.10 20:26

já je mám taky jak kamen :mrgreen: , ale když chci aby změkly, tak je dám na pár dní do mrazáku a pak jsou dobrý, jinak je jíme jak sušenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
18.11.10 20:42

My budeme péct příští týden a stane se nám to co u Míši :lol: Loni se to totiž stalo taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
18.11.10 20:49

Holky můžete mi prosím poslat někdo osvědčený recept na perníčky…ještě jsem je nikdy nepekla a chtěla bych je letos vyzkoušet… Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.11.10 20:59

Našla jsem si na internetu nový recept na perníčky na stromeček. Perníčky se měly péct už v říjnu, protože údajně jsou dlouho tvrdé, nestihla jsem to, pekla jsem začátkem listopadu. Hned po upečení a i teď jsou krásně měkoučké, takže mám opačný problém. Bojím se, aby se mi do vánoc nerozpadly. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
18.11.10 21:06

Posílám svůj:
1 hera se rozpustí s 2 lžícemi medu - nesmí vřít. Nechá se to trochu schládnout. Přidá se 20dkg cukru moučka, 50dkg hladké mouky, 1 lžíce sody, 2žloutky (nebo 1 vejce), lžíce mleté skořice a lžíce perníkového koření.

Možno hned vykrajovat a péct. Já nechávám chvíli odpočinout v lednici.

Hezké perníčkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
19.11.10 07:48

Děkuju poki…vyzkouším ;o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
19.11.10 11:11

Jen k mému receptu dodávám, že podle typu mouky ( každá mouka jinak váže) můžete mouku přidat, až je těsto akorát na rozválení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
19.11.10 14:10

Tak to jste mi zatím moc neporadily:-) Pekla jsem loni poprvé a jen perníčky a vydržely do vánoc, protože synovi byly 2 roky = nikam ještě moc nevylezl, dcerce pár měsíců a manžel o nich ani nevěděl:-) Holky, vy, co píšete, že už jste je pekly / budete tento týden atp., tak máte zkušenost, jestli vydrží do vánoc? ´Já jsem někde v diskusi o těch perníčkách loni právě četla, že se mají péct dopředu, protože jsou tvrdý a teprve časem změknou… ale myslím, že já je měla ok a pak teprve ztvrdly (teda - já mam taky bídnou troubu, takovou tu trojkombinaci nahoře sporák, pod tím malá trouba a pod tím malá myčka, takže na žádný přepychový pečení to není, ale s těma svýma 2 prcíkama hyperaktiníma stejně nepeču:-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí