Kdy péct perníčky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MartickaNela
23.9.12 10:46

Zdravím, jaký je váš osvědčený recept na perníčky a kdy je nejlepší s nimi začít, aby byli v období Vánoc měkké ( když vezmu v potaz, že je budu muset zamčít do trezoru před přítelem, aby vydržely :) ) za měsíc mám termín poroku a nejsem si jista jestli budu mít čas a myšlenky později :think:

• Citovat
  • Upravit
637
23.9.12 10:52

@MartickaNela Ahoj, já jsem na tom podobně, rodit mám za dva týdny a kousek, ale perníčky začnu dělat až s prckem. Recept mám po babičce, perníčky jsou měkké až po nějakých 6-ti týdnech, takže peču začátkem listopadu. Loni ale nestačily, tak jsem asi týden před Vánoci narychlo pekla perníčky, které jsou hned měkké (a upřímně méně pracné). Pokud chceš, hodím recept :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
23.9.12 10:59

@Nikca_Ko
Jé to by jsi byla hodná :) vím, že jich na netu je spousty, ale slyšet k tomu ještě vlastní zkušenost je určitě lepší :kytka:

• Citovat
  • Upravit
637
23.9.12 11:28

@MartickaNela Perníčky ihned měkké:

- 450g hladké mouky
- 150 g medu
- 150 g cukru krystal
- 150 g másla
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 2-3 lžíce mléka (dle potřeby)
- perníčkové koření (roztluču v hmoždíři 3 hřebíčky, 2 kuličky nového koření, 1/2 lžičky anýzu, lžičku mleté skořice)

Vše pěkně smíchat, přidat koření, z bílků vyšlehat sníh a ten přidat jako poslední. Z těsta udělat bochánek, zabalit do potr. folie a nechat cca 12 hodin v ledničce. Pak vyválet těsto (dle požadované tloušťky perníčků - moc nenabydou), takže cca 3-4 mm. Péct na 170*C asi 8-10 minut. Po upečení pomazat rozšlehaným vajíčkem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartickaNela
23.9.12 11:37

@Nikca_Ko
Opsáno :) děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
637
23.9.12 12:15

@MartickaNela není zač :-) ať se vydaří! :cert: