Recept: Černobílé cukroví

Přidat recept
 
  • Čas Příprava asi 20 minut, chlazení asi 2 ho
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Z mouky, cukru, vanilkového cukru, žloutků a másla nakrájeného na vločky uhněteme hladké těsto. Těsto rozdělíme na poloviny, do jedné poloviny zapracujeme kakao a smetanu. Těsta vytvarujeme do koulí, zabalíme do fólie a uložíme asi na 60 minut do chladu.

Na pomoučeném válu vyválíme z každého těsta obdélník o roz­měrech 20×25 cm. Oba obdélníky položíme na sebe a z delší stra­ny zavineme do rolády. Roládu zabalíme do fólie a asi 60 minut chladíme.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Roládu nakrájíme na 50 při­bližně 1/2 cm silných plátků, které narovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 12 minut. Upečené plátky opatrně přesuneme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Vychladlé cukroví skladujeme v dobře uzavíratelné dóze.

Tip: Těsto můžeme nakrá­jet na dlouhé proužky a sestavit je k sobě jako šachovnici.

Zdroj: www.labuznik.cz

Autor: admin

Ingredience

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 žloutky
  • 200 g studeného másla
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžíce smetany

Chutnalo vám? Okomentujte recept Černobílé cukroví

Váš příspěvek