Recept: Bramborové bulky

Přidat recept
 
  • Čas 20
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Postup

Do domácí pekárny dáme mléko, rozkvedlané vejce, sůl, sýr, nastrouhané nebo prolisované brambory, hrubou mouku a nakonec droždí.
Spustíme program na přípravu těsta. Zpočátku musíme pekárně trochu pomoci, dohlédnout, aby rovnoměrně těsto zpracovávala. Případně přidat trochu mouky.
Když vykyne, nabíráme pomoučenou lžící těsto, klademe na plech na pečící papír.
Pečeme na 180°C asi 20 minut. Zespodu hnědnou víc než navrchu. Můžete posypat i semínky podle chuti.

Autor: KatkaLib

Ingredience

  • 1 kg vařených brambor
  • asi 350 g hrubé mouky
  • 2 lžíce soli
  • 2 vejce
  • 50 ml mléka
  • 3-4 trojúhelníčky taveného sýra
  • 10 g sušeného droždí

Chutnalo vám? Okomentujte recept Bramborové bulky

Váš příspěvek