Sushi doma

31594
23.11.10 15:50

Sushi doma

Ahoj, je tu někdo, kdo vyrábí sushi doma?
Uvítám jakékoliv tipy, triky, vychytávky.

Trochu se potýkám s tvrdou rýží. Mám sushi rýži, připravena dle návodu na pytlíku a zůstala tvrdá :-? Tak furt přemýšlím, kde se stala chyba. Že byla málo propláchnutá? Nebo by se měla vařit déle (na sáčku je, že se má přivést k varu a pak nechat 10min dojít).
Jak ji dochucujete? Tam bylo na 175g suché rýže 2 lžíce octa, lžička soli a lžička cukru a pak rýži zakapat sojovkou. Přijde mi taková nedotažená.

Máte někdo zkušenost se sushi rýží od lagrisu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
921
23.11.10 16:01

ahoj, sushi jsem dělala doma asi dvakrát nebo třikrát, ale rýži jsem nikdy tvrdou neměla. Asi jsi ji vařila příliš krátkou dobu nebo ji nechala málo dojít.
Na ochucování jsem používala přímo směs v prášku (ocet, sůl, cukr), koupenou v eshopu s japonskými potravinami. Taktéž rýži jsem kupovala tam, ale na název výrobce si již nepamatuji. To jsem ti moc nepomohla, viď? :)

Jo a určitě zkus udělat „obrácené“ sushi - na igeliťák si nasypeš opražená sezamová semínka, na to nahňácáš rýži, na to pak další ingredience a to pak zabalíš. Zvenku jsou jakoby ta semínka na rýži.
To mi chutnalo asi nejvíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
23.11.10 16:16

Jojo, verze inside out je chuťově lepší :palec:

Já kupovala rýži v Tescu v té mezinár. kuchyni a byla měkká. Důležité je dát ten jejich ocet, ne náš. Nebo tu směs v prášku. My byli spokojený jen sem té rýže udělal moc :zed: Ponaučení na příště. koupila jsem si i ty podložky a jde to s nima snadno. Samozřejmě potáhnou folií a hlavně!!! Chce to fakt ostrý nůž na krájení, ať z toho nejsou placky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
23.11.10 16:28

Holky, a dají se všechny suroviny koupit v Tescu? Chtěla bych to vyzkoušet, ale nechci nic objednávat z netu, když vlastně ani nevím, co všechno potřebuji.
Co tam patří? Spešl rýže, spešl ocet, wasabi, řasa, ta motací podložka a nějaká náplň. Asi bych šla do tuňáka z konzervy. Vyloženě syrového se zatím bojím. Zapomněla jsem na něco? A s čím to děláte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
23.11.10 16:32

No v našem Tescu je ta ulička s Mezinárodní kuchyní a tam je všechno. mají to i v hypernově. No potřebuješ vše co si psala. Max. ty sezamová semínka a obrácené sushi. Dovnitř můžeš dát avokádo, ředkev, okurku, krabí tyčinky, syrového lososa nebo tuńáka. Toho z konzervy nedávej, to není sushi:) Dej krabí tyčinky, těch se bát nemusíš :palec: Jsou dobré v kombinaci s avokádem. Ale musí být zralé, takové polo máslovité, ale né mazlavé jako na Guacamole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
23.11.10 16:33

Dovnitř dej i nějakou zeleninu, ono sushi je hodně o tom, že je to barevné. Já dávám mrkev, okurku a nějaké maso (dávala jsem uzeného lososa).
Také jsem viděla třeba vajíčko natvrdo, to také nemusí být špatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
23.11.10 16:33

Jo a hlavně!! velmi důležité je koupit Kikoman! Což je ta jejich soj. omáčka! S naší to není ono!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
23.11.10 16:36

Jo a taky třeba avokádo pokapané citronem (to si nejsem jistá), nebo mango.
Vždycky to krájej na podélné úzké proužky (hranolky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
23.11.10 16:36

Krabí tyčinky jím, tak to by šlo. No, příští týden se tam chystám, tak nakoupím a uvidím. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.11.10 17:17

holky a kde berete jak se to dela? nekde na netu? nebo mate literaturu? je se to chcu taky naucit :lol: …taaak dlouho to chcu ochutnat ale tady neni kde a udelat doma me vubec nenapadlo :think: tak ocenim jakekoliv rady pro uplnyho zacatecnika…vubec nevim jak a z ceho se to dela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
23.11.10 17:25
mikitaa píše:
holky a kde berete jak se to dela? nekde na netu? nebo mate literaturu? je se to chcu taky naucit :lol: …taaak dlouho to chcu ochutnat ale tady neni kde a udelat doma me vubec nenapadlo :think: tak ocenim jakekoliv rady pro uplnyho zacatecnika…vubec nevim jak a z ceho se to dela :mrgreen:

Našla jsem si návody na netu, a pak jsem dokonce i koupila knížku sushi (už ani nevím, kde je). Tenkrát se moc nedalo narazit na nějaké recepty v časopisech a na netu toho také moc nebylo, tak jsem se „jistila“ knížkou.
No to první sushi mně díky těmto investicím přišlo opravdu draho :) Ale za tu srandu to stálo! :twisted:

Konkrétní odkazy na netu nemám, zkus pohledat sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.11.10 17:34

uz to hledam a mam diiiik…a co ta podlozka? co to vlastne je a k cemu a jak to funguje? a da se to koupit nekde ne ponetu?
nasla treva tuto http://www.degusto.cz/…g-p-249.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.11.10 18:07

Miki,já jsem teď balila v nějakém prostírání, co je jakoby ze špejlí a šlo to též :mrgreen:

Ale chuťově je to pořád nějaká bída, já jsem si žádný návod nehledala, jen jsem podle návodu na pytlíku udělala tu rejži,nakydala na tu řasu, dala tam avokádo a surimi tyčinky a zabalila.

Akorát ta řasa jsem myslela,že se prosákne z té rýže a je nějaká tuhá, má se to před použitím vlhčit? :think: Ta řasa je na tom to, co mi asi chutná nejvíc a skoro ji necítím. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.11.10 18:25

a to je nejaka jedla vec to do ceho se to bali? ta podlozka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.11.10 18:26

gladys…nasla sem toto jako recept http://sjidelnicek.cz/sushi-recept/ a tady recept na pet a4 na ryzu…tak treba ti to pomuze http://www.labuznik.com/recipe.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí