Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
miki,predstav si posvazované špejle,jako taková rohož o velikosti malého prostírání. Na to se položí ta řasa s náplní a pomocí té rohožky se to zavine, aby se ze všech stran vytvořil stejný tlak a drželo to při sobě.
Holky, díky za odkazy. Druhá várka byla lepší, víc jsem ji propláchla a vařila trochu dýl,ale už je na povrchu skoro rozvařená a uvnitř pořád lehce tuhá ![]()
Tak zkus jinou rýži příště
Já tu řasu lehce navlčila, ale jen lehce, ona jí změkčí ta rýže:)
No a hlavně to musíš namáčet do toho Kikomanu s Wasabi pastou. Jinak je to o ničem ![]()
Asi to zítra udělám!
Mikita: podložka je jen na balení. Sushi je v mořské řase, která je jedlá:) Já vše nakoupila v Tescu a Hypernově za pár kaček. Není to složité. jen správně udělat tu rýži. To je nejtěžší. Pak dáš na podložku řasu, na ní rýži, maso, zeleninu a zabalíš. Tu řasu rozpul na půl. Jsou velké. No a rýži nakladeš k okraji, tak na 4cm aby kus řasy přesahoval. A zabalíš ![]()
Suši dělávám a máme ho moc rádi.
Mám speciální rýži na sushi, vařím ji bez soli a až je uvařená, osolím, dám viniger a promíchám, aby ho natáhla. Kvasit rýži, na to nemám odvahu. ![]()
Rasu rozprostřu na rohožku, naložím rýži, máme rádi kombinace avokádo uzený losos, zamotam, do folie, odležet do lednice.
Wasabi, sojovku do miseček, Kikoman nedoporučuji, má vysoký obsah soli, ve Sparu jsem našla sojovku, která má jen 20%.
Maki máme rádi, ale ještě raději „nahaté“ suši bez řasy ![]()
Jako jsem si úplně poslintala klávesnici. ![]()
Když oni ten Kikoman používají i u nich, tak mně chutná. A člověk ho naráz moc nesní, tak si myslim že ta sůl tolik nevadíííí ![]()
Mně přijde, že to strašně přerazí chut té ryby a řasy. Jak bych si do pusy lela sojovku
.
S tou málo solí mi chutná víc.
Já si tam dám hodně wasabi a námáčim jen zlehka:) ale to je jedno! Hlavní je, že nám chutná ![]()
No já zas pochytila to moudro, že suši by se mělo podávat čerstvé,že prý je fakt rozdíl, jestli se vytáhne z lednice nebo podává čerstvé.Nejlepší by mělo být do hodiny po udělání.
Řasu jsem navlhčila, bylo to lepší.Kikkomana mam, wasabi křen též,dokonce i naložený zázvor,mňám ![]()
Možná jsem přehnala ocet do rýže, byla taková moc jako salát ![]()
Papajinko, no jejda! ![]()
Gladys, mně ta čerstvá moc nechutná, řasa mi přijde moc tuhá a příliš výrazná…
Já taky podávám hned. Stačí to nechat jen chvíli dojít zabalené a pak nakrájet. Řasa změkne. Taky to bude typem řasy. myslim tim výrobce.
Gladys píše:
No já zas pochytila to moudro, že suši by se mělo podávat čerstvé,že prý je fakt rozdíl, jestli se vytáhne z lednice nebo podává čerstvé.Nejlepší by mělo být do hodiny po udělání.Řasu jsem navlhčila, bylo to lepší.Kikkomana mam, wasabi křen též,dokonce i naložený zázvor,mňám
Možná jsem přehnala ocet do rýže, byla taková moc jako salát
Ano, naložený zázvor nebo mrkev, to musí být! ![]()
jeste holky…diky za vsechny rady…a tu balici podlozku tu sezenu taky normalne v obchode? a ty ingredience? albert nebo tesco? zitra se chystam vzit brno utokem..tak abych vedela kam na to ![]()
diky ![]()
Ahoj holky, prosím o rady jak začít dělat doma sushi
a jaký věci si mám nakoupit. Četla jsem tady v příspěvcích, že se to dá koupit v tescu nebo albert hypermarketu tak se tam pro to vydám ![]()
No nejlepší je asi makro, jestli máš možnost.
Potřebuješ rýži na sushi, rýžový ocet, řasy, balící podložku /bambus/ a pak věci co dáš do sushi.
losos, avokádo, sýr, papriky, krabí tyčinky, meze se nekladou. Potřebuješ sojovku kikoman, tabasco, nakládaný zázvor. Majonézu.
Já dělám takto:
800g rýže asi 5× vyperu a pořádně vyždímám. Je to důležité, aby se rýže zbavila mléčné vody. Dám do hrnce, přileju 1,1l vody a dám na 160stupňů do trouby přesně na 20minut. Pak je rýže správně udělaná. V malém hrnci si rozpustím 100ml rýžového octu, 90g cukru a 10g soli. To přijde vmíchat do rýže. Rýže se míchá stylem, řezání, později převalování. Ne míchat jak kaši. Pak když je rýže hotová tak můžeš začít balit. Doporučuji si nachystat během pečení rýže. Sushi se balí na řasu hladkou stranou ven, tedy rýže přijde na hrubou stranu. Necháš si cca 1,5cm od horního okraje, aby se ti hezky zabalilo. Pak můžeš dělat i californian kousky, ty jsou obrácené, zase se dá rýže na hrubou stranu,můžeš posypat sezamem nebo potřít kaviárem. poté se celé s řasou otočí, plní se stejně a balí se. Pokud se ti stane, že se sushi někde protrhne, uřízni si z řasy proužek, namoč rukou hrubou stranu řasy vodou a přilep na sushi, tím se to zaplácne.
No pak si jednotlivé kousky nakrájej. Do mističky se nalije sojovka, můžeš do ní přidat i tabasco. Jednotlivé kousky se namáčejí a zajídají zázvorem.
Během balení sushi se doporučuje náplň potřít majonézou /poličanka v sáčku/ - zjemní to chut. Kdybys ještě něco potřebovala, stačí se zeptat. ![]()