Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím o řadu, budu dělat poprvé sushi a jako náplň jsem si koupila tyčinky Surimi - krabí chuť. Jsou ale mražené a nevím zda stačí jen rozmrazit?? Děkuji!
Vy, co delate doma, kde kupujete cerstvou rybu? Docela se toho bojim, ta zaruka cerstvosti tady u nas v CR
..Jak moc cerstve je treba losos chlazeny vakuovany? Nebo ryby prodavajici se v hypermarketech na ledove tristi?
Ja zatim delam jen s okurkou, avokadem a krabi tycinkou, tech ryb se nejak bojim.
Tak já kupuji normálně na maloměstě v albertu /na ledové tříšti/ „čerstvý“ a nikdy problém nebyl. A když je cesta do makra tak tam.
Můžu se přidat do diskuse a připojit dotaz? Chtěla bych připravit sushi po domácku. Mám doam řasu, sojovku na sushi, wasabi, avokádo, rýžový ocet… a obyčejnou kulatou rýži. Milovníci a odborníci na sushi mě asi „sežerou“, ale já se stejně zeptám
Můžu použít obyčejnou kulatou rýži?
Je opravdu dobré použít rýži vhodnou na sushi, pěkně se spojí a drží tvar a ta chuť je trošičku jiná.
Ahoj, a můžu použít normální jasmínovou rýži a k ní dát ten rýžový ocet? Aby se mi pěkne slepila, děkuju ![]()
@Hanyl píše:
Ahoj, a můžu použít normální jasmínovou rýži a k ní dát ten rýžový ocet? Aby se mi pěkne slepila, děkuju
Nebude ti to drzet, ryzovy ocet ryzi ochuti, ale neslepi.
Holky, prosím o rady. Chystám se na domácí sushi a pátrám, co vše můžu dát dovn6? Avokádo, okurka, tuňák, může být i uzený losos? Co nějaký ten jejich sýr/ majonéza, co spíš použít?
@Salorka píše:
Holky, prosím o rady. Chystám se na domácí sushi a pátrám, co vše můžu dát dovn6? Avokádo, okurka, tuňák, může být i uzený losos? Co nějaký ten jejich sýr/ majonéza, co spíš použít?
Japonec tam dá, co před ním neuteče, i hovězí stejk. Jinak sushi policie neexistuje, tak si tam dej, co ti padne pod ruku.
Ja mam nejradsi avokado a lososa
muzes vyplenit mistni vietnamskou večerku, tsm by mohli mit nějakou tu jejich nakládanou redkev nebo co to do toho také dávají. Jeste me napadaji krevety nebo krabí tyčinky.
@Salorka píše:
Dává se Philadelphie - to ten sýr, losos se dává klasika ne uzený, ale.. záleží na chuti, takže klidně.
Ještě třeba surimi tyčinky.
Majonéza se dává japonská, nejčastěji kewpie (ale jakákoliv sushi, japonská), jinak wasabi se dává i dovnitř (ale já nedávám, je to zapatlane).
Nakládaná ředkev - žlutá. Pak se dělá vajíčková omeleta co tam jde dát.
Na začátek bych byla v klidu. Udělala jednodruhové, pak 2-3 směs, obrácenou California roll a hotovo - posypat různým sezamem, kaviárem..
No a jinak můžeš udělat vegetariánské sushi a tam klidně třeba mrkev..
Já mám ráda lososa, nahoru plátek avokáda a trochu majonézy, jsem čuně tukozrout ![]()