Sushi doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
559
15.1.12 22:00

no makro tady poblíž nikde nemáme, právě jen to tesco a alb. hypermarket. Myslíš, že se to tam dá taky dobře koupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
15.1.12 22:01

ahoj,
dělat sushi doma je docela makačka, zvlášť když chceš aby alespoň přibližně vypadalo jako ze sushi baru. Tesco má oproti Albertu lépe vybavený „orientální“ koutek, takže na nákup spíš tam. Jenže kolikrát neseženeš všechny suroviny. Co můžu doporučit, tak v Praze na Michelské je obchod s japonskými potravinami, mají i eshop a dá se u nich objednat box na přípravu sushi , kde je vše potřebné pro výrobu sushi. Samozřejmě mimo náplně.
Jak na to, najdeš všude možně na internetu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
15.1.12 22:04

Nevím odkud jsi. Pokud něco neseženeš tak zkus mrknou na různé eshopy. http://www.japan-eshop.com/index.php?…

Podle mě rýži, řasu, rybu, a náplně v tescu seženeš. Vasabi v pastě nevím, u nás v albertu mají jen s křenem a to je velký albert. Ale to není ono. Rýžový ocet u nás taky není. Jinak zbytek asi problém nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
15.1.12 22:07

díky za rady holky. Praha je na mě docela daleko. tak zkusím to tesco a uvidíme co tam seženu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
15.1.12 22:44

Mňam holky vy mi děláte chutě! Pořád si říkám, že sushi doma vyzkouším, ale stejně pořád konzumuju jen koupené… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
16.1.12 03:03

Já dělala doma a chutnalo stejně jako koupené. Dobrý jsou ty krabí tyčinky nebo uzený losos. Rýže taky držela. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
17.1.12 11:52

ještě globus má sushi koutek.. já ho dělala teď i známým na silvestra.. je to rychlé a jednoduché :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
17.1.12 17:10

Akorát pozor. To wasabi ze supermarketů je na nic. Jmenuje se myslím přímo exotic foods. Nepálí tak jako pravé wasabi, snad o půlku míň. To bych si speciálně koupila v nějaké japonské restauraci, pokud to jde, nebo v obchodě s exotikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
3.9.12 17:52

My jsme taky dělali sushi doma. Je to moc dobré. Tvrdá rýže byla určitě nedovařená. Celkově rýže od Lagrisu stojí za prd. Normální rýži píšou vařit např.14-20min což je docela rozdíl. Lepší je si připlatit a koupit nějakou více speciální rýži na sushi. Sice Lagris píše že je na sushi ale není to ono. Rýže na sushi se prodává cca od 80 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
3.9.12 17:53

My kupovali vše v tescu. Mají tam na sushi docela dobré věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
3.9.12 17:58
@Macík07 píše:
My kupovali vše v tescu. Mají tam na sushi docela dobré věci.

My taky, měli tam všechno. :palec: Nevýhoda doma dělaného sushi-manžel mi udělal asi 50 kousků, který jsem snědla za den a od tý doby nemůžu sushi ani vidět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.12 18:00

Ahoj holky, já bych ráda věděla kam se dá v Praze zajít do nějakého sushi baru, ráda bych to ochutnala, je to pro mě španělská vesnice :lol: PORADÍTE? díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
3.9.12 18:06
@Tereza1986 píše:
My taky, měli tam všechno. :palec: Nevýhoda doma dělaného sushi-manžel mi udělal asi 50 kousků, který jsem snědla za den a od tý doby nemůžu sushi ani vidět :lol:

My si taky udělali asi 30ks a ani jsme to nesnědli. Pak mě to mrzelo jelikož to nebylo nejlevnější a museli jsme to vyhodit. Ale naštěstí jen asi 5ks. Měli jsme s tuňákem, lsosem a krabí tyčkou. P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.12 18:33

Macku díky super, určitě zajdu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
3.9.12 18:53
@slunečnice1978 píše:
Macku díky super, určitě zajdu!!!