Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Peču cca 4-5 druhů, po jedné dávce, cca od půlky prosince. Megaúklid neděláme, jsou to svátky klidu, klasickej stačí.
Ahojky, já jsem zadělala včera na perníčky, který zítra upeču a pak až 14 dní před vánocema - vanilkové rohlíčky, linecké banánky, kokosové slepované, ořechové košíčky a čoko rohlíčky. Těsně před vánoci pak úlky a konec
Každý rok pečeme s mamkou dohromady a pak si to rozdělíme, tak doufám že letos to bude taky tak. Je to lepší když to člověk nepatlá doma sám a má společnost. Vžd,y jsme si u toho pečení načli lahev vínka, což letos musím vynechat
takže si koupím asi nealko šáňo pro atmosféru, zapálíme svíčky a bude
S úklidem to moc hrotit letos nebudu uklizeno mám docela pořád a žádný extra leštění podlahy nebude
Chceme ještě než se mimísek narodí vymalovat, ale to necháme po vánocích… Tak děvčata hodně zdaru s cukrovím a všem přeji hlavně pohodu!!!!!
Něco už mám uklizeno,něco ne.Okna umytá,peču tak 5 druhů okolo 10.12.Co stihnu tak mám,neblázním.Pro mě jsou Vánoce svátky klidu ![]()
hm… tak u nás úklid normální plus okna a výzdoba. s pečením začínám kolem 10 a vychází to tak na nejméně 15 druhů a to mám co dělat abych to do vánoc před těma našima kobylkama uchránila
jsou všichni strašně na sladký, bohužel, ale naštěstí mě pečení baví.
Jé holky tak to jsem ráda že maga úklidy u vás taky nefrčej. Myslela jsem že jsem divná když nebudu všechno vyklízet a leštit a vymejvat
. Okna mám teda už umytý jen v ložnici mi chybí ale to zmáknu, utřu všude důkladně prach, možná ještě vlítnu malýmu na pokoj abych mu přebrala hračky, když mu Ježíšek zase přinese nový, tak aby je měl kam dát
Já loni pekla asi 11 druhů a nikdo to nejedl, tak letos mám naplánovaný jen 4 ty co šly nejvíc na odbyt ![]()
Ahoj.Tak u nás se mega úklid chystá-teda pokud nevyměknu. V týdnu před Mikulášem začnu péct (minimálně perníčky), no, smyčit,okna a taky kleknu na všechny 4 a budu drhnout koberce(sice mám na to vysavač,ale rukou je to lehčí práce),Taky bych ráda do Mikuláše stihla nějakou výzdobu(jsem skoro vyuč.aranžérka tak si ji dělám s dcerou sama), No a po Mikuláši přijde ten zbytek.Peču asi 5 druhů,víc mě rozhodně nehne. Ale vedle bydlí moje mamka tak ta má tak 4 takže to dáme dohromady a je z toho 9 druhů,což už není tak špatný:-D
Tento rok jsem koukala do kalendáře ty vánoce po Mikuláši přijdou nějak brzy, Do toho jeden celej víkend budu u tchyně(jde mi na 6 měsíc těhu,chodím do práce a už ta únava začíná být znát), tak snad manža trochu pomůže.
Ahoj. Vánoční úklid dělám už pár let o letních prázdninách - před dvěma lety a vloni jsem byla krátce těhotná, takže jsem počítala s tím, že před Vánocemi toho už moc neuklidím, letos jsem počítala s tím, že Mája bude lezec a nebude čas. Navíc jsem učitelka, takže o prázdninách relativně dost času.
Perníčky jsem už péct začala, plánuju ještě několik várek upéct. Jiné cukroví neplánuju, ale obávám se, že rodina naplánuje za mě, takže asi aspoň linecké pro Anežku nakonec přeci jen upeču
. Pekla jsem několik druhů, spostu dalších jsme dostali od našich a vzhledem k tomu, že nejen já v naší rodině bojujeme s nadváhou, tak to letos nechci přehánět.
Ahoj. Tak my už začneme péct te´d, chystáme cca 6 druhů, ale uvidíme dle nálady ![]()
jinak velký uklid neděláme- jen okna, ložní prádlo a běžný uklid
Držíme se hesla- na Vánoce v pohodě. spíš mám radši jarní uklid ![]()
No jo hračky bych taky mohla trochu zredukovat. Letos přijde do pokojíčka psací stůl a židle pro školáka, tak musím udělat prostor. Kam dáváte hračky které už neužijete do popelnice? ![]()
Tak já minulý víkend pekla perníčky, na další se chystám průběžně co víkendy dovolí, peču tak 8-10 druhů (některé společně s babi, teda konkrétně košíčky, pracny a prostě to co se mačká do formiček,ona má radost a jde to líp od ruky při tom povídání). Pečení mi hodně baví.
Zato úklid, ten neřeším, uklízím běžně jako jindy. Okna jsem myla v září, takže to už vydrží, nábytek máme nový necelý rok, tak to taky není třeba nijak drbat, spíš tyhle věci dělám jindy, když je čas a třeba i trochu chuť. Jako do skříní nikdo nepoleze, sedačku mi spíš zapatlají právě o Vánocích… no a letos to omezím tuplem, bo ačnu 5. měsíc těhu, takže žádná dřina nepadá v úvahu
Ale nehrotila jsem to nikdy, radši peču, zdobím dárečky, užívám si setkávání s lidmi, které mám ráda.
Myšanda26 - Já je dám buď kamarádkám, ale taky jsem hodně prodala na Mimibazaru, dáš to za rozomnou cenu a nemusíš je vyhazovat. Já to do popelnice hodit neumím
je mi tech hraček líto, a hlavně když si vzpomenu kolik stály peněz
Ale tam se prodává docela dobře a aspoň pak malýmu objednám jiný
takovej kolotoč ![]()
Příspěvek upraven 24.11.10 v 10:33
myšando, hračky, které už nechcete, můžeš dát někam třeba do děcáku (pokud jsou ještě použitelné), nebo aspoň do kontejnerů červeného kříže. Já tedy ještě děti nemám, ale dělám to tak s oblečením a botama, pokud to tedy není už vysloveně na odpis. Já jsem teda z Plzně, takže větší město, ale určitě jsou i možnosti v menších městech.
jasně, a pokud je to ještě opravdu pěkné, dá se to za menší peníz i prodat…
Ahojky, tak já s úklidem začala, dělám to postupně, každý den něco, jak prcek dovolí…mám zatím vyšůrovanou kuchyń, takže nic moc
Chci to o víkendu doklepnout, abych mohla vyzdobit byt. Ale nijak to nepřeháním
Jinak perníčky budu dělat o víkendu, další cukroví až nějak před Vánoci, přítel by to totiž sežral (vždycky skrýš objeví, v noci má nějaký senzor či co
), peču tak cca 4-5 druhů, ale ne moc, páč dostaneme od mamči, od tchýně, od babičky (ta peče vždycky tak 20 druhů!!!!)…
aaya píše:
jasně, a pokud je to ještě opravdu pěkné, dá se to za menší peníz i prodat…
Právě, já prodávám, protože počítáme s kažkou kačkou teď když máme druhé dítko se každá korunka hodí ![]()