Odloučení otce při práci

22
22.6.12 19:43

Odloučení otce při práci

Ahoj všem, chtěl jsem se Vás zeptat na názor. Jsem pracující otec, mám celkem dobrou pracovní dobu (7:00 - 15:00), jednou týdně přes noc (24 hodin). Máme 1,5 roku zlatíčko, chlapečka. Je fixovaný na nás oba, myslíte, že je možné, že, díky tomu, že pracuji a manželka ne, bude více fixovaný na matku a ne otce. Co si myslíte o otcích na mateřské dovolené? Myslíte, že je to pro kluky dobrý model, byl by více fixovaný na tátu pokud to tak je? Mám jen stracch abych ho neztrácel…rodina je pro mě to nejdůležitější. Budu vděčný za každý názor. Mějte se. L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
22.6.12 20:02

Moje kamarádka má 3 holčičky (po roce), jelikož ona vydělává mnohem víc, doma zůstal na mateřské manžel a holčičky jsou totálně fixovaný na maminku :)
Takže neboj určitě nebude na maminku fixovaný víc, ono právě to že tatínka u sebe moc nemá " je vzácnější" taky není na škodu, navíc čím bude starší tím se to bude měnit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
22.6.12 20:11

Děti mají období, kdy se nechtějí od maminky hnout. Kolikrát se to hrotí i tak, že jen maminka může nakrmit apod.
Tohle období ale přejde a pak už budeš ty ten správný parťák!!! :palec:
Věř mi.
Od mého syna je nejoblíbenější začátek věty:„A tati…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
22.6.12 20:12

Nás kamarad byl na MD i RD s obema holcickama. Manzelka mela velke penize, tak zustal on. No a vztahy maji super, neli lepsi. Tatinek je vychovaval moc hezky, vis moc se s tim nes..l, vsechno pekne fungovalo.
Jinak deti jsou fixovane asi fakt vic na toho, kdo je doma. Ale zase ne o moc. Zase se na toho druheho tesi a pak si ho i vic uzivaji.
Ja jsem treba teta (zatim) a kdyz prijdu k synovcovi, tak hodinu je jenom u me… a ma strasnou radost, ze jsem prisla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
22.6.12 20:20

Jinak jeste tedy, myslim, ze pracovn dobu mas super a ze s nim budes hodne casu.
A abych odpovedela: Nemyslím si, že bys ho mohl ztratit.
Tvuj pristup k rodine je uzasny a jiste si skvely otec! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.6.12 20:21

Myslim, ze mas pracovni dobu uplne idealni :palec: Rada z nas by za to dala nevimco. Ja zastavam tradicni rozdeleni roli, ale zalezi na kazdym. Fixace na matku je uplne normalni a prirozena, deti si tim splni urcity vyvojovy stupen a pohnou se dal. A nastoupi tata :) Rozhodne ho neztratis, zatim je to jeste prte, vas nejlepsi cas teprv prijde.

A taky je fakt, ze uz ted jsi vzacnejsi, ja to vidim u nas doma… ja jsem dobra na pomazleni, ale jinak je to tata…i kdyz chodi domu az kolem 9 vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
22.6.12 20:34

Já v to doufám, mám kamarád, který je na rodičovské a potom, co se mamka vrátí z práce, stává se pro něj vzduchem a mimčo je mamčino. Navíc žárlí, díky za Vaše názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
22.6.12 20:38

Ahoj, muj manzel dela 16tky, kratky dlouhy tyden, tudiz ho mala vida prumerne 4 dny v tydnu, kdyz ho mame doma, tak je stastna a ja ji nezajimam, ale jak mile je nakej pruser, uraz, hlad atd, vyzaduje mne…asi kazdy dite je v urcitym veku fixovany na matku…a pracovni dobu mas idealni, co bych za to dala, mala tatu nevidi treba cely tri dny :,( a pak mu neda pokoj, kdyz je doma a ja mam klidek :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
22.6.12 20:43

Toho bych se nebála. Můj muž dojíždí denně velkou dálku, takže je pryč v podstatě 12hodin a to se mu střídá ranní a odpolední. No a náš syn je podle mě víc fixovanej na tátu. S tátou blbne, vždycky se na něj strašně těší, je to proto, že já jsem s ním pořád a táta jen když není v práci. Takže se nebojím, že by ho ztrácel, spíš si taťky víc váží. Mají úžasnej vztah a je radost se na ně dívat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
22.6.12 20:46

Ahojky, je od tebe moc hezké, že se zajímáš a staráš o svoji rodinu. Tvoje pracovní doba je naprosto pohodová - jsou tatínci co musí být pryč 5 dní v týdnu a jezdí jen na víkendy.. můj manžel pracuje 12 hod denně a máš slyšet první slova dcery po probuzení - znějí: táta??? A letí ho hledat jestli už odešel do práce… přes den mu chce volat a slyšet jej.. odpol. už jej zase vyhlíží a tu radost když přijde ti popsat nemůžu… Když se něco stane - jedině máma i když táta taky fouká bolístku vyžaduje mě.. ale jinak po jeho příchodu jdu na druhou kolej… Taky např. u babičky - já nic nesmím a všechno s babičkou…
Takže za mě - určitě jej neztratíš… možná při výměně - ty rd - žena práce by ona spíš mohla mít pocit, že jako ženská selhala…
Udělej si s malým rituály - že koupete spolu a usínáte… že mu každé ráno po snídani nebo svačině zavoláš a žena mu telef. dá na ouško - pozdravíte se… 'Udělejte si prav. spolu např. sobotní dopol. a ženu nechte dospat - takhle je to u nás.. já v sobotu s malým ráno dospávám týden a noci.. a malá jde s tátou pro rohlíky, udělají si snídani a koukají na pohádky, autosalon…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
22.6.12 21:53

Mezi matkou a dítětem je biologické pouto a dítě patří k matce. To je můj názor.
Otec má v rodině trochu jinou úlohu, i co se týče citu a zabezpečení.
Každý z nich má svoji roli a jedna druhou nemůže nahradit. Myslím si, že pracovní dobu máš ideální. Takovou, aby ses mohl dostatečně věnovat svému chlapečkovi ze svojí otcovské pozice.
Myslím, že pokud ho máš doopravdy rád a budeš se mu přiměřeně věnovat, nebudeš se snažit zastoupit mateřskou roli, tak potom ho nikdy neztratíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
23.6.12 08:23

Samozřejmě, že ho miluji :hug: jen mám z dětství bohužel takovou zkušenost, že workoholismus a kariérismus otce totálně rozvrátil naši rodiinu a možná to v té prevenci trochu přeháním. Jen mě i překvapilo, že (jak jsem psal výše) se to kamarádovo dítě neupnulo na kamaráda (když s nám byll na RD), ale o to více na matku a ještě na ni žárlí a kolikrát onoho kamaráda k ní nechce ani pustit. Logicky bych si řekl, že s kterým rodičem je dítě více, na toho se i více upne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
23.6.12 09:27
@lada777 píše:
Samozřejmě, že ho miluji :hug: jen mám z dětství bohužel takovou zkušenost, že workoholismus a kariérismus otce totálně rozvrátil naši rodiinu a možná to v té prevenci trochu přeháním. Jen mě i překvapilo, že (jak jsem psal výše) se to kamarádovo dítě neupnulo na kamaráda (když s nám byll na RD), ale o to více na matku a ještě na ni žárlí a kolikrát onoho kamaráda k ní nechce ani pustit. Logicky bych si řekl, že s kterým rodičem je dítě více, na toho se i více upne…

Tak to fakt není.. a tvoje práce - čas který v ní trávíš bych kariérismem nenazvala:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hašrelka
23.6.12 21:07

Ahojky tak manžel pracuje celý týden od 8:00-18:00 a o vikendu od 8:00-22:00 má volno 2 dny. Máme (18m)syna a tím že manžel je často v práci tak je synovy vzácnější. Když řeknu že přijede táta stojí u dveří a huláká táta, táta a třepe se nedočkavostí a pak mu skočí po krku :) Jako na mě je určitě více fixovaný jsem s ním 24 hodin ale kolíkrát si říkám že má rači tatínka :D když odcházím já mává mi,, maminko už jdi,, a když táta pláče :) A to jakou máš pracovní dobu je perfektní já bych si nestěžovala kdyby muž takhle pracoval. Ale penízky jsou potřeba a rodinu tím každopádně neztratíš pokud se jim ve svém volnu maximálně věnuješ tak se musíte mi jedině krásně měj se hezky a neboj se :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML