Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, asi před 10 dny jsme měli úmrtí v rodině, docela mě to vzalo, i když jsem se snažila si to kvůli mimču co nejmíň připouštět (pokud to jde). O dva dny později jsem byla na prohlídce na konci 8. týdne, kde doktorka zaznamenala slabé krvácení (já jsem ale o ničem nevěděla), napsala mi Utrogestan a Ascorutin. Za pár dní jsem dvakrát po sobě zaznamenala jenom jednorázový hnědý hlen. Za více než týden po úmrtí jsme měli pohřeb, následující den jsem si ještě trochu pobrečela, po oběde jsem šla na 2 hodiny spát a večer se na intimce objevila světle červená skvrna (křeče žádné). Hned jsem zavelela na pohotovost, kde doktorka zjistila, že je sice vše ok, ale prý mám „drobné štěrbinové odloučení placenty“ (totéž, co předtím uvedla moje doktorka). Mám další 4 dny brát Ascorutin, trocha krve se prý ještě může objevit. Stalo se to před dvěma dny, další krev se zatím neobjevila (jen dnes dopoledne pár červených žilek-hlenů. Mám teď strach, co se bude dít dál. Může to být všechno jen následek psychického stresu? Máte s tím někdo zkušenosti? Kdy se to spraví? ![]()
teda já myslím že ano. Já se rozčílila v sobotu že manžel jel autem když ještě nezkoušel řídit po dlouhé době, samozřejměn rozmálit nárazník pouhým vyjetím škrábl o auto. Pak jsme ho museli dat spravit.
A tak hned řekl nboj to se spraví a půjdeme nakoupti něco mrknouskovi. A za necelý 1 den jsem začla krvácet. Takže možná to s tím souviselo. Bylo to ve 12tt měla jsem hematom…Každopadně už nezjistím, čím to bylo ale už se nerozčiluju ![]()
Vše dobře dopadlo nakonec jsem krvácela tu neděli, tam mně dali neschopenku, a pak jsem krvácela znova a to byla průtř to bylo toho opravdu moc rudá krev to předtím bylo málo než jsme dojeli na pohotovost to ustalo…A na druhý pokus mně nechali v nemocnici bylo to asi 12+6 a to jsem NT měla za s sebou
A zase hematom …A pak jsem se nehla z postele
neměla jsem ani vycházky a vše dobře dopadlo…I sex sme měli zakázaný prostě všechno … A já pak tak byla vyplašená, že jsem dávala pozor na každým kroku. A pořídila si bílej toaleták
Ale vše dobře dopadlo a mám 2 letou dcerku ![]()
Jinak placenta se ti může posunout a už nebude dělat neplechu. Dej pár dnů klidku a určitě se to spraví hlavu vzhuru a neboj já vím, že se mně to dobře říká já jsem se bála chodit na záchod abych tam neco nenašla. Držím ti moc palce at vše dobře dopadne a ty chováš brzy mrnkouska. A překlenes nebezpečí potratu ![]()
Ahoj mě zemřel přítel když jsem byla v pátém měsíci a když jsem byla na kontrole doktor mi řekl, že mám placentu nízko položenou a že to hraničí s normálem, že mám odpočívat a chodila jsem k němu jednou za týden, ale po 3 měících se to spravilo, kdyby se to totiž nespravilo rodila bych císařským řezem… K tomu naštěstí nedošlo, takže je to možné já jsem odmítla jíst jakékoliv prášky nechala jsem to osudu…
Ahoj souvisí to se stresem.
Měla jsem stres ze začátku těhu cca 7-8 týden tt.Když měl jít děda na operaci a šance na přežití opravdu nízká snažila jsem to moc neřešit,ale nedalo se to a druhý den jsem začla krvácet jela jsem na pohotovost našli hematom ležela jsem týden v nemocnici dostala jsem zvýšenou dávku Utrogestanu Ascolutin a ještě nějakou injekci.A po propuštění jsem měla klidový režim.Takže to ze stresu je i dr. mi to potvrdil,že to na to vliv má.
Obávám se že asi vyvrátim všecky vaše hypotézy o stresu ale třeba jsem jen vyjimka která potvrzuje pravidlo. Když jsem byla v 16 týdnu měla jsem akutní zánět slinivky břišní a málem jsem umřela . Zežloutli mi oči atd. a ty bolesti bych nepřála ani nepříteli porod - oba dva to byla fakt sranda. Manžel se snažil předemnou nebrečet ale občas mu to ujelo a já věděla že je se mnou moc zle. Udělali mi operaci a odebrali žlučník který to vše spískal. Já měla takovej stres že si to neumíte ani představit . Modlila jsem se abych to přežila a aby malému nic nebylo a abych nepotratila takže permanentní stres .Druhý den po operaci jsem se už cítila skvěle.Malej je kluk jak buk měl 4200g takže vše bylo ok.Prožila jsem ale fakt peklo na zemi.