Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,máte někdo zkušenost s podrobným UTZ v Hradci Králové?Odmítla jsem plodovku,protože jsem 1.screening měla v pořádku,akorát tripl test ne.Hrozně se toho bojím
Aby něco nezjistili.Nevíte jak to vyšetření probíhá?Díky moc.
Ahoj, já sice nebyla v HK, ale všude to asi probíhá stejně.
Zjišťují se míry miminka, průtok krve v pupečníku, srdíčko. Množství plodové vody, umístění placenty, popř. pohlaví. Je toho hodně, určitě jsem nevypsala všechno
Já teda byla až na tom klasickém podrobném ve 20tt, ale zkontrolovali celé mimčo, měřili hlavičku, bříško, délku stehenní kosti, pak kontrolovali mozek, obličej, vnitřní orgány, srdíčko, průtoky krve a spoustu dalších věcí. Celé to trvalo asi 20 minut, prostě ho zkoukli naprosto celého a to jsem neměla podezření na nic, u tebe budou tipuju ještě pečlivější…
I když já tedy po dobrém NT screeningu na triply ani nešla, přišlo mi to zbytečné a nechtěla jsem dopadnout jako ty, taky bych se plodovky bála.
A chápu, že se bojíš, ale člověk nic neovlivní, buď něco najdou, nebo bude vše OK, je to tak. Ale zas NT screening je přesnější než triply, takže máš větší šanci, že vše bude OK ![]()
Ahojky! Já nevím, jestli to byl přesně ten podrobný UTZ, ale u syna jsme byli na UTZ srdíčka v Hradci, takže to bude asi ono ![]()
Je to stejné jako UTZ, akorát to trvalo déle. Šla jsem tam po plodovce, která dopadla dobře, ale bráška měl vrozenou srdeční vadu, tak pro jistotu…
Měla jsem tam nějakýho docenta (jméno už si napamatuju
), ale prý je to kalibr
Tak jsem mu věřila. Bude to dobrý, uvidíš! Ty i mimi budete v pořádku ![]()
![]()
Ahojda Lidus,
já byla na podrobném UZ ve 20.týdnu kvůli tomu že vyšli tripply špatně, ale v 1.trimestru mi vyšly výsledky dobře. Na plodovku mě doktorka nehnala ani nemohla, protože u mě bych nejspíš o mimi po plodovce přišla.
Nejspíš půjdeš k doc.Eliášovi. Je vážně odborník a budeš v dobrých rukách. Všechno Ti vysvětlí a na UZ ukáže. Trvá to trochu dýl, zaměří se hlavně na srdíčko, na ledviny a na nosní skelet (tam se hlavně zjišťuje riziko Douwna). Pak ještě pupečník, plodová voda, placenta, jak je mimi dlouhé (změří Ti ho podle délky stehenní kosti), popř.pokud budeš chtít říct pohlaví, tak eliáš ho pozná snad na 100%
Vyjede Ti pár foteček a je to.
Vím, že je teď v Tobě asi malinká dušička a moc se bojíš. Já předtím skoro nespala a byla vážně málem na prášky. Ale pokud Ti testy v 1.trimestru vyšly ok, byla bych klidná. Triply často vycházejí špatně. Hlavně se snaž dostat k tomu Eliášovi, ale já myslím, že to asi dopadne. Vážně je bezvadnej a hlavně odborník, co jsem slyšela jezdí k němu na UZ i holky z daleka (Praha atd.). Držím pěsti!!!
Díky moc za podporu.Jo jo v tom 12.týdnu bylo vše v pořádku,doktor i říkal jak máme hezký miminko.A ty triply mě fakt jen nervujou
Bohužel má doktorka na nich trvá aby se dělaly,taky mám podle UTZ mimi o týden mladší,tak se trošku uklidňuju,že proto mi vyšly testy špatně.Věřím že bude mimčo v pohodě,jinak bych to snad nepřežila.No já jdu v pondělí,a nervy mám už teď šílený.
Vím, že teď je to už fuk, ale doktorka nemá na čem trvat, jestli nějaké vyšetření podstoupíš nebo ne, rozhoduješ ty
za ty nervy to nestojí…
Jo a jestli si měla určené stáří mimča o týden blbě, tak můžeš být skoro klidná, to samo o sobě stačí k falešně pozitivním triplům.
Lucyus12 píše:
Ahojky! Já nevím, jestli to byl přesně ten podrobný UTZ, ale u syna jsme byli na UTZ srdíčka v Hradci, takže to bude asi ono
Je to stejné jako UTZ, akorát to trvalo déle. Šla jsem tam po plodovce, která dopadla dobře, ale bráška měl vrozenou srdeční vadu, tak pro jistotu…
Měla jsem tam nějakýho docenta (jméno už si napamatuju), ale prý je to kalibr
Tak jsem mu věřila. Bude to dobrý, uvidíš! Ty i mimi budete v pořádku
![]()
![]()
Pravda - docent Eliáš!
Teď jste mi ho připoměli!
Já jsme z Hronova,a se vším se musí jezdit do HK,tady nic takového nedělají.Doktorka na mě byla vyloženě hnusná,že jsem odmítla plodovku,tak se bojím aby neměli řeči i v tom Hradci
Ale snad ne.
Liduš88 píše:
Já jsme z Hronova,a se vším se musí jezdit do HK,tady nic takového nedělají.Doktorka na mě byla vyloženě hnusná,že jsem odmítla plodovku,tak se bojím aby neměli řeči i v tom HradciAle snad ne.
Je to na každý mamině… Pokud na tebe byla dr. hnusná, asi bych jí změnila. ![]()