Odměna pro člena představenstva a.s.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já bych do toho nešla pokud v té firmě skutečně nejsi podnikatelsky a majetkově angažovaná. Ano, každý myslí na odměny, na které má právo ale… veškerá odpovědnost (i když je to jen „papírové“) i rizika jdou na tvoji hlavu. Můžeš si tak do života i pěkně zavařit. Za špatné hospodaření s firmou si můžeš jít i hačnout - tvoje věc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se ale neptám na zvážení případných rizik, to by název diskuse byl asi jiný ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já se ale neptám na zvážení případných rizik, to by název diskuse byl asi jiný
a uvědomuješ si, že když např. té společnosti seberou živnost, tak ty už si v podnikání neškrtneš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já se ale neptám na zvážení případných rizik, to by název diskuse byl asi jiný
Ok, tedy odpověď na tvoji otázku. Odměna členovi představenstva je upravena vždy stanovami dané společnosti výplatou dividend na základě zisku dané společnosti v poměru ke tvému majetkovému podílu ve společnosti, jakožto člena představenstva. Nevím, jaký majetkový podílník budeš, když se bude jednat pouze o „papírovou“ formu tvého členství. Jinou legální odpověď asi nedostaneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla mi nabídnuta funkce člena v představenstvu a. s., kterou zakládá můj klient. Vůbec nevím zda si říct o nějakou odměnu za tuto funkci. Je to funkce jen papírová. Firmě budu vést účetnictví, ale to budu fakturovat, na ceně jsme již domluveni. Teď mě zaskočila nabídka funkce.
Děkuji za rady a odpovědi.