Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Doe_Jane píše:
ne rozhodně bych si nevzala plyšáka kterého měla bůhví jak dlouho v dětské ordinaci.. nedovolím synovi si ani hrát s hračkami v čekárně, sedíme vždy pěkně v izolaci… a celkově by mi bylo dost trapné si od ní něco takového brát, to raději koupím něco sama a dám to za dveřmi pak za odměnu, když už to musí být
Tak takhle mě vůbec nenapadlo o tom přemýšlet…ale já už mám školkové dítě, takže v tomto ohledu jsem už poměrně otrlá ![]()
U nás dává doktorka obrázek a třeba omalovanky, vitamin nebo pexeso s logem nějakých léků. Jednou dostala dcera nafukovací balónek. Občas dává vzorky dětské kosmetiky.
@Doe_Jane a co kdyby měla doktorka plyšáky v uzavřené místnosti s čističkou vzduchu. Tak to má naše. Má veškeré odměny v jiné místnosti. Pak tam sama odchází pro odměnu. A je pravda, že já to za dveřmi sbírám, dávám do igelitu a doma deratizuju a vydávám až pak. Děti už ani neprotestují a dávají mi to automaticky ![]()
U nás nic, max reklamní obrázek
ale jsem rada, takových krámu máme…
U zubaře malou figurku nebo poutovy prstýnek.
U nás taky dává, hračky, ale ne nový, mám pocit, že něco má po vnučce, nebo co dostane…někdy pěkný věci, jednou kluci dostali takovou krásnou mašinku od Mašinky Tomáš, jednou Scoobyho, náš malej tam taky chodí docela rád..ale taky mě to štve, hraček máme milion, a oni tam taky vždycky dostanou hromadu.
Náš pediatr se tak jednou za rok ptá, jaké odměny preferujeme. To si napíše na kartu a řídí se tím. Já mám nastaveno, že za „zákrok“ vitamínový bonbónek (odběr krve apod.), za běžnou prohlídku malou hračku (většinou z kinder vajíčka). K tomu dostávají obrázek k vymalování a někdy reklamní pexeso apod.
Odměny má sestra stranou ve stole, takže bonbónky nejsou vidět a děti neloudí.
Ovšem mladší dcera už to prokoukla a minule se rozčilovala, že nedostala bonbon a řvala na celou čekárnu „chci píchnout, chci bonbon“ ![]()
@z-u-z-i ty jo, ta je fakt hodná
já dostala většinou náplast se zvířátky, v lepším lízo
myslíš, že to platí sama? Je možné, že třeba má nějaké sponzory a proto má těch hraček na rozdávání tolik. Je to těžké, někdy je odmítnutí daru bráno hůř, než si dar vzít. Takže pokud se dejme tomu těch plyšáků neštítíš, asi bych si to s poděkováním vzala, když nabízí. Zároveň bych jí asi nic nedávala, protože jsi ji o nic neprosila, to pak není dar, ale výměna ![]()
Příspěvek upraven 18.04.18 v 18:50
Dcera dostava u zubare obrazek nebo omalovanky a u detske lekarky obrazek, samolepku nebo jinou podobnou drobnost.
U nás dítka dostanou malou hračku ( z kinder vejce nebo takové ty hračky, co se sbírají za body v Lidlu nebo Albertu ) a obrázek. Doktorka tam má krabičku, kde si mohou vybrat, co chtějí.
U nás má v krabičce bonbony (něco jako Lipo), holky se vždycky nechají vyšetřit a potom se hned hrnou ke krabičce, abychom náhodou nezapomněli. Pak různé obrázky a magnetky, reklamní předměty.
Ježíš ženský, co to tady čtu, nebudu citovat, ale říkat, že když dítě od dr dostane lízátko, je špatně, nechodite tam snad každý týden, tak 1× za 1/2 roku, to dítě neumre, pochybuji, že doma sladké nedostane. Hračky převážně dr dostávají, u nás to vozili rodiče, pak farmaceutické firmy, někdy jich bylo hodně, tak se hodně rozdavalo, když jich bylo min tak min…
Třeba patříš mezi oblíbené maminky a děti, tak vám dají hezké hračky, když je mají
určitě dr potěší, když si jednou za čas vzpomenes a prineses ji a sestrám něco na zub, ale zase to není nutné, záleží na povaze ![]()
U nás se dostává obrázek (roztřižené pexeso) a pak vytáhne kufr, kde má na výběr z kinder vajíčka ty postavičky
Ty jo, takovych daru!!! U nas dava sestricka obrazek na vybarveni (vetsinou reklamni) a naplast s obrazkem. Ale treba malym miminkum naplast obycejnou, bez obrazku. Obrazkove naplasti az vetsim detem. Ale ted jsme teda jeste dostali reklamni obal na zdravotni a ocko prukaz…Nase pani zubarka dava teda bud prstynek nebo male gumove zviratko