Odmítá kamkoliv udělat bobek (dítě 2,5 let)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.5.25 19:03

Odmítá kamkoliv udělat bobek

Ahoj holky. Už nevím co s dítětem, aktuálně 2,5r. Je to necelej týden co chodí na nočník, ale jen se vyčůrá. Všechno celou dobu bez jediný nehody, říká si i ve městě, když není kde vydrží to i domů. Ale problém je s tím, że prostě nikam bobek neudělá. Do plíny nechce udělat vůbec nic (má jen na noc, když je ráno plína počůraná tak brečí), na záchod už teprve ne a u nočníku mi brečí a volá „ne ne“. Ignorovat když vidím že se chystá dělat bobek nepomáhá, vysvětluju, říkám že je v pořádku udělat bobek i do plínky jestli se bojí na nočník, chodí semnou na záchod v podstatě za každý situace, takže ví a vidí. Už si nevím rady co víc bych mohla dělat. Tím že by to bolelo to nebude, výtvor je už nějakej ten pátek furt stejnej a nikdy problém nebyl.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
27.5.25 19:17

A co zkusit čípek a pak posadit na nočník? Když se to tak párkrát povede a dostane za to odměnu, mohl by to začít vnímat jako normální.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.25 19:39

@Asta135 Jednou už se bobek do nočníku povedl, za šílenýho řevu teda. Nejdřív jekot že je bobek v plíně a tam ho nechce, pak jekot na nočníku kde skončil zbytek bobku a následoval neskutečnej vztek doprovázenej řevem, to trvalo půl hodiny (do spánku vyčerpáním). Chválila jsem, ale nemělo to žádnej efekt, jen větší jekot

• Citovat
  • Upravit
5944
27.5.25 20:22
@Anonymní píše: Více

To, co zažíváš, zažívá mnoho matek. U nás to bylo stejné. Musí dozrát. Obvykle se první povede čůrání a později kakání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18580
27.5.25 20:40

https://www.megaknihy.cz/…-puzzle.html?…. Holka dostala nějak k svátku tuhle knížku a odplenkovala se v 1r7m komplet na noc. Rada si s ni hrála. Nicméně kam teda děla bobek? Plenu ne, nočník ne, záchod ne.. nema spis zácpu a strach z bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.25 21:26

@Kipa22 Čůrá do nočníku bez problému, už skoro týden a bez jediný nehody. Říká si i venku, umí to chvíli zadržet a počkat než se dostaneme někam kde se může vyčůrat. Ze dne na den prostě plenka přes den suchá a říká si, tak jsem začala plenky dávat jen na noc, nebo když si o plenku přes den řekne. Bobek ale odmítá udělat kamkoliv, do plenky nechce a na záchod i nočník se bojí :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.25 21:34

@hospodki Vždycky do plenky, ale od tý doby co chodí čůrat na nočník tak udělala bobek jednou, částečně do plenky a částečně na nočníku, ale oboje byl velkej problém. Dneska na moje dotazy všechno ne ne ne. Do plenky nechce ani za nic a nočníku a záchodu se bojí, přitom na oboje chodí čůrat. Když by to bolelo tak mi řekne au au, to už jsme jednou zažili a bylo to teda docela hustý, ale tam dost pomohla teplá vana. Teď ani ta nefunguje. Trochu spoléhám na to, že to přes noc nevydrží a pustí to do plenky, ale to dlouhodobě nejde aby to zadržovala než to prostě už nevydrží

• Citovat
  • Upravit
5117
27.5.25 22:04

Buď v klidu. Do plenky je prý v pohodě ještě skoro v 5 letech. Teď tu byla diskuse, si to přečti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.25 07:02

@ibis Mně ta plenka ale nevadí, já píšu že do plenky nechce a na nočník i záchod se bojí. Kdyby aspoň do plenky tak to tu neřeším

• Citovat
  • Upravit
79838
28.5.25 07:34
@ibis píše: Více

Kecáš. Děláš si srandu, řekni, že jo. Prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5117
28.5.25 07:37
@inkakřivák píše: Více

Samozřejmě je to ironie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79838
28.5.25 07:48

@ibis Fuj. Ale jsi mne vyděsila. Hrozně. Ono je možné všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze