Nočník ve 2 letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.4.25 10:02

Nočník ve 2 letech

Ahoj, synovi je 25 měsíců, tudíž kousek po 2 narozeninách…a upřímně jsem zoufalá.
Ano vím, že dvouleté dítě, které má pořád pleny, ještě není až taková hrůza, ale další těhotenství prostě ty emoce zpracovává jinak :lol:
Už upřímně nevím co se synem, jestli ještě třeba není připravený…ale syn nesnáší nočník.
Sem tam si na něj sedne sám, ale jen spíš prostě aby se posadil, ale jakmile řeknu pojď jdeme hači a udělat eee, tak u nočníku to začne…neochota, začne být nepříjemný…
Zkoušeli jsme teď indiánskou metodu s trenýrkami. První den docela dobrý, ale druhý katastrofa…čůral snad po půl h - hodině (syn hodně pije), ještě když to proteče, tak se v tom čvachtá.
Ano vím, jsou to jen dva dny až už to vzdávám, ale jak říkám, hormony u mě pracují na plné obrátky.
Příjde mi i docela zvláštní, že i když sice hodně pije, čůrá tak často… Čůráme oba před ním, mluvíme na něj co děláme, zkoušeli jsme ho dát i na záchod (s dětským podsedákem + stoličkou), měl stejnou reakci jako na nočník.
Snad všechny deti okolo začaly chodit už tak v roce a půl, nebo chvilku po, tak to ve mě taky docela hlodá, když se ještě někdo zeptá, jaktože má ještě pleny, apod.
Co myslíte, co by jste nám poradili?
Koukala jsem, že by pomohlo ukazovat třeba s medvídkem - to ho vůbec nezajímá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3866
30.4.25 10:05

Já jsem dítěti na nočníku četla (dítě milovalo, když mu někdo četl). O čůrání jsem nehovořila, ale prostě když budeš sedět tady, budu ti číst. Dítě sedělo velice ochotně. Za cokoli vykonané do nočníku jsem dávala čtvereček čokolády (druhému a třetímu dítěti, teda, u prvního jsem ještě měla zásady :lol: ) - jak batoleti, tak starším sourozencům (jakože na oslavu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
30.4.25 10:15

Dej tomu ještě měsíc, dva. Venku se oteplí, budes ho moci nechat jen ve slipech nebo i bez (pokud mate zahradu), zacne curat na stromy, keře. Tak ss to naučil syn. Je červencový, takže kolem těch 2 let jsme přestali dávat pleny, začali dávat slipy a když se počůral, prostě se to převléklo. Taky se v tom párkrát ráchal a nakonec mu nejvíc pomohlo, když viděl jiné dítě čůrat na strom.
Z nočníku doma měl taky záchvaty, nechtěl na něj a nakonec ho vzal ;)

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
30.4.25 10:17

Mám dvouletého syna a nočník ho nezajímá, nepozná, že se mu chce curat. Vil čemu je Nočník, umí si na něj sednout, stejně tak ba záchod…a nic. Nikdo jeho pliny nekomentuje. Ve vašem případě bych Nočník uklidila a zkusila to za pár tydnu. A rozhodně bych se zoufalstvím počkala, až k tomu bude nějaký důvod ;).

• Citovat
  • Upravit
26747
30.4.25 10:18

Lentilky za posazeni, 2-5 za nadílku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
30.4.25 10:30

Nech ho dozrat. Dcera ma 3 roky a taky ma jeste vetsinou pleny, nekdy si jde sama sednout, ale ve většině případů je moc zaneprázdněná a pak to konci v kalhotech. Čekám až bude tepleji a bude běhat bez kalhot, protože na prani 20 počůraných tepláků denně nemam kapacitu :mrgreen: Ja teda v okolí naopak nemam nikoho, kdo by měl ve dvou letech dite bez pleny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
30.4.25 10:36

Náš si nesedl na nočník nikdy, pak až na záchod s prkýnkem a nebo čůrat ve stoje :nevim: Ve 2 se nám to nepovedlo, pak z toho byla až psychická zácpa a nakonec až ve 3,5. A neuděláš nic. Bude teplo, můžete čůrat třeba venku na kytky a pomalu pak i doma.

Dcera ta byla třeba ve 2 bez, začali jsme třeba nočník před koupáním a postupně to šlo. Ale to opravdu není pravidlo ty dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
30.4.25 11:10
@Bubla Bůčková píše: Více

Jo, za čůrání jsme taky jeli bonbony, pravda 😁 😁 😁 😁

• Citovat
  • Upravit
7223
30.4.25 11:27

Nám nejspíš pomohlo vidět jiné dítě na nočníku. Stejně to zabralo i na čůrání venku. To závodily kdo bude čůrat dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.25 12:34

@Kriss Tina první dcera byla odplenkovanA přes den ve 20m a hodně jejich kamarádek v 18m…druhou teď odplenkovávám v 19m a doufám, že ji to půjde…tříletá už je dostatečně velká přes den, pokud není nemocná…u nás ve školce berou děti od 2 let a vždy všechny bez plen…ještě byly ochotny na spaní navléknout natahovací…loni v létě taky bylo teplo, zkoušely jste to?

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
30.4.25 12:43
@Anonymní píše: Více

Ve školce dítě s plenami nevezmou, takže je jasné, že jsou tam dvouleté bez plen. I moje dcera byla bez plen před druhým rokem. Synovi jsou dva a ani náznak. Prostě když to tomu dítěti nejde, tak co s tím? Jeho budoucí život neovlivní, v kolika letech odložilo pliny.

• Citovat
  • Upravit
37113
30.4.25 12:48
@Anonymní píše: Více

Dcera je moje třetí dítě a žádné z dětí se mi neodplenkovalo před 2,5 rokem. My to průběžně zkoušíme co se naučila chodit, uz má několikátý nočník, zkoušeli jsme prkýnko, odměny za vyčuraní, ale je trvrdohlava a nic na ni nefunguje. Ona moc dobře ví, co má dělat, ale na nočník jde jenom, když se ji chce. Kamarádky syn měl třeba pleny ještě ve 4 letech :nevim: každý holt má své tempo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
30.4.25 13:41

Dcera 19 m a jeste taky nocnik moc nechape.
Seda si na nej a cte si tam. pochopila to trochu jinak nez jsem chtela-aby tam vydrzela sedet, tak jaem ji podavala knizky.no a ona si tam chodi cist 😂.
Parkrat se vycurala, ale byla to spise nahoda.
Dle meho to urychlit nejde, musi k tomu dozrat..jako treba k chozeni.
Kamoska mela syna ve 2 letech i na noc bez plen.ale co jako 🤷‍♀️
Neboj, do dospelosti pleny nezustanou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí