Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky,,,,můj kuba měl 27.11. rok, o týden později mi prostě ze dne na den odmítá mlíko,,,,,dávala jsem mu ho na noc, protože po dlouhém papání kašiček mu přestaly chutnet,,,,a taky se budil jednou v noci na mlíko,,,,ted ale mlíko nechce,,,,nevadí mu to,,,,nebo nemůže mu to uškodit???nevím do kdy by děti měli UM pít,,,prosím poradte mi..
ahoj, to může být jen přechodná fáze, má to spousta dětí, postupně to odezní. Mlékop můžeš nahradit jogurty (pokud je jí rád) a třeba sýrem na chlebu. Uvidíš, že se to za pár dní srovná…
K.
ahojky
![]()
tak malý o víkendu taky z ničeho nic odmítl „uspávací“ sunar a ráno ho taky nepil. Včera už ano, ale dnes ráno opět ne
, tak uvidíme večer…
Zhruba před 1měsícem si „snížil“ obvyklou dávku z 200ml ráno i večer na 100ml ráno i večer
![]()
NEřeším to, každý den dostává jogurt, někdy i 2 …
Ahoj ![]()
my taky přechodně nepili sunar, bylo to asi tím, že jsme byli v nemocnici, jenže se pak budil hlady, tak jsem ho třeba ve 3 ráno cpala piškoty
Pak doma jsem mu ho zase začla dávat, zprvu odmítal, ale pak se zase rozpil a to tak, že se budil v noci na mlíko i 2×
, teď se to upravilo. Takže vydrž, určitě se to zase spraví…
P.
Děkuji za rady,,,,,,ne že by mi to vadilo že to mlíčko neije, ale jen mám strach jestli mu to nemůže uškodit,,,,,,,,,když jsem mu dala mlíko na noc tak se mi budil 1× na krmení,,,ted spíme v kuse,,,,stěžovat si nemůžu,,,,prostě se mi to zdálo divné,,,,ještě jednou díky maminky
…náš Matík se taky asi v 11 měsících rozhodl,že mu ráno místo 240 mlíčka bude stačit tak 140…sice mi přišlo divné,že po noci nemá hlad,ale taky jsem si říkala,jestli bude mít dost vápníku a vitamínů,tak jsem ten zbytek vždycky foukla do lednice a na desátku jsem mu aspoň v polovině toho mlíka rozmočila Nestlé sušenky a přidala nějaký ovoce,moc mu to chutná a já mám aspoň lepší pocit,že jsem to do něj dostala..naštěstí je zatím ve věku,kdy ho můžu takhle napálit
..ale stejně mi ani teď,po měsíci,víc nevypije…takže odpo vžydcky mléčná sváča a večer kaše..snad by to mělo stačit..a taky sbírám odvahu najet na sýry.. ![]()
Ahoj Kamamko,
u nás to teď bylo taky-nechtěl flašku,nechtěl nic pít a byly z toho afty-prostě ho bolela pusinka,teď už zase pije.
Jen ti chci poradit-nevzávej to,občas mu honabídni v menším množství,zkus měnit značku(po Sunaru se Vojta může utlouct,Hami mi vypil trošku..),mlíčko nebo tedy vápník určitě potřebuje.
Ale jestli jí jogurty a mlíčný výrobky,tak si hlavu nedělej.
barunka mi v roce a půl přestala pít jak mlíko,tak začla odmítat i jogurty a tak.
Podsouvala jsem jí různé sýrové polívky,tvrdé sýry,dokonce jsem rezignovala kupovala jí ty hnus jogurty od danone,jak mají pod víčky „věci“ a nakonec se to upravilo.Mlíčko mi začla pít až s grankem,teď jí do čtvrt litru mlíčka dám jen maloulžičku,tak to snad neva.
Ale myslím, si,že mlíko by mělo dítě pít(nebo do sebe nějak dostat vápník)celé období,co roste.My jsme dokonce jednu dobu cucali tabletky s kalciem.
Podle mě to je jen nějaká stávka,tak to nevzdávej.
Jitka a kuřátka