Odmítá mi vrátit moje šperky

308
31.8.15 08:30

Odmítá mi vrátit moje šperky

Ahojky :)
Jsem tu sice nová, ale jdu si k Vám pro radu.
Můj táta se před pár lety oženil a jeho žena je přesně ten prototyp osoby, která vezme z psí hromádku z trávy, protože je to zadarmo. Ale nechci tu řešit jaká je nebo není, to není k jádru věci.
Při studiu jsem u nich nějakou dobu žila. Pak jsme měli mezi sebou neshodu a již hodně dlouhou dobu se nestýkáme. Tenkrát jsem si sebou odnesla vše, kromě zlatého prstenu, který jsem dostala kdysy od své mámy a zlaté náušnice, které jsem kdysy dostala ke křtu. Měla jsem to u ní schované a prostě na to úplně zapomněla.
Teď bych si to ale chtěla vzít zpátky a dát ten prstýnek dceři a náušničky nechat roztavit, přidat svoje a nechat dceři udělat medailonek k prvním narozeninám. Ano, můžete mi říct, že na co to ročnímu dítěti bude, ale chci, aby to měla do budoucna jako památku od rodičů k prvnímu ročku. No, ale to taky není k věci. Protože se nestýkáme a jsme rozhádaní, tak jsem poprosila příbuznou, že až k nim bude mít cestu ať jí řekne, že bych jí chtěla poprosit, aby mi vrátila ty šperky. Příbuzná ale jak tam šla tak na to zapomněla, tak jí potom napsala, že jí zapomněla říct, že jsem říkala, že bych to chtěla vrátit. A víte co odpověděla? Že by se na mě mohla vys*at, aby mi něco vracela. A to vím jistě že je to pravda, poslala mi ofocenou konverzaci To mě docela rozčílilo, protože to jsou věci, které jsem si u ní kdysy pouze schovala a dostala je já od své mámy a od kmotra ke křtu.
Pamatuji se, že mi kdysy ukazovala krabičku kde měla své zlato, po její mamce a babičce s tím, že to jednou přerozdělí mezi své dcery, tak se mi zdá, jestli už nepřerozdělila i toto. Ale to je samozřejmě pouze má domněnka, to nemůžu říct s jistotou.
Na jednu stranu si říkám, ať si to strčí do zádele, když to tak nutně potřebuje k životu a odmítá mi to vrátit, ale na druhou a to je silnější si říkám, proč bych jí to měla nechávat, když to kdysy darovala moje mamka mě za své peníze, taktéž můj kmotr k mému křtu a chci to pro svou dceru.
Co myslíte vy? Mám se na to vykašlat, ať si to s prominutím do té zádele fakt strčí a nebo mám udělat trošičku dusno s tím, že to prostě chci zpátky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35792
31.8.15 08:34

Proč takové věci po někom vyřizuješ a nebo se nezeptas taty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
31.8.15 08:34

Proč to neřešíš s otcem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1029
31.8.15 08:36

Rozhodne vratit! :pankac: Sla bych tam osobne, nevyrizovala to pres pribuznou nebo pres SMS. S tim, ze by bylo dobry, aby u toho byl i tvuj tata. Nepises, jestli jsi rozhadana i s nim a jestli on o tom, ze sis sperky u nich nechala, vi. Rozhodne bych to nenechala jen tak. Nehlede na to, ze darek pro dcerku by mel v sobe i neco symbolickeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
31.8.15 08:37

@mamca22 Já si hlavně myslím že když něco chcu tak si to vyřizuju sama a ne přes dalšího člověka jak v první pomocný :zed:. Takže za mě ano řešila bych to ale SAMA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
31.8.15 08:38

Řešila bych to s otcem a osobně, žádné sms atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
31.8.15 08:39

Budeš se k tomu muset postavit čelem a jít si pro ty věci sama. Pěkně slušně, ale rázně. Jestli je to opravdu tvoje, jak píšeš, nemáš se za co stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
31.8.15 08:41

Ano táta ví, že to tam je. Ale když jsem napsala, že se nestýkáme tak to bohužel platí i pro něj. Funguje to už bohužel tak, že jak nás někde vidí, tak otočí hlavu a dělají, že nás neznají. Proto jsem poprosila příbuznou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
31.8.15 08:46

Pěkně a slušně jsem už požádala příbuznou. Ona mi to přeposlala tu konverzaci. Psala jí, že bych jí chtěla POPROSIT, aby mi dala to moje zlato, že to chci dát dceři a ona jí odepsala, že se na mě může vys*at, aby mi něco vracela. Upřímně myslíte, že nějak jinak slušně by to šlo? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
31.8.15 08:48
@mamca22 píše:
Pěkně a slušně jsem už požádala příbuznou. Ona mi to přeposlala tu konverzaci. Psala jí, že bych jí chtěla POPROSIT, aby mi dala to moje zlato, že to chci dát dceři a ona jí odepsala, že se na mě může vys*at, aby mi něco vracela. Upřímně myslíte, že nějak jinak slušně by to šlo? :nevim:

Většina ti tu radí, co máš dělat. Jestli se ti nechce do osobní konfrontace, tak máš prostě smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
31.8.15 09:07

Příjdu, otevře, nedá a co udělám? Přece jí nemůžu vlítnout do bytu, vlézt jí do šuplíku nebo kde to má a vzít si to sama. I když s chutí bych to udělala. A s tátou to bude to samé. Ten mě minule viděl v obchodě, hlavu na druhou stranu a šel. Člověk by nevěřil co vše se může stát, když si jednou řekne svůj názor. Ale to je jedno, to řešit nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
31.8.15 09:10

@mamca22 neříkám, že ti to dá, ale budeš vědět, že jsi udělala vše, co bylo možné. Tedy v rámci slušného chování. Taky záleží, jakým stylem to řekneš. Byla bych klidná, ale rázná a třeba i poukázala na to, že stejně jako ona, to chceš pro svojí dcerku. Ale osobně si myslím, že tě to žralo celou dobu a tohle je jen taková zástěrka. Mohla sis o ty věci přeci říct i dřív, když jsou tvoje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
31.8.15 09:16

Tak ano mohla. Jo je to moje blbost to už teď vím. Ale tak říkala jsem si tak když ví, že jsem to dostala já a je to cennější věc tak až to jednou budu chtít tak mi to přece dá.
Toto by mě ani ne snu nenapadlo, že udělá. I když jsou mezi náma neshody, tak s tímhle jsem vážně nepočítala, ale tak jak jsem výše už napsala. Ta by pobrala i psí hromádku, když je zadarmo, tak proč ne tohle.
Také mě třeba napadlo, že už to nemusí ani mít.
A taky jestli já si to tam k nim vykročím, slušně požádám a ona mi to odmítne dát tak upřímně kdo by se nadále udržel být slušný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
31.8.15 09:17

Tak si sebou vezmi nejakeho pribuzneho, pred kterym se nebude chtit ztrapnovat a treba Ti to snaz vrati.

• Citovat
  • Upravit
3931
31.8.15 09:19

@mamca22 mě příjde že se furt vymlouváš místo aby si zvedla zadek a došla tam sama a situaci řešila jako dospělej člověk. Co dělat když Ti to nedá? trvat na svém a neodejít bez šperků. Víš já se na jednu stranu Tvé macešce nedivím mě někdo vzkazovat po jiném člověku že chce to a to tak taky napíšu ať jde někam když se nedokáže ozvat sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová