Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den,
Procházela jsem zde různé diskuze, bohužel jsou staršího data, třeba se hodně změnilo.
Máte někdo zkušenost s odmítnutím kojení ihned po porodu? Jedno dítě již mám (9let) tak vím, co kojení obnáší - pro mě absolutní katastrofa. Už tenkrát to byl vyloženě odpor a bohužel je to pro mě do teď to nejhorší období co jsem s malou zažila. Co kojení to slzy. Mléko jsem skoro neměla a tak ve 2 měsících stejně došlo k UM. Představa, že mě budou v porodnici přemlouvat a nutit kojit mě stresuje už teď. Víte někdo o nějaké porodnici, kde to opravdu respektují? Děkuji ![]()
Já bohužel nekojila ani jedno dítě, u druhého po 2.5dnech po porodu co nebyla v prsou ani kapka a malej byl fakt hladovej a já nešťastná mi jedna sestra doporučila zástavu laktace a UM. Úplně v pohodě přístup. Přišla tam jiná sestra a měla blbý kecy. Přišla laktační a viděla můj stav a řekla, že hlavní je být psychicky v pohodě. Takže co sestra, to jiný přístup, záleží možná na směně jakou chytnes. Ale pokud při porodu řekneš, že z osobních důvodů nechceš kojit, tak to musí respektovat a nedávat ti po porodu dítě k prsum a dát prášky na zástavu laktace.
Já myslím, že dneska už to tolik neřeší, samozřejmě budou říkat že kojení je nejlepší, ale nutit tě nikdo nemůže ![]()
Se mnou v porodnici byla mamka, co kojit nechtěla a nikdo ji nic neříkal, jen jestli má své mléko, nebo ji ho mají připravit oni.
Druhý nebo třetí den ji dávali něco na zastavení laktace, aby se jí nenalevala prsa. Žádné řeči nebo uštěpačné poznámky jsem od nikoho z personálu nepostřehla
@Tomena respektuji to vsude. Nahlasila jsem to uz na check inu v porodnici a nikdo s tim nema problem. Na kazde kontrole mi potvrdi, ze to mam v papirech a po porodu dostanu prasek na zastaveni laktace. Nikdo se na me spatne nedival a ani mi to nerozmlouval. Kazde tri hodiny jsem chodila na sesternu pro mleko (jejich)
Kojit je sice dobré a prospěšné, ale rozhodně to není povinnost. Dokonce si myslím, že pokud to nejde a láme se to přes koleno, tak je to horší, než dát rovnou lahev. Spousta dětí vyrostla na umělém mléku, no a co? Já kojila dva měsíce, nešlo to, já byla z toho v nervu. Pak jsem chytla angínu a kvůli antibiotikům jsem musel přestat. Strašně se mi ulevilo. Holka vyrostla na Nutrilonu a byla a je zdravá jako řípa. A když měla pak vlastní mimčo a s kojením se trápila, řekla jsem jí rovnou, ať se na to raději vykašle. Nemá cenu trápit sebe ani to miminko. Ale dneska už v porodnici nenutí, normálně řekneš, jak ses rozhodla a hotovo.