Bolavé prso- mastitida

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
13.6.24 22:13

Bolavé prso- mastitida

Ahoj holky, mám 10ti měsíčního chlapečka, byli jsme teď na dovolený v zahraničí, bohužel mě tam chytnul zánět levého prsa, neměla jsem sebou odsavačku, snažila jsem se odstrikavat ručně, ale odstrikala jsem minimálně. Po třech dnech v horečkách i přes léky, jsem si musela vzít antibiotika, které jsem měla sebou, kdyby bylo nejhůř.( Můžou se při kojení)
Do rána bez teplot, ale prso zůstalo oteklé a bolavé, malej něco odsál, ale zatvrdliny zůstávají. Dnes jsme dorazili domu, na bradavce mám úplně Červený flek, nejspíš je to poranění při kojení, strašně trpím, kroutí se mi palce u nohou, bolí to, ale nejhorší je že to z toho nechce vůbec téct, když malej usnul, tak jsem vytáhla odsávačku, nahřála prso a za 20 min jsem odsala jen pár kapek :,(
Poraďte prosím co mám dělat, jsem už zoufalá, nebo co je nejlepší na poraněnou bradavku :think:
Jinak k doktorovi mám s tím jít na gyndu?
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
121
13.6.24 22:47

Ahojky, určitě bych na gyndu zašla. Nejspíš to bude chtít ještě jednou přeléčit antibiotiky.

Měla jsem taktéž mastitidu, šílená bolest a vysoké horečky (přes 40°C). Stalo se mi to asi 14 dní po porodu a byla jsem tehdy na gyn.-por. pohotovosti, nebyla jsem schopná ani dojít do sprchy, natož fungovat u mimča.

Dali mi antibiotika, která pronikají i do abscesu. Už třetí den velká úleva a zatvrdlina zmizela (masírovala jsem a pokračovala v kojení - dle doporučení).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
14.6.24 01:12

@Pralinette Já jsem z toho úplně vyřízeníá, vždy jsem měla nějaký malý zánět, který byl do dvou dnů pryč, ale tohle neznám a ještě po 10ti měsících. Kojení strašně bolí :( Ráno zajdu, tak snad mi pomuže :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22849
14.6.24 05:54

Také jsem měla, brzy po porodu, soucítím s tebou.
Zkousela si nahřát prso horkou vodou a nechat odsát dítě? Zkus klobouček, mě to zachránilo, dítě se najedlo a mě to tak nebolelo.
Kamarádka to nechala zajít tak daleko, že jí to tahali ven jehlou :roll:
Určitě k lékaři zajdi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
14.6.24 06:43

@lucynka25
Já to mám právě po 10ti měsících, vůbec to nechápu, mám druhé dítko a nikdy se mi to nestalo. Ano, nahrívám horkou vodou, masíruji. V noci odsával syn, ale jen minimálně. Ráno suchá plena 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1775
14.6.24 08:04

@Andy168 mně se to stalo, když malému bylo 8 měsíců, ale já jsem hned začala brát antibiotika. Myslím si, že to chce ještě přeléčit antibiotiky, tak zajdi na gyndu. Já tedy před kojením nahřála, pak mačkala prso a na závěr ještě vzala odsávačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22849
14.6.24 08:08

@Andy168 tak dej vědět jak si dopadla, držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.24 13:10

Pokud nepomůže odsávačka, zkus poprosit manžela/přítele, taky jsem tomu úplně nevěřila, ale pomohlo to, plus teda nechat pořádně i přes bolest rozmasírovat, trápila jsem se taky několik dní a až toto zabralo, do rána všechno úplně v pohodě :oops: Taky jsem byla překvapená, malá měla tehdy asi 14 měsíců a nikdy před tím se mi to nestalo, ale pak jsem si spojila, že jsem se do toho prsu před tím hodně bouchla, tak jestli se tam neudělal nějaký otok a tím se to nezacpalo, nevím :nevim: a na poraněnou bradavku hemagel nebo kokosový olej a hodně větrat, ale na tu gyndu bych peo jistotu také skočila, ať se to nezanedbá, držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová