Odmítání jednoho prsa

634
29.5.06 17:56

Odmítání jednoho prsa

Týden po porodu jsem měla zánět v levém prsu. Od té doby s ním mám větší či menší potíže. Teď asi poslední měsíc, možná i dýl (už přesně nevím) Helenka pořád pije jen z pravého prsa, z levého chtěla pořád míň a míň, tudíž i mlíčka se tam dělá míň a míň a teď z něj pije max 2× denně a to ještě vždycky jen chvilku a pak ještě vypije to pravé. Jinak z pravého jí to evidentně stačí. Nevíte někdo, jestli se dá to levé prso ještě nějakým způsobem víc rozpohybovat? Mě to moc netrápí, když jí to pravé stačí, ale stejně.

Díky Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
29.5.06 18:04

Ahoj Katko,
to se nekdy stane. Mam kamaradku, ktera kojila 14 mesicu jenom z jednoho. Ale muzes s tim zkusit neco udelat. Nejdriv prilozis k tomu, ze kteryho to jde a po chvili prendas k tomu problemovymu. Jednak se spusti mliko, takze to bude snazsi a jednak mimi bude rozpity. Zkus to podporit i nahratim a masazi. Taky nejakej kojici caj. Drzim palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
29.5.06 19:00

Ahoj. Taky jsem s tím měla problém po zánětu, jen lehčím, odchyceném včas. Fungovalo celkem to, že jsem nejdřív dala k pravému, pak když se mlíčko spustilo, tak k levému. A to pil statečně.. A nebo jsem ho dala rovnou k levému, když byl třeba v noci rozespalý, to to neřešil. A nebo přes den, taky když byl hotovej. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
29.5.06 20:40

Holky, díky za rady. Víceméně dělám, co mi radíte, ale mlíčka nepřibývá. Ona moc dobře pozná, co na ní zkouším a nedá se moc oblbnout a to ani v noci. Budu zkoušet dál a buď se to zlepší nebo ne. Hlavně když má dost, že? A teď půjdu na půroční prohlídku, tak se třeba zkusím jen tak pro zajímavost zeptat Dr., co mi na to řekne.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
29.5.06 20:49

Muzes taky zkusit po kojeni z nej jeste odstrikat, i kdyz treba neni co… Jinak je to spis kosmeticka zalezitost, to nepouzivany prso se trochu zmensi :wink:

U nas byla castecna nechut k jednomu, pil z nej min, bylo v nem min mlika a bylo mensi 8) Ale nejak jsme to doklepali 19 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
29.5.06 20:55

Ahoj, Maju mel takove obdobi, ze chtel jen z praveho a z leveho ne. Zadny zanet nebo neco takoveho jsem nemela. Vypadalo to tak, ze jsem se snazila kojit s obou, no prez den ho nebral vubec, tak se vzdy dost nalilo, tak jsem z nej odstrikavala do mrazaku na kasicky. V noci mu to bylo jedno, tak z nej pil aspon tak. Po par mesicich se to upravilo a myslim, ze ho ted ma radeji, nez to druhe, ale pije z obou. Drzim palecky at se to upravi a pije z obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
29.5.06 22:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
30.5.06 08:04

Ahojky, my meli stejny problem a to uz rovnou v porodnici. Z leveho mi mlicko teklo, z praveho nic. Mala mi prave odmitala. V porodnici mi poradili, at si tesne pred kojenim prso rozmasiruji teplou vodou ve sprse, pak at zkusim dat to „lepsi“ prso a az se mala rozpije, okamzite ji supnu to"horsi". Jak pry bude hladova, tak si da. Nekdy to fungovalo, nekdy ne. Kdyz mi ale to „horsi“ prso zacalo pobolivat, dali mi na to 2 paraleny - jeden a po 6ti hodinach druhy. A svete div se, mleko se spustilo i z druheho prsa a od te doby s tim nemam problemy. Presto mam doted pocit, ze z leveho si vic pochutna :-). Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
30.5.06 09:57

Ahoj,
já jsem kojila 2 měsíce z obou a pak už jen z jednoho prsu. Bohužel jsem to špatné prso nerozchodila. Malej ho odmítal a i když jsem se snažila odsávat, mlíčko tam nebylo. U tohoto prsu jsem prodělala malý zánět v šestinedělí. Asi jsem se dost nesnažila, protože jsem od druhého týdne malého musela přikrmovat Nutrilonem, což zřejmě urychlilo to, že se mi MM tvořilo méně a méně.
Jestli to odmítání prsu netrvá příliš dlouho, třeba se ti podaří ho rozkojit.
Hodně štěstí!
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
30.5.06 10:47

Ahoj Katko,
já také měla zánět v levém prsu a malej z něj nechtěl sát. Takže jsem hodně odsávala odsávačkou a po nějaké době se rozkojilo i to levé prso, potom už Marťa pil z pravého i z levého prsa, a bylo mu úplně jedno, které má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí